Καζάνι που βράζει η Πάφος για το νοσοκομείο, παίρνουν μέτρα-Ζητά υπομονή ο ΟΚΥπΥ

Kαζάνι που βράζει είναι οι κάτοικοι της επαρχίας Πάφου, για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της πόλης τους, όσον αφορά την Παιδιατρική κλινική, η οποία μετατράπηκε σε θάλαμο για ασθενής που έχουν προβληθεί από κορωνοϊό και ως εκ τούτου δεν υπάρχει μεγάλη επάρκεια για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέες καταγγελίες από Φαίδωνα-«Στέλνουν παιδιά στη Λάρνακα γιατί δεν έχει κρεβάτια»

Αυτό, όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, αναγκάζει παιδιά από την Πάφο που χρειάζονται νοσηλεία να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία, όπως αυτά της Λεμεσού και της Λάρνακας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση τριτοκοσμική. 

Μάλιστα, πολίτες, κάτω από την ανάρτηση του δημάρχου Πάφου, περιγράφουν τις δικές τους εμπειρίες από το νοσοκομείο, οι οποίες δεν τιμούν κανένα, πόσο μάλλον το ίδιο το κράτος. Πιο συγκεκριμένα, πολίτης ανέφερε ότι το παιδί του χτύπησε στο κεφάλι ενόσω ήταν στο σχολείο και όταν το μετέφερε στο Νοσοκομείο ανέμενε δύο ώρες για να το εξετάσουν, με αποτέλεσμα στο τέλος να αναγκαστεί να το μεταφέρει σε ιδιώτη. 

Άλλος πολίτης κατήγγειλε στον δήμαρχο ότι πριν κάποιες μέρες μετέφερε τον γιο του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στις πρώτες βοήθειες και για να τους βάλουν σε κάποιο κρεβάτι χρειάστηκε να περάσουν πάνω από τέσσερις ώρες. «Μέσα στο όροφο ένα χαλί μαύρο με τριτοκοσμικές συνθήκες Δήμαρχε εάν κάτσω μπορώ να σας γράφω όλη μέρα για το ότι περάσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.   

Μιλώντας στον REPORTER, o δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, κατήγγειλε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο είναι τραγική, ενώ τόνισε ότι έχει ενημερώσει τους καθ' ύλην αρμόδιους για το θέμα, ωστόσο δεν έγινε οτιδήποτε.

Όπως ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, «πριν οκτώ μήνες έκλεισαν την Παιδιατρική κλινική που είχε δεκαοκτώ κρεβάτια και έγινε κλινική Covid. Έδωσαν πέντε κρεβάτια στην Γυναικολογική κλινική, βρήκαν άλλα δύο κρεβάτια δεξιά αριστερά και είναι μια κατάσταση τραγική. Πάει κάποιος ας πούμε στο νοσοκομείο να πάρει το παιδί του που πρέπει να νοσηλευτεί και το στέλνουν στη Λάρνακα. Ενημέρωσα τον υπουργό, τον πρόεδρο του ΟΚΥπΥ, τον Γενικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, αλλά δεν έγινε τίποτα».

Προειδοποίησε μάλιστα πως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων θα κατέλθουν σε διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο, ως μέτρο αντίδρασης για την κατάσταση που επικρατεί με την παιδιατρική κλινική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επαναφέρουν το θέμα της αστυνόμευσης των ΤΑΕΠ, αναμένουν πλάνο για νομικά μέτρα

Πώς απαντά ο ΟΚΥπΥ

Την ίδια ώρα, ο ΟΚΥπΥ δεν θέλει να ανοίξει μέτωπο με τον δήμαρχο Πάφου, αλλά ούτε με οποιονδήποτε άλλο πολίτη, κατανοώντας τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στο νοσοκομείο Πάφου, όσο και γενικότερα στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κύπρου, λόγω της έξαρσης ιογενών λοιμώξεων που επικρατούν αυτή την περίοδο.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χάρης Χαριλάου, ανέφερε ότι «στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου λειτουργεί κλινική covid, όπως λειτουργούν όλα τα νοσηλευτήρια. Για να μπορέσει να την λειτουργήσει, μεταφέρθηκε η Ορθοπαιδική στον τέταρτο όροφο και η Ορθοπαιδική στη θέση της Παιδιατρικής. Έγιναν αυτές οι διαρρυθμήσεις ούτως ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται όλα τα περιστατικά». 

Όπως εξήγησε, «βρισκόμαστε σε χειμερινή περίοδο και υπάρχει έξαρση ιογενών λοιμώξεων. Αυξήσαμε τις κλίνες της Παιδιατρικής κλινικής και είμαστε στις εννέα. Δεν δημιουργείται ιδιαίτερο πρόβλημα στην Πάφο. Υπάρχει παντού ψηλή πληρότητα και μπορεί να μεταφερθεί κάποιο περιστατικό από την Πάφο στη Λεμεσό, από τη Λεμεσό στο Μακάρειο, από το Μακάρειο στη Λάρνακα και ούτω καθεξής». Τόνισε επίσης πως «δεν θέλω να έρθω σε καμιά αντιπαράθεση ούτε με τον δήμαρχο, ούτε με κανένα. Αν κάτσουμε να απαντούμε σε όποιον γράφει κάτι, αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει». 

Σε ότι αφορά στα σχόλια πολιτών κάτω από την ανάρτηση του δημάρχου Πάφου, για τα όσα βίωσαν στο νοσοκομείο, ο κ. Χαριλάου ξεκαθάρισε πως «αυτή τη στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι τα νοσοκομεία μας έχουν μια δυναμικότητα και υπάρχει ένας καθορισμένος αριθμός κλινών. Αυτή την περίοδο υπάρχει έξαρση ιογενών λοιμώξεων. Έχουμε πολύ υψηλή πληρότητα και στους παθολογικούς και στους πνευμονολογικούς και τους παιδιατρικούς θαλάμους». 

Σημείωσε μάλιστα ότι «ο Οργανισμός ανταποκρίνεται. Υπάρχει συμφόρηση και μεγάλη ροή ασθενών στα νοσηλευτήρια μας. Εμείς λέμε ότι όσοι έχουν συμπτώματα που δεν είναι απειλητικά για τη ζωή τους, να απευθύνονται στους προσωπικούς τους ιατρούς, να τους εξετάζουν κι αν τους παραπέμψουν στα ΤΑΕΠ να πηγαίνουν. Διανύουμε μια περίοδο κρίσης αυτή την περίοδο και πρέπει τη διαχειριστούμε και να κάνουμε υπομονή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΟΚΥΠΥ: Τα μη επείγοντα περιστατικά αναμένεται να έχουν αναμονή στα ΤΑΕΠ

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει παραπλανητικές προσφορές ο Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ζητά διαφάνεια και πριν από το e-kalathi
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Στο Λιμάνι Λεμεσού ξανά το αμερικανικό πολεμικό σκάφος USS–WASP
Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης