Ευοίωνα μηνύματα για την ηλεκτροδότηση-Απομακρυσμένο το ενδεχόμενο για black out

Δεν αναμένονται προβλήματα αναφορικά με την ημερήσια παραγωγή ηλεκτρικού συστήματος την Πέμπτη, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, Χαρά Κουσιάππα, ερωτηθείσα σχετικά με την κατάσταση του συστήματος, ενόψει και των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να πλήξουν τη χώρα το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με την κ. Κουσιάππα, η εικόνα του συστήματος παραγωγής το πρωί της Πέμπτης ήταν πολύ καλή, σε συνέχεια της εξίσου καλής εικόνας που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προσέθεσε πως παραδόθηκαν στον Διαχειριστή δύο μονάδες παραγωγής που είχαν αντιμετωπίσει βλάβες, μία στη Δεκέλεια δυναμικού 60 Mw και μία στο Βασιλικό 40 Mw αντίστοιχα.

Σημείωσε επίσης ότι η μέγιστη δυνατότητα παραγωγής σήμερα υπολογίζεται στα 1.112 Mw, σε 40-50 Mw αναμένεται να ανέλθει η παραγωγή από τα αιολικά κατά τις ώρες αιχμής, ενώ υπάρχουν και συστήματα σε εφεδρεία, στοιχεία που, όπως είπε, συνηγορούν σε επάρκεια ως προς την κάλυψης της ζήτησης.

«Ενδεχομένως να παραδοθούν και άλλες μονάδες προσεχώς, σε κάθε περίπτωση η κατάσταση παρακολουθείται και αξιολογείται καθημερινά», κατέληξε.

Την επαναφορά στη διάθεση του Διαχειριστή δύο μονάδων παραγωγής επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, συμπληρώνοντας ότι μαζί με ακόμη μία μονάδα που επανήλθε χθες στο σύστημα η εικόνα είναι πλέον «αισθητά βελτιωμένη».

Προσέθεσε ότι η Αρχή παραμένει σε επιφυλακή ενόψει των καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν ειδικότερα τις ορεινές περιοχές προκειμένου να παρέμβει όπου χρειαστεί.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας το πρωί της Πέμπτης, Η ψυχρή αέρια μάζα με την ονομασία Coral αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή, με το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους στις 11.00 πμ να φτάνει τα 2 εκατοστά.

Όπως αναφέρεται, το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος, ενώ κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ απόψε θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος, δίχως να αποκλείεται μεμονωμένη ελαφρά βροχή στα βόρεια και τα ανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και γύρω στους -4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός, ενώ παγετός δεν αποκλείεται να σχηματιστεί και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού, καταλήγει το δελτίο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Κρεμλίνο: Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία, αλλά έχουμε τη δική μας θέση
Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»
Το Kονκλάβιο εκ των έσω-Καρδινάλιος αποκαλύπτει τι συνέβαινε στην ψηφοφορία για τον Πάπα
Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία–Εκρήξεις ακούγονται στη Σριναγκάρ
Συνεχίζει να καταζητείται 39χρονος για απόπειρα φόνου στην Πάφο-Κατάφερε να διαφύγει σε καταδίωξη
Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών ο θάνατος της οικογένειας στο Ελληνικό-«Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών;»
Δεν προκύπτει κακόβουλη ενέργεια για την σπασμένη τζαμαρία στην Πινδάρου-Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας
Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως