Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί σε Φλόριντα και Βόρεια Καρολίνα από τον κυκλώνα Ίαν

Πάνω από εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Φλόριντα και στη Βόρεια Καρολίνα εξαιτίας του κυκλώνα Ίαν, μετέδωσαν χθες Δευτέρα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, ανάμεσά τους για παράδειγμα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, αν και ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων παραμένει ακόμη στους 72 νεκρούς, εκ των οποίων 68 στην πρώτη πολιτεία.  

Οι 54 από τους θανάτους διαπιστώθηκαν μόνο σε μια κομητεία, τη Λι, και οι τοπικές και πολιτειακές αρχές επικρίνονται για το ότι δεν έδωσαν εντολές νωρίτερα να εκκενωθούν περιοχές που πλημμύρισαν. 

Η Φλόριντα μέτραγε ακόμη χθες τις πληγές της, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων υλικών ζημιών εξαιτίας του Ίαν. Επρόκειτο για έναν από ισχυρότερους κυκλώνες στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί την πολιτεία αύριο Τετάρτη, μετά το Πουέρτο Ρίκο. Ενδέχεται να βρεθεί σε εξαιρετικά λεπτή θέση, όσον αφορά την υποστήριξη στην πολιτειακή κυβέρνηση καθώς και από πολιτική σκοπιά. 

 

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας, ο Ρεπουμπλικάνος Ρον ΝτεΣάντις, συγκαταλέγεται στους σφοδρότερους επικριτές του κ. Μπάιντεν.

Δεν ήταν σαφές χθες αν οι δύο άνδρες θα βρίσκονται πλάι-πλάι κατά την προεδρική επίσκεψη, εν μέσω κλιμάκωσης της πολιτικής έντασης στις ΗΠΑ, καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Πηγή: AΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση σχολείου που προκαλεί σάλο και ντροπή-Διαχωρίζει τους μαθητές «της σίτισης», προωθεί διακρίσεις
Τουλάχιστον 25 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα μετά από σύγκρουση με φορτηγό στη Βολιβία
Έκτακτη σύσκεψη για την Ουκρανία συγκαλεί ο Τραμπ-«Ελπίζω στις ΗΠΑ», διαμηνύει ο Ζελένσκι
Ο Όρμπαν απειλεί να «μπλοκάρει» τη Σύνοδο Κορυφής-Η επιστολή «κόλαφος»
Δύο επεισόδια οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας υπέστη ο Πάπας Φραγκίσκος
Επιστρέφει στη Λάρισα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού από την τραγωδία στα Τέμπη
Σύγκρουση δύο λεωφορείων με τουρίστες στη Βαρκελώνη-Πάνω από πενήντα οι τραυματίες
Νέα επίθεση Τραμπ σε Ζελένκσι-«Η Αμερική δεν θα τον ανεχτεί για πολύ ακόμη»
Λήξη συναγερμού στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης-Δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός
Ο Νετανιάχου απειλεί τη Χαμάς με συνέπειες αν δεν απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους