Ζήτησε χρόνο για να μελετήσει το κατηγορητήριο ο συνήγορος του Σουηδού-Αναβολή στη δίκη

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας οδηγήθηκε το πρωί ο 49χρονος Σουηδός εκζητούμενος από τις Αρχές της χώρας του, μαζί με την 54χρονη δικηγόρο και τον 44χρονο αστυνομικό, που συνελήφθησαν για υποβοήθηση του πρώτου κατηγορούμενου σε απόδρασή του, ώστε να απαντήσουν παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 49χρονου, Αντώνης Βαφέας, ζήτησε όπως η σημερινή διαδικασία αναβληθεί, ώστε να έχει τον ανάλογο χρόνο, για να μελετήσει το κατηγορητήριο σε βάρος του πελάτη του.

Ο 49χρονος, αντιμετωπίζει κατηγορίες συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και απόδρασης από νόμιμη κράτηση. Σημειώνεται ότι από το κατηγορητήριο αφαιρέθηκε η κατηγορία που αφορούσε ξέπλυμα χρήματος και πιο συγκεκριμένα νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σε ότι αφορά την 54χρονη δικηγόρο, αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παροχή συνδρομής σε κρατούμενο και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ ο 44χρονος αστυνομικός, κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παροχή συνδρομής σε κρατούμενο, κατάχρηση εξουσίας και συναλλαγές που υποδηλώνουν διαφθορά.

Αφότου δόθηκε χρόνος από το Δικαστήριο στον συνήγορο υπεράσπισης του Σουηδού, ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος, στις 27 Φεβρουαρίου, για να απαντήσουν οι κατηγορούμενοι στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Αποφασίστηκε επίσης πως ο 49χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τότε, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού με απόφαση που εξέδωσε τη Δευτέρα το Εφετείο, τους δικαίωσε στο αίτημά τους, όπως παραμείνουν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος κατάφερε να αποδράσει στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ νοσηλευόταν υπό φρούρηση σε ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα, με οξεία γαστρεντερίτιδα και πόνο στο στήθος.

Η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό προς εντοπισμό του 49χρονου και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, της Μ.Μ.Α.Δ. και της Υ.Δ.Α.Π., αυτός εντοπίστηκε και συνελήφθη τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στον 5ο όροφο ανεγειρόμενης πολυκατοικίας στο κέντρο της Λάρνακας.

Κατά τις έρευνες, ο 49χρονος ενέπλεξε στην υπόθεση τόσο τον αστυνομικό, όσο και τη δικηγόρο, οι οποίοι συνελήφθησαν αφού ο πρώτος φέρεται να ήταν το πρόσωπο που έφερε σε επαφή την 54χρονη και τον 49χρονο, ενώ αγόρασε κάρτες κινητού και παπούτσια στον 49χρονο. Επίσης φέρεται να προμήθευσε και τα κλειδιά των χειροπέδων για να απελευθερωθεί ο δραπέτης από το κρεβάτι της κλινικής.

Από την άλλη, η δικηγόρος παρουσιάζεται ως το πρόσωπο που παρέδωσε τα αντικείμενα που αγοράστηκαν από τον αστυνομικό στον δραπέτη, καθώς επίσης και κλειδιά χειροπέδων για να απελευθερωθεί, αλλά και χάρτη με σημείο συνάντησης.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος είναι πολύ γνωστό πρόσωπο στη Σουηδία, για την απάτη που φέρεται να διέπραξε και τα μέσα ενημέρωσης της χώρας ασχολήθηκαν επαρκώς με την υπόθεση απόδρασής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πραγματοποιείται το απόγευμα η διαμαρτυρία στην Εισαγγελία για τον Θανάση Νικολάου-«Δεν πάει άλλο»
Μπαράζ ελέγχων σε όλες τις πόλεις μετά τα απανωτά περιστατικά βίας-Συλλήψεις και έλεγχοι υποστατικών
Επτά χρόνια μετά συνέλαβαν καταζητούμενο για διαρρήξεις και κλοπές-Τέθηκε υπό κράτηση
Υπέστη κατάγματα 43χρονος από τη συμπλοκή στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι
Άκουσε τον Σήφη ο μάρτυρας αλλά τελικά... δεν μιλά ελληνικά-Πρώτη φορά απαλλαγή κατηγορουμένων για φόνο από το εκ πρώτης όψεως
Το blame game που πρέπει να εκριζωθεί, οι αρμόδιοι αναρμόδιοι και η κατάχρηση εξουσίας ΤΟΜ που έδειξε η Ερευνητική
Πρώην διευθυντές ΤΟΜ στην λίστα των ποινικών για ΤΑΚΑΤΑ-Πειθαρχικές με τη σέσουλα αλλά... άνευ αντικειμένου
«Παρά δε τα επιφωνήματα πόνου που έβγαζε το θύμα, οι κατηγορούμενοι με πλήρη αδιαφορία, συνέχισαν την ανελέητη επίθεση»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 39χρονος
Νέα σύλληψη για την απόπειρα εμπρησμού στη Λάρνακα