Στη Ρωσία εντοπίζεται ο παροχέας των απειλητικών email-Στάλθηκε σε περισσότερα από 215 σχολεία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας και του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email που στάλθηκαν σχεδόν σε όλα τα σχολεία της Κύπρου, προκαλώντας αναστάτωση σε γονείς, καθηγητές και μαθητές, με τις Αρχές να εκτιμούν εκ πρώτης ότι πρόκειται για φάρσα.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα διερεύνηση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο παροχέας των απειλητικών μηνυμάτων εντοπίζεται στη Ρωσία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η αποστολή έγινε από τη συγκεκριμένη χώρα.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «το πρωί υπήρξε μαζική αποστολή ηλεκτρονικού απειλητικού μηνύματος σε σχολεία όλων των βαθμίδων της Κύπρου. Για τη διαχείριση του περιστατικού υπήρξε άμεση και συνεχής επικοινωνία του ΥΠΑΝ με την Αστυνομία και δόθηκαν από την πρώτη στιγμή οδηγίες στα σχολεία για εφαρμογή και ενεργοποίηση των πρωτοκόλλων».

Υπενθυμίζεται πως στο απειλητικό email αναγράφεται ότι «υπάρχει μια βόμβα στο χώρο του σχολείου, θα σας κάνουμε να τρέξετε. Διεκδικούμε τη ζωή σας επειδή η διακυβέρνηση του Αλλάχ είναι το διάταγμά μας».

Επιπλέον, στο μήνυμα αναφέρεται ότι «σκληρός είναι ο άνεμος που ψιθυρίζει στο αυτί σου για το θάνατο που σε περιμένει. Θα σπείρουμε τον τρόμο στην ακτή σας, όπως έκαναν οι αδελφοί στη Σρι Λάνκα».

apeiles.width-800

Επίσης, γίνεται λόγος για άπιστους που θα πληρώσουν, ενώ σημειώνουν πως θα κατακτήσουν κάθε σπιθαμή ευρωπαϊκής γης και ότι «ο κόσμος σας θα καταρρεύσει στα χέρια μας, στο τέλος μόνο το Ισλάμ θα παραμείνει».

Πάντως, κάποια σχολεία φαίνεται να έστειλαν μήνυμα σε γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά τους, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Πήγε παραλία στην Αγία Νάπα έχοντας μαζί του κοσμήματα αξίας και έπεσε θύμα κλοπής
Νεαροί επιτέθηκαν σε ζεύγος τουριστών στην Πάφο-Αρχικά παρενόχλησαν την γυναίκα και στην συνέχεια τους έκλεψαν
Στον αστερισμό βομβιστών και εμπρηστών το κράτος-Ασταμάτητες επιθέσεις με μια Αστυνομία σε ρόλο θεατή
Σε τροχιά αρνητικού ρεκόρ οι υποθέσεις βίας στην οικογένεια το 2025-Η αποστολή αστυνομικών, οι έλεγχοι και η εποπτεία
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά στο δημοτικό Λυκαβητού στη Λευκωσία-Επηρεάστηκαν δύο αίθουσες
Φωτιά μετά από χρήση σμυριλίου στην Κακοπετριά-Καταγγέλλει τους εμπλεκομένους το Τμήμα Δασών
Συνελήφθησαν από τις Βάσεις οι τρεις ανήλικοι μετά την καταδίωξη-Είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά
Άγρια καταδίωξη 14χρονου οδηγού στον αυτοκινητόδρομο-Από τις Χαλεπιανες κατέληξαν στην Πύλα
Ξυλοφόρτωσαν και έστειλαν στο νοσοκομείο 31χρονο επειδή αρνήθηκε να παραδώσει τα χρήματα του
Απουσιάζει από την οικία του ο 42χρονος Γιώργος Θεοδώρου (pic)