Η Ουκρανία αναζητά αποστολή από τον ΟΗΕ για εξαγωγή σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας

Η Ουκρανία συνεργάζεται με διεθνείς εταίρους για τη δημιουργία μιας αποστολής που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη για την αποκατάσταση των ναυτιλιακών οδών της Μαύρης Θάλασσας και την εξαγωγή ουκρανικών αγροτικών προϊόντων, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο.  

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ρωσία έχει καταλάβει μερικά από τα μεγαλύτερα θαλάσσια λιμάνια της Ουκρανίας και το ναυτικό της ελέγχει μεγάλες οδούς μεταφορών στη Μαύρη Θάλασσα, εμποδίζοντας τις ουκρανικές αποστολές και βαθαίνοντας μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

«Καλούμε τις χώρες των οποίων η επισιτιστική ασφάλεια μπορεί να υποφέρει περισσότερο από τη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσουν τις επαφές τους με τη Μόσχα για να την αναγκάσουν να άρει τον αποκλεισμό των ουκρανικών θαλάσσιων λιμένων και να τερματίσει τον πόλεμο», έγραψε ο Νικολένκο στο Facebook.

Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζελένσκι: Υπό ρωσική κατοχή το 20% του ουκρανικού εδάφους

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο-Κατέκαψε οκτώ δεκάρια γης
Απομακρύνθηκαν οριστικά τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης από την Εθνική Πινακοθήκη στην Ελλάδα
Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες από έκρηξη στη Λαττάκεια της Συρίας
Από υπερθερμία έσβησε το βρέφος που ξεχάστηκε στο όχημα-Τα ευρήματα της νεκροτομής
Αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος μαστροπείας που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ-«Σάλταραν τα κορίτσια»
Απευθύνθηκε στον κυπριακό λαό πριν τη Γενεύη ο Πρόεδρος-«Είμαστε έτοιμοι αλλά και προετοιμασμένοι»
Κατηγορεί τον Πούτιν για καθυστέρηση της εκεχειρίας ο Ζελένσκι-Πιέσεις στη Μόσχα από «συμμαχία των προθύμων»
Παραθέτει τις δράσεις του για το υδατικό το ΤΑΥ-Κάθε χρόνο και χειρότερα οι εισροές στα φράγματα
Καλούν τη Ρωσία να δείξει πολιτική βούληση για τερματισμό του πολέμου Φον Ντερ Λάιεν και Κόστα
Απέλασε 10χρονη με καρκίνο στον εγκέφαλο ο Τραμπ-«Οι αρχές κρατούν στα χέρια τους τη ζωή των παιδιών μου»