Δείχνει τα δόντια της η CORAL με βροχές, χιόνια και κρύο-Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Από την Πέμπτη και μετά, η περιοχή θα επηρεάζεται από την ψυχρή αέρια μάζα με το όνομα CORAL, ενώ κατά διαστήματα θα επικρατεί ενισχυμένο βόρειο πεδίο ανέμων.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές αλλά και εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Σε καταιγίδα, δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι μέχρι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε περιοχές στα βόρεια, τα ανατολικά και ενδεχομένως και σε περιοχές στο εσωτερικού. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, όμως στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές. Το βράδυ της Παρασκευής, τα φαινόμενα αναμένεται να ενισχυθούν.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με κατά τόπους βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Το νησί θα επηρεάζεται από βόρειο πεδίο ανέμων, το οποίο κατά διαστήματα θα είναι ενισχυμένο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Πέμπτη και περαιτέρω πτώση μέχρι το Σάββατο, για να κυμανθεί έτσι, αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής. Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 1 εκατοστό στην πλατεία Τροόδους και 7 εκατοστά στη Χιονίστρα.

Δειτε Επισης

Η έφηβη Αμμοχωστιανή που έζησε τη φρίκη της εισβολής-«Τυλίγαμε τους νεκρούς και τους πηγαίναμε στο ξενοδοχείο του θανάτου»
Καινοτομεί ο Δήμος Λευκωσίας-Επιχειρεί σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας για μείωση κόστους στο ρεύμα
Διασταύρωσαν πυρά Πρόεδρος ΣΕΠΑΗΚ και Παπαναστασίου για το μέλλον της ΑΗΚ-«Η πολιτεία δεν φταίει για όλα»
Ξεκάθαρος ο Παπαναστασίου-Η επέκταση της εμπορίας ρύπων δεν θα έχει άμεσες επιπτώσεις
Έρχονται αυξήσεις 3% στο ρεύμα-Από την επόμενη διμηνία θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Κλιματιζόμενοι χώροι διαθέσιμοι στους πολίτες λόγω καύσωνα από Δήμο Λεμεσού
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού τη Δευτέρα
Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ΑΤΑ, λένε συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση με Υπ. Εργασίας
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας