Τουλάχιστον δύο νεκροί και ένας τραυματίας σε επίθεση 18χρονου μαθητή με μαχαίρι σε λύκειο στη Σλοβακία

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε ένας μαθητής εναντίον καθηγήτριας και δύο συμμαθητών του, κατά τη διάρκεια μαθήματος σε λύκειο πόλης στη βορειοανατολική Σλοβακία.

Η εκπρόσωπος των σλοβακικών υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Ντάνκα Τσαπάκοβα δήλωσε στο Reuters ότι δυνάμεις των υπηρεσιών αυτών αναπτύχθηκαν περίπου στις 14:00 ώρα Κύπρου, σε λύκειο στην Σπίσκα Στάρα Βες, μια πόλη με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων που βρίσκεται κοντά στα πολωνικά σύνορα.

«Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε», γνωστοποίησε η Τσαπάκοβα.

Η αστυνομία σε ανάρτησή της στο Facebook ανακοίνωσε ότι ένας μαθητής επιτέθηκε σε μια καθηγήτρια και σε δύο συμμαθητές του. «Ο 18χρονος μαθητής που θεωρείται ύποπτος για τη διάπραξη σοβαρού αδικήματος στην πόλη Σπίσκα Στάρα Βες συνελήφθη λίγο μετά το συμβάν», έγραψε η Αστυνομία στο Facebook.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάτους Σουτάι Έστοκ καταδίκασε «την επίθεση μαθητή που μαχαίρωσε μια καθηγήτρια και συμμαθητές του στο λύκειο». Εξέφρασε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», λέγοντας ότι κατευθύνεται στο σημείο της επίθεσης.

«Χάρη στην ταχεία σύλληψη του υπόπτου, δεν υπάρχει προς το παρόν άμεσος κίνδυνος και η αστυνομία λαμβάνει περαιτέρω απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια», τόνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Το σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων TASR και το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TA3 μετέδωσαν πως ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μεταξύ των δύο νεκρών είναι η καθηγήτρια που φέρεται να είναι η υποδιευθύντρια του σχολείου και ο άλλος ένας μαθητής.

Σοβαρά περιστατικά βίαιων επιθέσεων είναι σπάνια στη Σλοβακία. Το 2020, ένας δάσκαλος σκοτώθηκε σε επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο στην κεντρική Σλοβακία, το πρώτο καταγεγραμμένο παρόμοιο βίαιο συμβάν σε σχολείο στη χώρα.

Η Σλοβακία συγκλονίστηκε τον περασμένο Μάιο όταν ο Πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο τραυματίστηκε από πυροβολισμό κατά την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πέρασε και από την αμερικανική Βουλή το «Μεγάλο, Όμορφο Νομοσχέδιο» του Τραμπ
Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν
«Ο Φιντάν ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Συρία ξεκίνησαν συνομιλίες για Συμφωνία Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας»
Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά για μία ώρα-«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις με Κίεβο»
Η Χαμάς προειδοποιεί Παλαιστίνιους να μην έχουν επαφή με ανθρωπιστικό ίδρυμα GHF
Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Όσλο
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του
Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη-Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, κάηκαν σπίτια
«Ο χαρακτηρισμός τουρκολυβικού μνημονίου ως παράνομου δεν είναι αποδεκτός»
Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Σικάγο-Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 16 τραυματίες