ΒΙΝΤΕΟ: Ακραία καιρικά φαινόμενα στις ΗΠΑ-Στους 33 οι νεκροί, χιλιάδες τα τροχαία ατυχήματα

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και δεκάδες τραυματίστηκαν εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων και των σφοδρών καταιγίδων που έπληξαν το κεντρικό και νότιο τμήμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Περίπου 250.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το απόγευμα του Σαββάτου, ανέφερε ο ιστότοπος Poweroutage.

Οι αρχές του Μισούρι ενημέρωσαν για «12 θανάτους που συνδέονται με τις καταιγίδες» μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), συμπληρώνοντας πως «εργάζονται αδιάκοπα για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη και να αποτιμήσουν τις ζημιές» που έχουν προκληθεί.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Γουέιν, τρεις στην κομητεία Όζαρκ, ένας στην κομητεία Μπάτλερ, ένας στην κομητεία Σεντ Λούις κι ένας στην κομητεία Τζέφερσον, διευκρίνισαν οι αρχές αναφέροντας «ανεμοστρόβιλους, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις».

Την Παρασκευή, ο κυβερνήτης Μάικ Κίχο είχε κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει των προβλεπόμενων ανεμοστρόβιλων. Σε εικόνες από τις πληγείσες περιοχές διακρίνονται κατεστραμμένα σπίτια και αναποδογυρισμένα οχήματα στους δρόμους.

Χιλιάδες τροχαία στην ευρύτερη περιοχή λόγω ανέμων και αμμοθύελλας

«Δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι τόσο τρομακτικό. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, είχαμε την αίσθηση ότι θα σπάσουν τα τύμπανα των αυτιών μας. Έχω ένα παιδί δύο ετών και είμαι σχεδόν σίγουρη πως χάσαμε το σπίτι και τα αυτοκίνητά μας», δήλωσε η Αλίσια Γουίλσον, κάτοικος της κοινότητας Βίλα Ριτζ, στο τηλεοπτικό δίκτυο KSDK.

Στο Κάνσας, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία που αποδίδονται σε «σφοδρή αμμοθύελλα» η οποία περιόρισε σημαντικά την ορατότητα, ανέφεραν οι αρχές επιβολής του νόμου. Τροχαία δυστυχήματα που αποδίδονται στην ίδια αιτία προκλήθηκαν επίσης στο Τέξας, όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (το βίντεο από το Αμαρίλο στο δυτικό Τέξας).

Τρεις νεκροί και 29 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των καταιγίδων στο Άρκανσο, όπου η κυβερνήτρια Σάρα Χάκαμπι Σάντερς ανέφερε πως ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση στην πολιτεία της.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS) έχει προειδοποιήσει πως ανεμοστρόβιλοι αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες τις πολιτείες Λουιζιάνα, Μισισίπι, Αλαμπάμα και Τενεσί.

Πηγή: in.gr / Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ανακοίνωση Λευκού Οίκου για την Γενοκτονία των Αρμενίων χωρίς τον όρο «γενοκτονία»
Σε τροχιά εκλογών η ΕΔΕΚ-Παραιτήθηκαν και άλλοι αξιωματούχοι μετά τον Σιζόπουλο
Άλλαξαν γεμιστήρα την ώρα της εκτέλεσης οι δράστες-Βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες στο σημείο
Ο Τραμπ δηλώνει ότι έχει δική του προθεσμία για τον ρωσικό πόλεμο
Αποχωρεί από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος
Πενήντα αρχηγοί κρατών παρόντες στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Διαρροή 82.000 λίτρων πετρελαίου από διυλιστήριο στον Δούναβη
Ποιος είναι ο «Θαμνάκιας» που γάζωσαν στο Χαλάνδρι-Το παρελθόν του με την Greek Mafia
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Σκουλλί-Σκυτάλη στην Αστυνομία για διερεύνηση των αιτίων
Απαραίτητη η κρατική βούληση για τις λαμπρατζιές-«Το νομοσχέδιο από μόνο του δεν μπορεί να εγγυηθεί»