Την 1η Ιουνίου οι εκλογές για νέο πρόεδρο της ΕΔΕΚ, μέχρι τις 5 Μαΐου η υποβολή υποψηφιοτήτων

Την 1η Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΕΔΕΚ μετά την παραίτηση του Μαρίνου Σιζόπουλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, κατά την 9η Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2025, αποφασίστηκε πως «η διεξαγωγή εκλογικής διαδικασίας για τη θέση του Προέδρου της ΕΔΕΚ θα γίνε την 1η Ιουνίου 2025 ενώ η προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει την 5η Μαΐου 2025 στις 12 το μεσημέρι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αχυράνθρωπους του Σιζόπουλου θεωρεί ο Παπαδάκης αυτούς που φημολογούνται για διάδοχοι-«Μασκαραλίκια»

Σημειώνεται πως το δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας καθορίζεται σύμφωνα με τις πρόνοιες του Καταστατικού.

Αποφασίστηκε επίσης σύγκληση ειδικής συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας θα εκλέξουν τον Αναπληρωτή Πρόεδρο και τους δύο Αντιπροέδρους.

«Η προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει την 15η Μαΐου 2025 στις 12 το μεσημέρι, ενώ η σύγκληση της ειδικής συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει σε ημερομηνία μετά την εκλογική διαδικασία για τη θέση του Προέδρου της ΕΔΕΚ», προστίθεται.

Επίσης, όπως αναφέρεται, η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε τη σύνθεση της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων, η οποία θα παραλάβει το Μητρώο Μελών του κόμματος και θα διεξάγει την εκλογική διαδικασία.   

Δειτε Επισης

Προκαλούν οι Τούρκοι μετά τον διορισμό Γιοχάνες Χαν-«Να παροτρύνει την Ε/κ να αποδεχτεί τις πραγματικότητες»
Απο(Ε)ΔΕΚτηκαν πως οδηγούνται σε εκλογές-Στην Κεντρική Επιτροπή το μπαλάκι για την 1η Ιουνίου
Ενισχύουν την προσπάθεια Ολγκίν οι Ευρωπαίοι-Διορισμός Χαν με πυξίδα τα Ευρωτουρκικά
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»
Διαφορετικές αναγνώσεις στην Επιτροπή Νομικών στην πρόταση νόμου για καθορισμού θητειών βουλευτών
Όρισε συνέδριο για τις 14 Ιουνίου η ΔΗΠΑ-Επικαιροποιεί θέσεις και χαράζεται πολιτική
Απαντά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση για το ΕΛΑΜ-«Προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο σε μια πολύ πρόωρη προεκλογική περίοδο»
Παροξυσμός στα κατεχόμενα για τις συλλήψεις σφετερισμών-«Επηρέασαν όλους τους τομείς»