Τραβάει κι άλλο το σκοινί ο Τσαβούσογλου-«Θα θέσουμε θέμα κυριαρχίας των νησιών»

Με εμπρηστικές δηλώσεις για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου επανήλθε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που πήρε σήμερα τη σκυτάλη της τουρκικής προκλητικότητας, θέτοντας εκ νέου ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Μάλιστα, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, έδειξε χάρτες «γκριζάροντας» όλο το ανατολικό Αιγαίο!  

Ο Τσαβούσογλου ζήτησε την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ειδάλλως προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει συζήτηση για την κυριαρχία τους.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Τουρκία βάζει τέλος στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας κάνοντας λόγο για εχθρικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και για ασυνεπή στάση της Αθήνας στις προσπάθειες διαλόγου. 

 Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις των χειριστών εκσκαφέων για το μπάζωμα στα Τέμπη
Πέραν από κακοποίηση βιώνουν και καταναγκαστικό έλεγχο στην επικοινωνία τους αρκετές γυναίκες στην Κύπρο
Οι επαναλαμβανόμενες εξαφανίσεις ανηλίκων, τα ερωτήματα που εγείρονται και οι ευθύνες του κράτους
«Αυξάνονται τα περιστατικά παιδιών που χρήζουν βοήθειας, δύο οι παράγοντες... Οι περιπτώσεις ιδιαίτερες»
Το παράδειγμα Φειδίας, η εισβολή των Influencer στην πολιτική και η ψήφος στα 17 που ενδέχεται να αλλάξει τις ισορροπίες
Υψηλοί στόχοι αλλά χαμηλές προσδοκίες στην αντίστροφη μέτρηση για τη Γενεύη
Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο-Κατέκαψε οκτώ δεκάρια γης
Απομακρύνθηκαν οριστικά τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης από την Εθνική Πινακοθήκη στην Ελλάδα
Στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ-Διαμαρτύρονται για τη διαφθορά
Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες από έκρηξη στη Λαττάκεια της Συρίας