Σάλος με σχολικό βιβλίο-Διδάσκει αγνότητα για προστασία από σεξουαλικά νοσήματα

Σάλος έχει προκληθεί με σχολικό εγχειρίδιο για το μάθημα της Βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου, στο οποίο αναφέρεται πως ένας τρόπος για προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, είναι η αγνότητα και η αποχή από την σεξουαλική δραστηριότητα πριν από το γάμο.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα 68 του βιβλίου Βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου και στο κεφάλαιο της προστασίας των ατόμων από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αναφέρεται ότι ένας τρόπος προστασίας είναι να υπάρχει εγκράτεια, κάτι που συνεπάγεται με αγνότητα, δηλαδή αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα πριν από το γάμο.

Μάλιστα, αναφέρεται πως «αποτελεσματικότητα ΜΑ: Ποσοστό επιτυχίας 100%. Η μόνη απόλυτα αξιόπιστη μέθοδος. Προστασία από ΣΜΝ: ΝΑΙ Στο πλαίσιο του γάμου μόνο η αμοιβαία πιστή μονογαμική σχέση προσφέρει προστασία από ΣΜΝ.»

Δίπλα από το εν λόγω κείμενο, υπάρχει μία γυναικεία φιγούρα.

Όπως ήταν φυσικό, η συγκεκριμένη αναφορά, αλλά και το γεγονός ότι αμέσως κάτω από το κείμενο υπάρχει αναφορά στην περιοδική αποχή και αναφέρεται στο πότε πρέπει να απέχει η γυναίκα από τη σεξουαλική επαφή, ώστε να αποφύγει τυχόν ανεπιθύμητη κύηση, προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με διάφορους χρήστες να κάνουν λόγο για εργαλειοποίηση ενός σχολικού εγχειριδίου, ώστε να περαστούν στα παιδιά κάποια μηνύματα και απόψεις.

Ενήμερο το Υπουργείο Παιδείας

Πάντως, για το συγκεκριμένο θέμα είναι ενήμερο το Υπουργείο Παιδείας και καλά ενημερωμένη πηγή, ανέφερε στον REPORTER πως το θέμα εντοπίστηκε το τελευταίο διάστημα, ωστόσο έχουν δοθεί άμεσα οδηγίες και εξετάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά για την Προδημοτική ο Πρόδρομος και ρίχνει ευθύνες σε Βουλή και κόμματα

Δειτε Επισης

Καλοκαιρινός ο καιρός, στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Αλλάζει τις επόμενες ημέρες το σκηνικό
Πέραν από κακοποίηση βιώνουν και καταναγκαστικό έλεγχο στην επικοινωνία τους αρκετές γυναίκες στην Κύπρο
Οι επαναλαμβανόμενες εξαφανίσεις ανηλίκων, τα ερωτήματα που εγείρονται και οι ευθύνες του κράτους
«Αυξάνονται τα περιστατικά παιδιών που χρήζουν βοήθειας, δύο οι παράγοντες... Οι περιπτώσεις ιδιαίτερες»
Το παράδειγμα Φειδίας, η εισβολή των Influencer στην πολιτική και η ψήφος στα 17 που ενδέχεται να αλλάξει τις ισορροπίες
Υψηλοί στόχοι αλλά χαμηλές προσδοκίες στην αντίστροφη μέτρηση για τη Γενεύη
Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο-Κατέκαψε οκτώ δεκάρια γης
Απομακρύνθηκαν οριστικά τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης από την Εθνική Πινακοθήκη στην Ελλάδα
Στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ-Διαμαρτύρονται για τη διαφθορά
Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες από έκρηξη στη Λαττάκεια της Συρίας