Βυθίστηκε πλοίο ανοιχτά της Οδησσού-Διασώθηκαν οι έξι επιβαίνοντες

Ένα φορτηγό πλοίο βυθίστηκε στα ανοικτά του ουκρανικού λιμανιού της Οδησσού μετά από έκρηξη. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τη βύθιση ακόμα ενός εμπορικού πλοίου ιδιοκτησίας Μπαγκλαντές που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μηχανικού.

Δύο μέλη του πληρώματος του εσθονικής ιδιοκτησίας φορτηγού πλοίου Helt βρίσκονταν σε σωσίβια λέμβο στη θάλασσα, δήλωσε ο Igor Ilves, διευθύνων σύμβουλος του διαχειριστή Vista Shipping Agency με έδρα το Ταλίν. Τα άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος αγνοούνται, δήλωσε ο Ilves. Εικάζεται ότι το Helt μπορεί να χτύπησε σε νάρκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μετά από μεγάλη μάχη των σωστικών συνεργείων. οι έξι ναυτικοί περισυνελέγησαν, όπως έγινε γνωστό από έναν Ουκρανό αξιωματούχο.

Ο Βίκτορ Βίσνιοφ, ο αναπληρωτής επικεφαλής του ουκρανικού λιμενικού, είπε ότι τα έξι μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σε ένα νοσοκομείο στην κοντινή πόλη Τσερνομόρσκ επειδή παρέμειναν για πολλές ώρες στην παγωμένη θάλασσα. Δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για την κατάστασή τους.

Καταγγελίες του ουκρανικού στρατού ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί εμπορικά πλοία για ασπίδα

Το Helt ταξίδευε με σημαία Παναμά, όπως πολλά εμπορικά πλοία που επιθυμούν να αποφύγουν τους αυστηρούς ναυτιλιακούς κανονισμούς των χωρών τους.

Το περιστατικό έρχεται μετά την κατηγορία ότι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας χρησιμοποίησε πολιτικά πλοία, συμπεριλαμβανομένου του Helt, ως ανθρώπινες ασπίδες κατά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο ουρκανικός στρατός δήλωσε ότι το ρωσικό ναυτικό ανάγκασε το Helt να εισέλθει σε μια επικίνδυνη ζώνη της Μαύρης Θάλασσας για να καλύψει την κίνηση των δικών του πολεμικών πλοίων.

Η Μαύρη Θάλασσα αποδεικνύεται παγίδα για τα εμπορικά πλοία

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις μία ημέρα μετά το χτύπημα πυραύλου ή βόμβας σε φορτηγό πλοίο ιδιοκτησίας του Μπαγκλαντές στο λιμάνι της Όλβια στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα μέλος του πληρώματός του.

‘Το πλοίο δέχθηκε επίθεση και ένας μηχανικός σκοτώθηκε’, δήλωσε στο Reuters ο Pijush Dutta, εκτελεστικός διευθυντής της Bangladesh Shipping Corp. ‘Δεν ήταν σαφές αν επρόκειτο για βόμβα ή πύραυλο ή ποια πλευρά εξαπέλυσε την επίθεση. Τα άλλα 28 μέλη του πληρώματος είναι σώα και αβλαβή’, είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το υπό σημαία Μπαγκλαντές Banglar Samriddhi είχε κολλήσει στο λιμάνι της Όλβια από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και χτυπήθηκε από πύραυλο το βράδυ της Τετάρτης, δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών του Μπαγκλαντές.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

«Θεριακλής» τουρίστας άναψε τσιγάρο στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου και συνελήφθη
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Μπαλάκι οι ευθύνες για το χάος των λαμπρατζιών-«Αποποίηση ευθυνών για πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας»
Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμών αξιολόγησης εκπαιδευτικών
BINTEO: Δυο συλλήψεις έπειτα από συμπλοκή αλλοδαπών στη Λάρνακα-«Έχουν ρημάξει την πόλη»
ΒΙΝΤΕΟ: Άγρια συμπλοκή στην παλιά Λευκωσία-Χειροπέδες σε 33χρονο για κατοχή μαχαιριού
Ιερέας σε χωρίο της Λευκωσίας τσακώθηκε με τον ψάλτη, τα βρόντηξε και έφυγε αφήνοντας τη λειτουργία στη μέση
Έβαλε τέλος στα σενάρια για «προεδρικές» ο Ουστέλ-Ανακοίνωσε ότι στηρίζει Τατάρ
Η Πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην Κύπρο ανοίγει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Πάπα
Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος 16χρονος για ρίψη κροτίδων εναντίον αστυνομικών