Αδιάκοπο σφυροκόπημα των ΗΠΑ στην Υεμένη-Ζητούν από τους Χούθι να υποχωρήσουν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τα «αδιάκοπα» πλήγματα στην Υεμένη εναντίον των Χούθι, μέχρις ότου η οργάνωση σταματήσει τη στρατιωτική δράση της με στόχο την παγκόσμια ναυτιλία και τα αμερικανικά συμφέροντα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News λίγες ώρες μετά τα πλήγματα που εξαπέλυσε ο αμερικανικός στρατός εναντίον των Χούθι, ο Χέγκσεθ είπε ότι αυτή ήταν μια απάντηση στις δεκάδες επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες από τον Νοέμβριο του 2023. Αποτελούν επίσης μια προειδοποίηση προς την Τεχεράνη να σταματήσει να τους στηρίζει.

«Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι (οι Χούθι) να πουν, τέλος στις επιθέσεις σε πλοία, τέλος στις επιθέσεις σε περιουσιακά στοιχεία», πρόσθεσε. «Δεν μας ενδιαφέρει τι συμβαίνει στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, αυτό γίνεται για να σταματήσουν να βάλλουν εναντίον περιουσιακών στοιχείων σε έναν κρίσιμης σημασίας θαλάσσιο διάδρομο», πρόσθεσε.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μάικ Γουολτς είπε στο ABC ότι από τα σημερινά πλήγματα «εξοντώθηκαν πολλά ηγετικά στελέχη των Χούθι».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο είπε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη θα συνεχιστούν μέχρι οι Χούθι να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξαπολύουν επιθέσεις σε πλοία. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν συζητούν την πιθανότητα χερσαίων επιχειρήσεων και ο ίδιος «δεν πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο αυτήν τη στιγμή».

«Με κανέναν τρόπο δεν θα είχαν οι Χούθι τη δυνατότητα να πλήττουν τη (διεθνή) ναυτιλία, αν δεν τους στήριζε το Ιράν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό των ανταρτών, από τα αμερικανικά πλήγματα στα προπύργιά τους σκοτώθηκαν τουλάχιστον 31 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο βήμα το άνοιγμα τεσσάρων νέων σημείων διέλευσης»-Το προσχέδιο της έκθεσης Γκουτέρες
Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία-Άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες εμπρησμούς
Χειροπέδες σε 35χρονο που έριξε δύο μολότφ στην αυλή 70χρονου
Μπούκαρε σε περίπτερο, επιτέθηκε στον υπάλληλο και έφυγε με την ταμειακή μηχανή
Συνελήφθη 18χρονος για την άγρια επίθεση σε 17χρονο στην Αγία Νάπα
Παραδόθηκε στις φλόγες όχημα 41χρονου στους Άγιους Ομολογητές
Εντοπίστηκε ο οπερατέρ του βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις αστυνομικών-Κατάσχεσαν το περιπολικό για.. DNA
Ψάχνουν πίσω από το μισό εκατομμύριο της οικογένειας των επιχειρηματιών-Νέα πληροφορία για υπερκέρδη
Πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά παραδίδεται η επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας-Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης
Η διπλή καταδίκη από το ΕΔΑΔ, τα «καλά θύματα» και οι γυναίκες που «αξίζουν» κατά τις σεξιστικές Αρχές