Αισθάνεται ενισχυμένος ο Πρόεδρος μετά το Εθνικό Συμβούλιο-«Μοναδικός στόχος το θετικό αποτέλεσμα»

Ενισχυμένος μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στη Νέα Υόρκη μετά τη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης του γλύπτη Φίλιππου Γιαπάνη, στη Λεμεσό, και ερωτηθείς αν αισθάνεται πιο δυνατός ενόψει του δείπνου στη Νέα Υόρκη, μετά από τη σημερινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «νιώθω ιδιαίτερα ενισχυμένος μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου η οποία διεξήχθη σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα, με απόλυτο σεβασμό σε ενδεχόμενες τυχόν διαφορετικές προσεγγίσεις».

Καταλήγοντας επισήμανε ότι, «αλλά επειδή με ρωτάτε προσωπικά πώς νιώθω, θεωρώ ότι η συζήτηση ήταν πολύ παραγωγική, εποικοδομητική. Και μεταβαίνω στη Νέα Υόρκη πιο ενισχυμένος για αυτό το κρίσιμο ραντεβού. Ένα ραντεβού που για μας ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: να προκύψει θετικό αποτέλεσμα. Και το θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από το να δημιουργηθούν δεδομένα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών, πάντα εντός του συμφωνημένου πλαισίου».

Κι ενώ ο Πρόεδρος ευελπιστεί σε θετικά αποτελέσματα από τη συνάντηση της Νέα Υόρκης, ο κατοχικός ηγέτης συνεχίζει, σε δημόσιο τουλάχιστον επίπεδο, να διαφημίζει την αδιαλλαξία του και την μεγάλη απόκλιση που έχει αναπτύξει από τη βάση των συνομιλιών.

Υποστήριξε ότι πως επιθυμούν μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο και ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι «με τη συνεργασία των δύο κρατών», λέγοντας επίσης ότι αυτό προωθεί στις επαφές του στο εξωτερικό, περιλαμβανομένων κι αυτών στη Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ μετέβη στο Βαρώσι όπου βράβευσε επισκέπτη με τον οποίο ανήλθαν σε δυο εκατομμύρια οι επισκέπτες εκεί, ανήμερα της 4ης επετείου από το άνοιγμα τμήματος της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου. Το άνοιγμα, είπε, ήταν μιας εξαιρετικής σημασίας πολιτική κίνηση.

Κοινό έδαφος για βάση της λύσης μπορεί να δημιουργηθεί μόνο «με την καταγραφή της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος, που αποτελούν εγγενή δικαιώματα τα οποία απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες», επανέλαβε για άλλη μία φορά.

Δειτε Επισης

Γιώργος Θεοχαρίδης: Ενδιαφέρον πολύ μεγάλων εταιρειών για να έχουν την ευρωπαϊκή τους έδρα στην Κύπρο
Οι ανησυχίες για το Κυπριακό, η ταυτότητα των κομμάτων του Κέντρου και η συμπολίτευση
Η λερναία ύδρα του ΔΗΣΥ, οι αναπληρωματικές εκλογές και τα πάθη ενόψει Βουλευτικών
Αναμένει περαιτέρω ενέργειες από ΗΕ η Κυβέρνηση-«Αμετάθετος ο στόχος αναζήτησης βιώσιμης λύσης του Κυπριακού»
Ευχαριστίες ΥΠΕΞ προς τον «αληθινό φίλο της Κύπρου» Μπορέλ για τις υπηρεσίες του στην ΕΥΕΔ
Υπέρ της ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο Καρογιάν-«Δύσκολο ωστόσο στην παρούσα φάση»
Η διπλή αναμονή και ο άγνωστος, «καταλυτικός» ρόλος της ΕΕ στο Κυπριακό
Πυρά ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ-«Θα θυσιάσουν μια για πάντα τη λύση του Κυπριακού για χατίρι του ΝΑΤΟ;»
Η φωνή των νέων ακούγεται διαβεβαιώνει η Υφυπουργός Πρόνοιας
Ξεκάθαρο μήνυμα ΥΠΕΣ-«Ο σφετερισμός ε/κ περιουσιών θα τερματιστεί οριστικά με επίλυση Κυπριακού»