Κατασχέθηκε το υπερπολυτελές γιοτ στενού συναδέλφου του Πούτιν
14:44 - 03 Μαρτίου 2022

Η Γαλλία κατέσχεσε γιοτ που συνδέεται με τον επικεφαλής της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft Ιγκόρ Σέτσιν -στενό σύμμαχο του Ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν- στο λιμάνι της Μεσογείου Λα Σιοτά, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Η εξέλιξη έγινε γνωστή ενώ κράτη της Δύσης επιβάλλουν μαζικές κυρώσεις, μεταξύ των οποίων ‘πάγωμα’ περιουσιακών στοιχείων, σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της την Ουκρανία.
«Ευχαριστούμε τους Γάλλους τελωνειακούς που επιβάλλουν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος αυτών που είναι κοντά στη ρωσική κυβέρνηση», ανέφερε ο Λεμέρ σε ανάρτησή του στο Twitter.
Σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης του υπουργείου Οικονομικών, το γιοτ ανήκει σε εταιρία, στην οποία ο Σέτσιν ταυτοποιήθηκε ως βασικός μέτοχος.
Παράλληλα, οι γαλλικές αρχές κατέσχεσαν ένα ακόμα εμπορικό πλοίο στο λιμάνι της Λουαρέ στη Βρετάνη, που επίσης συνδέεται με ρωσικά συμφέροντα.
Ο έμπιστος προσωπάρχης του Ρώσου προέδρου και επικεφαλής της πετρελαϊκής εταιρείας, Rosneft ήταν για χρόνια ένας άνθρωπος-φάντασμα. Το κρατικό μεγαθήριο της ενέργειας, όπου ο Σέτσιν υπηρετεί ως πρόεδρος, πριν λίγα χρόνια ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Ρωσίας, αγοράζοντας την πλειοψηφία των μετοχών της βρετανο-ρωσικής κοινοπραξίας TNK-BP, και έγινε η μεγαλύτερη εισηγμένη παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο.
Όλοι μιλούσαν γι’ αυτόν, το όνομά του εμπλεκόταν πάντοτε στα πιο σοβαρά ζητήματα που απασχολούσαν το Κρεμλίνο, ελάχιστοι όμως τον είχαν δει από κοντά. Πάντα τον συνόδευε η φήμη του πιο σκληρού ανθρώπου στη χώρα – προφανώς μετά τον Πούτιν.
Ο 62χρονος Ιγκόρ Σέτσιν, ήταν πρώην υπάλληλος των μυστικών υπηρεσιών της σοβιετικής περιόδου. Το 2013 ήταν ο μοναδικός Ρώσος στη λίστα του TIME με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον πλανήτη.
Πηγή: Πρώτο Θέμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Πώς ο Πούτιν μεταμορφώθηκε σε τέρας, οι εμμονές και γιατί είναι καταδικασμένος
- Όταν η ζωή συνεχίζεται παρά τις εχθροπραξίες-Νέος γάμος στον ήχο των σειρήνων
- Μια λαοθάλασσα Ουκρανών εμποδίζει τον ρωσικό στρατό να μπει σε πόλη στα νότια (pic)
