Ευοίωνα μηνύματα για την ηλεκτροδότηση-Απομακρυσμένο το ενδεχόμενο για black out

Δεν αναμένονται προβλήματα αναφορικά με την ημερήσια παραγωγή ηλεκτρικού συστήματος την Πέμπτη, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, Χαρά Κουσιάππα, ερωτηθείσα σχετικά με την κατάσταση του συστήματος, ενόψει και των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να πλήξουν τη χώρα το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με την κ. Κουσιάππα, η εικόνα του συστήματος παραγωγής το πρωί της Πέμπτης ήταν πολύ καλή, σε συνέχεια της εξίσου καλής εικόνας που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προσέθεσε πως παραδόθηκαν στον Διαχειριστή δύο μονάδες παραγωγής που είχαν αντιμετωπίσει βλάβες, μία στη Δεκέλεια δυναμικού 60 Mw και μία στο Βασιλικό 40 Mw αντίστοιχα.

Σημείωσε επίσης ότι η μέγιστη δυνατότητα παραγωγής σήμερα υπολογίζεται στα 1.112 Mw, σε 40-50 Mw αναμένεται να ανέλθει η παραγωγή από τα αιολικά κατά τις ώρες αιχμής, ενώ υπάρχουν και συστήματα σε εφεδρεία, στοιχεία που, όπως είπε, συνηγορούν σε επάρκεια ως προς την κάλυψης της ζήτησης.

«Ενδεχομένως να παραδοθούν και άλλες μονάδες προσεχώς, σε κάθε περίπτωση η κατάσταση παρακολουθείται και αξιολογείται καθημερινά», κατέληξε.

Την επαναφορά στη διάθεση του Διαχειριστή δύο μονάδων παραγωγής επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, συμπληρώνοντας ότι μαζί με ακόμη μία μονάδα που επανήλθε χθες στο σύστημα η εικόνα είναι πλέον «αισθητά βελτιωμένη».

Προσέθεσε ότι η Αρχή παραμένει σε επιφυλακή ενόψει των καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν ειδικότερα τις ορεινές περιοχές προκειμένου να παρέμβει όπου χρειαστεί.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας το πρωί της Πέμπτης, Η ψυχρή αέρια μάζα με την ονομασία Coral αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή, με το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους στις 11.00 πμ να φτάνει τα 2 εκατοστά.

Όπως αναφέρεται, το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος, ενώ κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ απόψε θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος, δίχως να αποκλείεται μεμονωμένη ελαφρά βροχή στα βόρεια και τα ανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και γύρω στους -4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός, ενώ παγετός δεν αποκλείεται να σχηματιστεί και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού, καταλήγει το δελτίο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εγκαινίασε το Μνημείο Ελευθερίας ο Πρόεδρος-«Κομμάτι της ζώσας ιστορίας μας»
Γύρισαν την πλάτη στην ηλεκτρονική ταυτότητα οι Κύπριοι-Μόλις δέκα χιλιάδες αιτήσεις σε δύο μήνες
Στους 30.000 οι δικαιούχοι αγρότες για εκταρικές επιδοτήσεις ύψους €60 εκατομμυρίων
ΒΙΝΤΕΟ: Χαλασμός Κυρίου σε πολλές περιοχές-Καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα
Αντί να φύγουν τα δύο αναψυκτήρια, φύτρωσε και τρίτο στον Ακάμα-Καταγγελίες από Terra Cypria
Παίρνει μέτρα για μείωση των πυρκαγιών η ΑΗΚ-Υπογειοποιεί καλώδια σε καίρια σημεία
Νέο κοινοτάρχη εκλέγει η Άλασσα μετά την απόφαση του εκλογοδικείου-Στις 18:00 κλείνουν οι κάλπες
Η ώρα άλλαξε, η συζήτηση για διακοπή μετάβασης από θερινή σε χειμερινή παραμένει
Επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες-Πέφτει η θερμοκρασία
Παραχωρήθηκε δωρεάν πιάνο σε δημοτικό στον Κορμακίτη-Ευχαριστίες σε Πρώτη Κυρία και Αριστοτέλους