Η ρωσική φάλαγγα ανασυντάσσεται κοντά στο Κίεβο-Κλείνουν την τανάλια (pics)

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η ρωσική φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων κοντά στο Κίεβο «σε μεγάλο βαθμό σκορπίστηκε και ανασυντάσσεται» σφίγγοντας τη θηλιά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τη Maxar Technologies η περικύκλωση του Κιέβου συνεχίζεται καθώς τμήματα της ρωσικής φάλαγγας, που είχαν θεαθεί τελευταία κοντά στο αεροδρόμιο Αντόνοφ βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, έχουν πλέον μετακινηθεί σε θέσεις σε γειτονικές πόλεις, ή σε δάση και δασώδεις περιοχές κοντά στην Λουμπιάνκα.

Λίγο βόρεια του αεροδρομίου του Χοστομελ ρωσικά οχήματα βρίσκονται σε δρόμους σε κατοικημένες περιοχές της πόλης Οζερα, περίπου 28 χλμ. βορειοδυτικά του Κιέβου. Άλλα τμήματα του κομβόι βρίσκονται βορειότερα με συστοιχίες του πυροβολικού να είναι πλέον σε θέσεις βολής, πιθανή ένδειξη νέας προσπάθειας προέλασης προς το Κίεβο.

Στη Μπερεστιάνκα, 16 χλμ, δυτικά της αεροπορικής βάσης του Χοστομέλ ρωσικά βυτιοφόρα και εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων, σύμφωνα με τη Maxar, έχουν αναπτυχθεί σε έκταση κοντά σε δέντρα. Νοτιοοανατολικά του Ιβανκίφ, η οπισθοφυλακή της μήκους 60 χλμ ρωσικής φάλαγγας βρίσκεται ακόμη στο δρόμο.

Η ρωσική φάλαγγα είχε νωρίτερα κολλήσει όχι πολύ μακριά από το Κίεβο, όπου δέχθηκε επίθεση σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους από τις ουκρανικές δυνάμεις με αντιαρματικούς πυραύλους, με άγνωστης έκτασης απώλειες. Ασαφές παραμένει πόσα από τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα που δείχνουν τώρα να κινούνται αποτελούσαν προπομπή του κομβόι.

Σφίγγει η θηλιά στο Κίεβο

Σφοδρές μάχες μαίνονται τα τελευταία 24ωρα σε πόλεις λίγα μόλις χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου, όπως η Μπούτσα και το Ιρπίν, απ’ όπου έχουν απομακρυνθεί χιλιάδες άμαχοι. Οι ρωσικές δυνάμεις πλησίασαν κατά πέντε χλμ. την πρωτεύουσα το τελευταίο 24ωρο, δήλωσε Αμερικανός ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, πράγμα που σημαίνει ότι τα ρωσικά στρατεύματα, που προελαύνουν από τα βορειοδυτικά, απέχουν τώρα μόλις 14 χλμ από το κέντρο του Κιέβου.

Την ίδια ώρα ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να πλησιάσουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας από τα βορειοανατολικά και απέχουν τώρα κάπου 40 χλμ., δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να εξαλείψει την ουκρανική άμυνα σε πολλές τοποθεσίες στα δυτικά και βόρεια της πρωτεύουσας – Andriivka, Kopyliv, Motyzhyne, Bouzova, Horenytchi και Demydiv λέει το ουκρανικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων. «Δεν αποκλείεται επίσης μια νέα κίνηση ρωσικών στρατευμάτων προς το Μπρόβαρι, ανατολικά του Κιέβου», είπε.

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ουκρανικό στρατό βίντεο που καταγράφει την ενέδρα σε ρωσική φάλαγγα κοντά στο Μπρόβαρι.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, λέει ότι ο μισός πληθυσμός της πόλης των περίπου τριών εκατομμυρίων έχει ήδη φύγει κι ότι η πρωτεύουσα «έχει μεταμορφωθεί σε οχυρό». «Κάθε δρόμος, κάθε κτίριο, κάθε φυλάκιο έχει ενισχυθεί», δήλωσε καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκρότησαν μονάδες άμυνας για να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό στην προάσπιση της πόλης.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Συνεδριάζει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο στο Ισραήλ-«Κλειδώνει τους στόχους που θα πλήξει στο Ιράν»
Απαγόρευσε τη μεταφορά βομβητών και ασυρμάτων με πτήσεις το Ιράν μετά τις επιθέσεις
«Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς»-Η απάντηση Μελόνι για το χακάρισμα του τραπεζικού της λογαριασμού
Φρίκη στις ΗΠΑ... Νεαρή κατηγορείται ότι τεμάχισε και μαγείρεψε τη μητέρα της
Ένας νεκρός από αναγκαστική προσγείωση Antonov σε δάσος στη Γιακουτία της Σιβηρίας
Το Ιράν απορρίπτει τα περί σύνδεσής του με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023
ΒΙΝΤΕΟ: Πυροβολισμοί κοντά στο πανεπιστήμιο του Τενεσί-Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες
Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ
Η θλιβερή περίπτωση του νεότερου ανθρώπου που διαγνώστηκε με τη νόσο Αλτσχάιμερ
Το μυστικό που κάνει την Σιγκαπούρη παράδεισο μακροζωίας