Νύχτα κόλαση στην Ελλάδα-Μεγάλη φωτιά εκκένωσε τέσσερις οικισμούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά, σε δασική έκταση στον ορεινό όγκο στον Σχίνο Κορινθίας. Η πυρκαγιά  ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (19/5) σε χορτολιβαδική έκταση και κάει σε δύσβατο σημείο.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Σχίνος και Αγία Σωτήρα.  Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές, ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει νοτιοανατολική εξέλιξη.  Περίπου στις 02:30 τα  ξημερώματα και ενώ η φωτία είχε πάρει κατευθυνσή προς τις Βαμβακές, η Πυροσβεστική ενημέρωσε  οτι ενδέχεται να προχωρήσουν στην εκκένωση ενός ακόμα οικισμού. Κάτι που συνέβη  περίπου στις 04.00 ξημερώματα με τις αρχές να ζήτπουν την  εκκένωση ακόμα δυο οικισμών, στις Βαμβακές και τη Μαυρολίμνη. 

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούσαν όλο το βράδυ  87 πυροσβέστες με 28 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα και μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα. Με το πρώτο φως του ήλιου σηκώθηκαν και 4 αεροσκάφη, 3 PLZ, 1 ελικόπτερο του στρατού και 1 ελικόπτερο ως συντονιστικο, ενω η επίγεια δυναμη ενισχυθηκε και πλέον στο σημείο επιχειρούν 166 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 54 οχήματα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

Πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εξαιτίας της φωτιάς έχουν προκληθεί ζημιές σε τρεις κατοικίες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος τους.

Όπως έγινε γνωστό τις βραδινές ώρες, ενισχύονται οι δυνάμεις καθώς καταφθάνουν ενισχύσεις από Αττική και Πελοπόννησο. Αρχικά στο σημείο επιχειρούσαν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ.

Το έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν επίσης δυνάμνεις της ΕΛ.ΑΣ αλλά και υδροφόρες του Δήμου. 

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβετικού Σώματος, Αντιστράτηγου, Στέφανου Κολοκούρη, ο Υπαρχηγός ΠΣ, Αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, έχει μεταβεί στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας και συντονίζει τις δυνάμεις που επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά, ενώ κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Όπως μεταδίδει το korinthostv.gr, οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια. Από τη μεγάλη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα εδώ και λίγα λεπτά διακόπηκε η κυκλοφορία προς Πίσια και Σχίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχει αναφορά για ζημιές σε μία κατοικία.

Την προσπάθεια κατάσβεσης δεν ευνοεί ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης δόθηκε εντολή εκκένωσης του Σχίνου…. Λίγο πριν τις 12 ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης του οικισμού υπό την εποπτεία της Αστυνομίας και των Δήμων και μετά τη σχετική εισήγηση της Πυροσβεστικής. Αργά το βράδυ της Τετάρτης η Πυροσβεστική ανέφερε ότι είναι πιθανό να ζητηθεί και η προληπτική εκκένωση του οικισμού της Αγίας Σωτήρας.

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας
Ανήλικος χτύπησε με λοστό στο κεφάλι τον πατέρα της φίλης του
Αυξημένη η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ
Διασωληνωμένος με σοβαρά τραύματα ο 14χρονος που έκανε παρκούρ και έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας στον Εύοσμο
Νέο περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη-Τέσσερις ανήλικες επιτέθηκαν σε 13χρονη στην Ευκαρπία
Νεκρός βρέθηκε ο 52χρονος που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στο Αγρίνιο
Κατέθεσε υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης με... 87 υπογραφές της Κεντρικής Επιτροπής
Θρήνος για τον Ιωνά Καρούση-Κηδεία στην Ιερουσαλήμ, επιμνημόσυνη δέηση στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα η κηδεία του Ιωνά Καρούση στην Ιερουσαλήμ – Θα ταφεί στο νεκροταφείο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας
Σε επέμβαση υποβλήθηκε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στις φωτιές στην Ηλεία