Βουτιά χρηματιστηρίων, απώλειες 900 μονάδων για Dow Jones, λόγω της νέας μετάλλαξης

Βουτιά πραγματοποίησαν την Παρασκευή τα ευρωπαϊκά και τα αμερικανικά χρηματιστήρια, εν μέσω των ανησυχιών ότι η νέα μετάλλαξη της Covid-19 θα μπορούσε να προκαλέσει νέα λοκντάουν και να επιβραδύνει την οικονομική ανάκαμψη.

Το Χρηματιστήριο στο Παρίσι έκλεισε με μεγάλες απώλειες κατά 4,8%, ακολουθούμενο από το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης το οποίο υποχώρησε κατά 4,15% και το χρηματιστήριο του Λονδίνου που έκλεισε με πτώση 3,7%.

Η νέα μετάλλαξη της Covid-19 που οδήγησε σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς παγκοσμίως οδήγησε σε βουτιά της Γουόλ Στριτ κατά τη μικρής διάρκειας συνεδρίαση της Παρασκευής, λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average παρουσίασε την χειρότερη ημερήσια απόδοση του εντός του 2021 και έκλεισε στις 34.899,34 μονάδες, πραγματοποιώντας βουτιά πέραν των 900 μονάδων ή 2,5%.

Ο S&P 500 υποχώρησε 2,3% για να κλείσει στις 4.594,62 μονάδες, ενώ ο δείκτης τεχνολογίας Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 2,3% στις 15.491,66 μονάδες.

Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι η στιγμή που οι άνθρωποι κοιτούν σε εκτροχιασμό της οικονομικής ανάκαμψης και αύξηση των επιτοκίων, «αλλά αυτό που έχουμε είναι μια μεγάλη αβεβαιότητα και όχι κάτι πραγματικό», δήλωσε ο Peter Rutter, επικεφαλής του τμήματος μετοχών στη Royal London Asset Management.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η μετάλλαξη, που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα, το Ισραήλ και το Χονγκ Κονγκ, έχει έναν ασυνήθιστο συνδυασμό μεταλλάξεων, μπορεί να αποφύγει τις ανοσολογικές αποκρίσεις και θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική.

Η Βρετανία η οποία ανακοίνωσε ότι είναι η πιο σημαντική μετάλλαξη μέχρι σήμερα, είναι μία από τις πολλές χώρες που επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη Νότια Αφρική.

Ο ΠΟΥ συγκάλεσε συνάντηση εμπειρογνωμόνων την Παρασκευή για να αξιολογήσει εάν η νέα μετάλλαξη είναι μια «μετάλλαξη ανησυχίας». Θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να κατανοήσουμε τον αντίκτυπο της μετάλλαξης, δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη της Φλόριντα
Αισιόδοξος ο Τραμπ ότι θα υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα και την ΕΕ
Τέσσερις επιβεβαιωμένοι τραυματίες στη Φλόριντα-Το Πανεπιστήμιο ενεργοποίησε σύστημα έκτακτης ανάγκης
Σχεδόν 300 Αμερικανοί ακαδημαϊκοί κατέθεσαν αίτηση για «επιστημονικό άσυλο» στη Γαλλία
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ-Άγνωστος άνοιξε πυρ
Βρετανίδα συνόδευσε τον άνδρα της σε ευθανασία στην Ελβετία και τώρα κατηγορείται για συνέργεια σε αυτοκτονία
Reuters: Η SpaceX επικρατέστερη για την αντιπυραυλική ασπίδα «Χρυσός Θόλος» του Ντόναλντ Τραμπ
Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βόρεια Ιταλία-Πνίγηκε ένας 92χρονος, υπερχείλισαν ποτάμια, κατέρρευσε γέφυρα
Πονοκέφαλος για τον Τραμπ-Shein και Temu αυξάνουν τις τιμές, η κομβική ημερομηνία
Μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λόγω των δασμών