Βελτιώθηκε η θέση της Κύπρου στο δείκτη αντίληψης της διαφθοράς-Στην 46η θέση σε σύνολο 180 χωρών

Η Κύπρος βελτίωσε την βαθμολογία της στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς για το 2024.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το Cyprus Integrity Forum, η Transparency International ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τα αποτελέσματα του Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς για το 2024. Ο Δείκτης Αντίληψης Διαφθοράς είναι ένας δείκτης που βαθμολογεί και κατατάσσει τις χώρες βάσει των αντιλήψεων για τα επίπεδα διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, όπως αυτά αξιολογούνται από ειδικούς και στελέχη επιχειρήσεων.

«Υπήρξε μια σημαντική αλλαγή για την Κύπρο, καθώς βελτίωσε τη βαθμολογία της κατά 3 μονάδες, από 53 το 2023 σε 56. Παράλληλα, η κατάταξή της βελτιώθηκε κατά 3 θέσεις. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Κύπρος βελτιώνει τη θέση της, καθώς το 2023 είχε βελτιωθεί κατά 1 μονάδα, από 52 σε 53», σημειώνει.

Προσθέτει ότι με βάση αυτή τη δεύτερη και επιταχυνόμενη βελτίωση το 2024, η Κύπρος κατατάσσεται πλέον στην 46η θέση από τις 180 χώρες και βρίσκεται ένα μικρό βήμα πριν εισέλθει στο πρώτο τεταρτημόριο των πιο διαφανών δικαιοδοσιών μεταξύ αυτών των 180 χωρών.

Το Cyprus Integrity Forum χαιρετίζει τη συνεχή βελτίωση της χώρας μας τα τελευταία δύο χρόνια, γεγονός, που όπως αναφέρει, αποτελεί ένδειξη της αποτελεσματικότητας των διάφορων μέτρων κατά της διαφθοράς που έχουν ληφθεί, καθώς και της αυξημένης ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα διαφάνειας. Ταυτόχρονα, όμως, προειδοποιεί κατά της εφησυχασμού. 

«Όλοι μας πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον αγώνα κατά της διαφθοράς, προωθώντας την ηθική και τη διαφάνεια σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας, ώστε σταδιακά να ανεβάσουμε την Κύπρο στη θέση που της αξίζει», σημειώνεται.

Αναφέρει επίσης ότι «ως ηγετικός μη κυβερνητικός οργανισμός κατά της διαφθοράς στην Κύπρο, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά αυτές τις κατατάξεις και να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επιζήμιες συνέπειες της διαφθοράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Οδικό χάρτη για χαλλούμι ζητούν οι αιγοπροβατοτρόφοι-Δεν αποκλείουν κινητοποιήσεις
Τον Μάιο αναμένεται η εφαρμογή της πράσινης φορολογίας-Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές
Μπαίνει στην ΑΙ εποχή η Υπηρεσία Μέριμνας-Αποκτά σύντομα ψηφιακό βοηθό
Το 13% των εργαζομένων απουσίασαν από τη δουλειά λόγω ψυχολογικής πίεσης-Τι δείχνει έρευνα στην Κύπρο
Ελλείπει από τον τόπο διαμονής του στη Λευκωσία 18χρονος
Πώς απαντά ο Δήμος Λευκωσίας για τις αυξήσεις στην Έγκωμη-«Εγκρίθηκαν συντριπτικά, όχι ελαφρά τη καρδία»
Στο τελικό στάδιο η διαβούλευση για το νομοσχέδιο για το επίδομα τέκνου, καθυστέρηση για το μονογονεϊκό
«Ο Θεός αργεί, αλλά δεν ξεχνά»-Ξεσπά η οικογένεια της Ζενέιντα που κάηκε ζωντανή από τον γείτονά της
Σε πέραν των 300 σχολείων τα απειλητικά email-Στάλθηκαν και σε άλλες χώρες παρόμοια μηνύματα
Μεθυσμένος τελωνειακός στην Ιαπωνία έχασε έγγραφα με πληροφορίες για πάνω από 100 ύποπτους