Το Σαββατοκυρίακο αναμένεται να τελεσθεί η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου

Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να τελεσθεί η κηδεία του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος απεβίωσε χθες σε ηλικία 88 χρόνων, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.

Η τελική απόφαση, για την ημέρα της κηδείας θα ληφθεί από την ολομέλεια των καρδιναλίων.

Την Τετάρτη η σορός του Πάπα θα εκτεθεί σε λαικό προσκύνημα.

Το Βατικανό δημοσιοποίησε την διαθήκη του πάπα Φραγκίσκου, σε ό,τι αφορά τον χώρο και τις λεπτομέρειες της ταφής του, που θα πραγματοποιηθεί στη βασιλική εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζιόρε της Ρώμης. Σύμφωνα με επιθυμία του ιδίου, ο τάφος πρέπει να είναι κάτω από το δάπεδο, απλός, χωρίς ιδιαίτερη διακόσμηση.

Χθες βράδυ δόθηκε στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό θανάτου του Πάπα, σύμφωνα με το οποίο πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο και μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ είχε πέσε σε κώμα, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να κηρύξει σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος για το θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου και να καθορίσει τις λεπτομέρειες της υποδοχής των ξένων πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών, που θα παραστούν στην κηδεία.

Μετά την ταφή του Πάπα Φραγκίσκου θα συγκληθεί το Κονκλάβιο, δηλαδή η Σύνοδος των Καρδιναλίων, οι οποίοι θα εκλέξουν το νέο Πάπα.

Στο Κονκλάβιο θα συμμετάσχουν 136 καρδινάλιοι ηλικίας μέχρι ογδόντα ετών, εκ των οποίων το 70% είχαν επιλεγεί από τον Φραγκίσκο.

Για την εκλογή του νέου Πάπα, που θα γίνει με μυστικές ψηφοφορίες, απαιτούνται τα δυο τρίτα των ψήφων.

Δειτε Επισης

Πώς απαντά η ανάδοχος εταιρεία για τη γέφυρα στην Καλαβασό-«Καμιά αλλοίωση στο ύψος»
Aναβλήθηκαν για τις επόμενες ώρες οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με πρωτοβουλία Ερντογάν
Προκαλούν οι Τούρκοι μετά τον διορισμό Γιοχάνες Χαν-«Να παροτρύνει την Ε/κ να αποδεχτεί τις πραγματικότητες»
Χρέωνε 100 ευρώ το κιλό για να φυλάει ναρκωτικά στην οικία του ο 35χρονος
Ξεκινούν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας μετά από τρία χρόνια-Ποιοι εκπροσωπούν την κάθε πλευρά
Μοίρασαν τις ευθύνες και δεν ανέλαβαν καμία οι Γενικοί Διευθυντές-Έντονες αντιδράσεις μελών της Ερευνητικής
Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία αν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
Δεκαπετάχρονος κατήγγειλε ομοφοβική επίθεση-Τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν καθώς περπατούσε στη Λακατάμια
Στην Κωνσταντινούπολη η ρωσική αντιπροσωπεία
Ερωτήματα για τα σημεία εισόδου ζώων στη Δημοκρατία και για τη φάρμα με τα καγκουρό από τους Οικολόγους