Το μέτρο που εφάρμοσε η Ελλάδα και σκέφτεται να επιβάλει και η Γαλλία

Η ταχεία διασπορά των μολύνσεων από νέο κορωνοϊό εντός και περιμετρικά της πόλης της Νίκαιας θα οδηγήσει στην επιβολή επιπρόσθετων περιορισμών στις μετακινήσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν.

Ο Βεράν είπε ότι οι αποφάσεις σχετικά με την ενδεχόμενη αυστηροποίηση των ορίων μετακινήσεων θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο.

«Υπάρχουν μερικές πόλεις και περιοχές στη Γαλλία, όπου ο ιός κυκλοφορεί πολύ ταχύτερα σε σύγκριση με άλλες και αυτό ενδέχεται να απαιτήσει την επιβολή μέτρων τοπικής καραντίνας», επισήμανε ο Βεράν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο υγείας της Νίκαιας.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει επιβάλει τοπικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και λοκντάουν σε άλλες περιοχές, ωστόσο, σε γενικές γραμμές προτιμά την επιβολή μέτρων σε εθνικό επίπεδο.

«Εάν η κυβέρνηση αποφασίσει ότι χρειαζόμαστε να πάμε σε μερικό λοκντάουν, για παράδειγμα κάθε Σαββατοκύριακο, θα το στηρίξω και θα το ενθαρρύνω», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Κριστιάν Εστροζί, ο συντηρητικός δήμαρχος της Νίκαιας, ο οποίος συνόδευε τον Βεράν στην επίσκεψή του.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Γάλλο υπουργό Υγείας, η τάση σε εθνικό επίπεδο των μολύνσεων κοροναϊού επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Η Γαλλία κατέγραψε 24.116 νέες μολύνσεις χθες, μια αύξηση σχεδόν 4.000 μολύνσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη Παρασκευή.

Η Γαλλία ανακοίνωσε, επίσης, 571 θανάτους από τον ιό, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να πλησιάζει πλέον τους 84.000.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Εκτός λειτουργίας από το 2022 βρίσκονται δυο κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία-Έληξε το συμβόλαιο της ανάδοχου με την Αστυνομία
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Σε πέραν των 400 περιστατικών που είχαν να κάνουν με λαμπρατζιές ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική τον τελευταίο μήνα
Οδηγούσε μεθυσμένος και συγκρούστηκε με δυο σταθμευμένα οχήματα 53χρονος στη Λεμεσό
Οι ΗΠΑ απειλούν με δασμούς ως και 3.521% σε φωτοβολταϊκά που παράγονται στη νοτιοανατολική Ασία
BINTEO: Γολγοθάς η επιστροφή από τις Πασχαλινές διακοπές για τους Αθηναίους-Ατελείωτες ουρές οχημάτων
«Παγίδευση των οδηγών το στήσιμο ραντάρ πλησίον κυκλικών κόμβων»-Πέραν των 15 χιλιάδων οι καταγγελίες
Το Σαββατοκυρίακο αναμένεται να τελεσθεί η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Νέες ρωσικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας
Στα άδυτα του παπικού κονκλαβίου–Πώς θα γίνει η επιλογή του νέου Ποντίφικα