Υπέρ των χειρισμών Κομισιόν για τα εμβόλια ο Μάμφρεντ Βέμπερ

O επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ - EPP) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάμφρεντ Βέμπερ, τάχθηκε σήμερα “πλήρως υπέρ της κοινής στρατηγικής προμήθειας εμβολίων”, της Κομισιόν, μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες. 

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, σε διαδικτυακή ενημέρωση του ΕΛΚ για την επικείμενη ευρωπαϊκή στρατηγική για το σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου στην ΕΕ (που θα παρουσιάσει μέσα στην εβδομάδα η αρμόδια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου), τόνισε ότι “δεν υπάρχουν Ευρωπαίοι πρώτης και δεύτερης θέσης” και υπενθύμισε ότι “σήμερα έχουμε έντονες συζητήσεις με το ΗΒ για τη δίκαιη κατανομή εμβολίων” και “δεν μπορώ να φανταστώ καν πώς θα ήταν η συζήτηση αν έπρεπε να συζητήσουμε μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας”, ή όλων των κρατών μελών μεταξύ τους, χωρίς κοινό σχέδιο προμηθειών. 

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ τάχθηκε υπέρ της ιδέας της αδειοδότησης εξαγωγών, και σημείωσε ότι “πρέπει να την εξετάσουμε, πρέπει να αποτελεί ιδέα πάνω στο τραπέζι”, Επεσήμανε ότι “οι ΗΠΑ ήδη έχουν μια απαγόρευση εξαγωγών και ο Μπάιντεν δεν έχει ακόμα την πρόθεση να την άρει”. “Η ΕΕ δεν πρέπει να είναι αφελής”,  είπε ο Μ.Βέμπερ. 

Σημείωσε ότι “είναι αδιανόητο πως δεν έχουμε ακόμα ένα κοινό ταξιδιωτικό καθεστώς” και “οι Υπουργοί Εσωτερικών δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει”, αναφέροντας ότι “αυτό είναι κατακερματισμός της ζώνης Σένγκεν”. 

Τέλος τάχθηκε και υπέρ της ιδέας ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού, χαιρετίζοντας τη συμφωνία των ΚΜ για τα χαρακτηριστικά των πιστοποιητικών”

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο της Κομισιόν για τον καρκίνο, ο Μ.Βέμπερ τόνισε ότι πέρσι χάθηκαν 1.3εκ. Ευρωπαίοι από καρκίνο δηλαδή 3 φορές περισσότεροι από τον covid-19 και ζήτησε προϋπολογισμό 4 δισ. ευρώ για την πρόταση Κυριακίδου. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τον βασιλιά Κάρολο θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου-«Σε όλα τα θέματα είμαστε από την ίδια πλευρά»
Ισχυρή έκρηξη σε περιοχή με στρατιωτική βάση στην περιφέρεια Βλαντίμιρ
Κρεμλίνο: Ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε επαφές με τους Ουκρανούς για την κατάπαυση πυρός
ΒΙΝΤΕΟ: Καρχαρίας επιτέθηκε σε δύτη σε παραλία του Ισραήλ
Αποκαλύψεις από το Βατικανό για τις τελευταίες ώρες του Πάπα-Το «ευχαριστώ» στον νοσηλευτή του
New York Post: Το σχέδιο του Τραμπ περιλαμβάνει ευρωπαϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Οι ΗΠΑ απειλούν με δασμούς ως και 3.521% σε φωτοβολταϊκά που παράγονται στη νοτιοανατολική Ασία
Το Σαββατοκυρίακο αναμένεται να τελεσθεί η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου