Καρφώνει αδειούχους στο Παν. Κύπρου ο Ελεγκτής-«Κάθονται τέσσερις, γράφονται δυο»

Επικρίσεις κατά του Πανεπιστημίου Κύπρου ότι δίνει δωρεάν άδειες στο διοικητικό του προσωπικό, διατύπωσε ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Το θέμα ηγέρθη στην κοινοβουλευτική επιτροπή Ελέγχου, η οποία συζητούσε την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, όπου η Ελεγκτική Υπηρεσία ανέδειξε αντίστοιχο θέμα που αφορούσε την παραχώρηση άδειας στο προσωπικό τις 3 Ιανουαρίου του 2022, με τον Γενικό Ελεγκτή να σημειώνει πως έχει βρεθεί και άλλο «κρούσμα» σε άλλο οργανισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελίες για χαμένα εκατομμύρια στην... κούρσα του Ράλι-«Μαγείρεμα βιβλίων»

«Παρόμοιο θέμα σε μεγαλύτερη έκταση έχουμε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής. Είπε ειδικότερα πως η διοίκηση του Πανεπιστημίου είπε στο διοικητικό προσωπικό να παραμείνει στο σπίτι για τέσσερις μέρες την εβδομάδα μεταξύ 3 και 7 Ιανουαρίου αλλά θα του αφαιρεθεί μόνο 2 μέρες άδεια. «Έδωσε 2 δωρεάν μέρες άδειες στους υπαλλήλους της από τις τέσσερις», είπε.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε επίσης πως ενώ το Πανεπιστήμιο «με ένα περίεργο τρόπο», όπως είπε, επιτρέπει στο διοικητικό προσωπικό να εργάζεται εξ αποστάσεως την εβδομάδα του Δεκαπενταυγούστου, το Πρυτανικό Συμβούλιο έδωσε οδηγίες στο διοικητικό προσωπικό να εργαστεί την εβδομάδα πριν και μετά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου από το σπίτι σε διαφορετικές μέρες.

Σημείωσε ότι το θέμα εντοπίστηκε σε έλεγχο που διεξάγει η Υπηρεσία και θα περιληφθεί σε έκθεση που θα εκδοθεί σε κατοπινό στάδιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο φουλ οι πολεμικές μηχανές Ρωσίας και Ουκρανίας-Στο παζάρι των ΗΠΑ και ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια
Αρχιεπίσκοπος: Ανιδιοτελής η διακονία του Πάπα στην Εκκλησία
Oι οκτώ επικρατέστεροι διάδοχοι του Πάπα Φραγκίσκου-Το Κονκλάβιο των καρδιναλίων καλείται να επιλέξει
Θέτουν επί τάπητος οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την πρόταση του ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης
Άνδρας στην Εύβοια απειλούσε περαστικούς με ψεύτικο όπλο-Τον ακινητοποίησε αστυνομικός
Η Ευρώπη θρηνεί τον Πάπα Φραγκίσκο-«Ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους, πολύ πέρα από την Καθολική Εκκλησία»
Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατο του Πάπα
Βρετανός ύποπτος για φόνο στον Ισημερινό, λιντσαρίστηκε από οργισμένο πλήθος και κάηκε ζωντανός
Οι τελευταίες επιθυμίες του Πάπα για την κηδεία του που σπάζουν παραδόσεις ετών
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Η Κύπρος το βαρύτατο τίμημα της χούντας»