Ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός για το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωσε η Ρωσία
21:45 - 08 Μαρτίου 2022

Κατάπαυση του πυρός για τον σχηματισμό ανθρωπιστικών διαδρόμων σε περιοχές της Ουκρανίας την Τετάρτη ανακοίνωσε η Ρωσία.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο AFP, η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ το πρωί της Τετάρτης ώστε να απομακρυνθούν άμαχοι από τις περιοχές των συγκρούσεων της Ουκρανίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ από τις 9.00 (ώρα Κύπρου) το πρωί της Τετάρτης 9 Μαρτίου. «Η Ρωσία είναι έτοιμη να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους» ανέφερε η ρωσική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο Tass.
#BREAKING Russia announces humanitarian ceasefire for Wednesday morning, according to agencies pic.twitter.com/GM2Rh8diWJ
— AFP News Agency (@AFP) March 8, 2022
Η κατάπαυση του πυρός για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων εκκένωσης αμάχων πολιτών από τις περιοχές της Ουκρανίας είναι ένα μέτρο που αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Σήμερα, Τρίτη, είχε προγραμματιστεί κατάπαυση των επιθέσεων για τον ίδιο λόγο σε περιοχές της χώρας, ωστόσο η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία για παραβίαση των όρων αυτών με νέους βομβαρδισμούς και πλήγματα ακόμα και σε περιοχές όπου κατοικούν άμαχοι.
Στο Σούμι, ο κυβερνήτης της περιοχής είπε ότι στην επιχείρηση εκκένωσης της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί περίπου 3.500 άμαχοι.
Πηγή: iefimerida
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Τα «σκοτεινά σημεία» του πολέμου-Όσα κρατούν μυστικά οι δύο πλευρές
- ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ρωσικό τανκ ανατινάζει αυτοκίνητο με δυο επιβάτες
- Κλιμακώνει την επίθεση ο Πούτιν-«Θα είναι άσχημες οι επόμενες εβδομάδες»
