Μήνυμα Υπουργού Δικαιοσύνης για τα φαινόμενα διαφθοράς-«Δεν θα γίνονται ανεκτά»

Φαινόμενα διαφθοράς δεν θα γίνονται ανεκτά και η ηγεσία της Αστυνομίας, καθώς και ο πολιτικός προϊστάμενός της, θα είναι αμείλικτοι μπροστά σε αυτά, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριος Χαρτσιώτης, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Δύναμης επισκέφθηκε τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αμμοχώστου και Λάρνακας

ΔΟΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συστήνει τους Βοηθούς ο Αρναούτης, αποφασίζει ο Χαρτσιώτης-Παράλληλο μέτωπο οι πειθαρχικές Κατσουνωτού

Σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρεται ότι οι επισκέψεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, σε συνδυασμό με τον διορισμό της νέας ηγεσίας και την παράλληλη στελέχωση, τις επόμενες ημέρες, ολόκληρης της ηγετικής πυραμίδας της Αστυνομίας.

Η προσπάθεια αναδιοργάνωσης πρέπει να ξεκινά από τη βάση του αστυνομικού σώματος, δηλαδή τον απλό αστυνομικό, επεσήμανε.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, σημειώνεται στην ανακοίνωση «τόνισε εμφαντικά» πως «δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε καταστάσεις και φαινόμενα που ακυρώνουν τον νόμο και την τάξη».

Απευθυνόμενους στους αστυνομικούς ο κ. Χαρτσιώτης είπε πως «είστε οι θεματοφύλακες του νόμου και ως τέτοιοι, ακριβώς στο πλαίσιο και τα περιθώρια που σας δίνει αυτός, πρέπει να τον προστατεύσετε, προστατεύοντας την ίδια ώρα τον κάθε πολίτη, ενδυναμώνοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας».

Ταυτόχρονα, «κάλεσε τους αστυνομικούς να σταθούν όρθιοι στις προκλήσεις και να δώσουν την αίγλη στη στολή της Αστυνομίας, ώστε να νιώθουν τον σεβασμό και την εκτίμηση του τελευταίου πολίτη. Την ίδια ώρα κάλεσε τα μέλη της Αστυνομίας να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους βάζουν πάνω από την τάξη και ασφάλεια της χώρας μας τυχόν αλλότρια συμφέροντα και κίνητρα».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πως «φαινόμενα διαφθοράς δεν θα γίνονται ανεκτά και η ηγεσία της Αστυνομίας, καθώς και ο πολιτικός προϊστάμενος, θα είναι αμείλικτοι μπροστά σε αυτά».

Ανέφερε, επίσης, πως η ηγεσία και το Υπουργείο θα είναι δίπλα και στον τελευταίο αστυνομικό σε μια προσπάθεια «όλοι μαζί να πάρουμε την Αστυνομία ακριβώς εκεί που της αξίζει, στον πραγματικό της ρόλο και αποστολή».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άφησαν αναμμένο κερί και προκλήθηκε πυρκαγιά σε οικία-Δεν κινδύνευσαν οι ένοικοι
ΒΙΝΤΕΟ: Κατσίκες παγιδεύτηκαν σε σπηλιά στα Λύμπια-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Δραματική κατάσταση στη Γάζα, ασθενείς με εγκαύματα υπομένουν χωρίς φάρμακα-«Ίσως φάμε άμμο»
Στους 25 οι νεκροί, 1.000 οι τραυματίες από την έκρηξη στο Ιράν-Ανάφλεξη καυσίμων η πιθανή αιτία
Πώς γίνεται η μυστική εκλογή του Πάπα στο Κονκλάβιο-Ο λευκός καπνός και οι άγνωστοι Ποντίφικες
Ψάχνουν τα αίτια πίσω από τη λογομαχία που κατέληξε σε φόνο οι Αρχές-Διερευνούν αν είχαν διαφορές οι δύο
Άστραψε και βρόντηξε ο Πούτιν μετά τη συνάντηση Τραμπ και Ζελένσκι-Οι απειλές για κυρώσεις
Τα φορτώνει όλα στον 41χρονη η 26χρονη για τα ναρκωτικά, παραδέχθηκε ότι τον έκρυβε ο 26χρονος
Μόλις είχε σχολάσει και επέστρεφε στην οικία της η άτυχη Ξένια-Θρήνος για την 21χρονη
Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)