Σχεδιάζουν νέες ειρηνευτικές συνομιλίες Κίεβο-Ρωσία τον Αύγουστο

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας σχεδιάζει να ξαναρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με αυτή της Ρωσίας περί τα τέλη του Αυγούστου, αφού θα έχουν διεξαχθεί αντεπιθέσεις από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε αξιωματούχος χθες Σάββατο, την ώρα που συνεχίζονται να μαίνονται μάχες στο Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική Ουκρανία.

Η χώρα θα βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση τότε, προέβλεψε ο Νταβίντ Αραχάμια, ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό κρατικό δίκτυο Φωνή της Αμερικής.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Στα τέλη Μαρτίου, το Κίεβο ανακοίνωνε πως θα δεχόταν να εγκαταλείψει την προσπάθειά του να ενταχθεί στο NATO, με αντάλλαγμα διεθνείς εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Η Μόσχα απαιτεί αποστρατιωτικοποίηση του γειτονικού κράτους και την εκχώρηση εδαφών, συμπεριλαμβανομένων των ανατολικών περιφερειών Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ.

Ο πόλεμος που εξαπέλυσε η Ρωσία ίσως διαρκέσει «χρόνια», προειδοποιεί ο ΓΓ του NATO

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει «χρόνια», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag και δημοσιεύεται στο φύλλο της που κυκλοφορεί, προσθέτοντας ότι οι προμήθειες προηγμένων όπλων στα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες το Ντονμπάς να αποσπαστεί από τον ρωσικό έλεγχο.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι θα μπορούσε να πάρει χρόνια. Δεν πρέπει να επιβραδύνουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ στην κυριακάτικη έκδοση της Μπιλτ. «Ακόμη κι αν τα κόστη είναι υψηλά, όχι μόνο αυτά της στρατιωτικής υποστήριξης, αλλά και αυτά των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων», πρόσθεσε ο Νορβηγός.

Στη σύνοδο κορυφής του NATO στη Μαδρίτη αργότερα εντός του μηνός αναμένεται να συμφωνηθεί νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία που θα συμβάλει ο στρατός της να αφήσει πίσω τον εξοπλισμό της σοβιετικής εποχής και να αποκτήσει νατοϊκό εξοπλισμό, δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Η Ουκρανία δεσμεύτηκε χθες Σάββατο ότι οι δυνάμεις της θα νικήσουν αυτές της Μόσχας, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με συνέχιση του σφυροκοπήματος πόλης στρατηγικής σημασίας στο Ντονμπάς και άλλες τοποθεσίες δέχθηκαν επιθέσεις με πυροβολικό και με πυραύλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Tην πέταξαν έξω από την πτήση επειδή είχε τροφικές αλλεργίες-«Δεν έπρεπε να το είχα πει;»
Δεκαπέντε τραυματίες κυανόκρανοι από την εισβολή του Ισραήλ σε βάση της UNIFIL-Ζητούνται εξηγήσεις
Οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ αντιπυραυλικό σύστημα απέναντι στην ιρανική απειλή
Συγγνώμη ζήτησε η κυβερνήτης του Μίσιγκαν για βίντεο όπου δίνει πατατάκια αντί για Θεία Μετάληψη
Ισραηλινά άρματα μάχης «εισέβαλαν με τη βία» σε βάση της UNIFIL του ΟΗΕ στον Λίβανο
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρά δύο παιδιά και δύο ενήλικες από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στην Τσετσενία
Προκαλεί ο Τραμπ-«Ανησυχώ ότι τους επόμενους 3-4 μήνες θα έχουμε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο»
Ο στρατός του Ισραήλ διέταξε εκκένωση άλλων 21 χωριών στο Λίβανο
Συνεχίζει τις απειλές στο Ισραήλ το Ιράν-«Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στην υπεράσπιση του λαού»
Νέα αποκάλυψη για το κτύπημα Χαμάς σε Ισραήλ-Σχεδίαζε επίθεση που θα θύμιζε 11η Σεπτεμβρίου