Ήπια αλλεργική αντίδραση από το εμβόλιο σε ειδικευόμενη γιατρό στην Ελλάδα

Μία ελαφριά αλλεργική αντίδραση σε έναν εμβολιασθέντα παρατηρήθηκε την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ένα περιστατικό που χαρακτηρίστηκε «μη σοβαρό» από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλεόυς, ανακοίνωσε η Επιτροπή για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια 32χρονη ειδικευόμενη γιατρό στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους στους χθεσινούς εμβολιασμούς που έγιναν στη χώρα μας με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, παρατηρήθηκε μόνο μία ελαφριά αλλεργική αντίδραση σε έναν εμβολιασθέντα.

«Οι αλλεργικές αντιδράσεις για το εμβόλιο είναι σπάνιες», ανέφερε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας ότι οι απλές αλλεργικές αντιδράσεις δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό.  

Οι απλές αλλεργικές αντιδράσεις δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό
Όπως ξεκαθάρισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, οι αλλεργικές αντιδράσεις από το εμβόλιο του κορονοϊού είναι εξαιρετικά σπάνιες και «δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό».   
 
Μάλιστα ανέφερε ότι η αλλεργική ρινίτιδα δεν είναι ένας λόγος για να μην εμβολιαστεί κάποιος. Όπως διευκρίνισε «μόνο οι σοβαρές αλλεργίες που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον σε νοσοκομείο με ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκων είναι ένας λόγος να μην εμβολιαστεί κανείς».

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ότι σύμφωνα με το CDC αλλά και την Ελληνική Αλλεργιολογική Εταιρεία, οι αλλεργίες από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά σπάνιες και αντιστοιχούν 1,3 περιπτώσεις σε 1 εκατ. δόσεις του εμβολίου.

Πηγή: Το Έθνος

Δειτε Επισης

Λειτούργησε για πρώτη φορά μετά από καιρό η Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ-«Αρχή μιας νέας πνευματικής εποχής»
O Αμερικανός καρδινάλιος που ηγείται προσωρινά του Βατικανού
Αποφασισμένη η Ε.Ε να επιβάλει τους ψηφιακούς κανόνες ανεξαρτήτως τοποθεσίας εταιρειών
Μυσταγωγικές εικόνες από την καύση του Ιούδα στον Τολό του Ναυπλίου(Pics)
Αναστάτωση στην Παναγία των Παρισίων-Βρέθηκε απειλητικό μήνυμα
Στο φουλ οι πολεμικές μηχανές Ρωσίας και Ουκρανίας-Στο παζάρι των ΗΠΑ και ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια
Αρχιεπίσκοπος: Ανιδιοτελής η διακονία του Πάπα στην Εκκλησία
Oι οκτώ επικρατέστεροι διάδοχοι του Πάπα Φραγκίσκου-Το Κονκλάβιο των καρδιναλίων καλείται να επιλέξει
Θέτουν επί τάπητος οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την πρόταση του ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης
Η Ευρώπη θρηνεί τον Πάπα Φραγκίσκο-«Ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους, πολύ πέρα από την Καθολική Εκκλησία»