Επιστολή στον Στιούαρτ για τα προβοκάτσια Τούρκων στη Δερύνεια-Ζητούν άρση των μέτρων για black list

Την ώρα που η Κυβέρνηση ξεκίνησε τα διαβήματα της σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένα Έθνη, για τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στην Κάτω Δερύνεια, όπου συνέλαβαν Ελληνοκύπριους, ως ύποπτους για τρομοκρατία, το Σάββατο 31 Αυγούστου, σε ενέργειες προέβησαν και τα μέλη της «Αδούλωτης Κάτω Δερύνειας», οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διπλωματικές παραστάσεις Κυβέρνησης για συλλήψεις Ε/κ στην Δερύνεια-Τους κατηγόρησαν για τρομοκρατία

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, τα μέλη της Αδούλωτης Κάτω Δερύνειας, απέστειλαν επιστολή στον Ειδικός Σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών, Κόλιν Στιούαρτ, διαμαρτυρόμενοι για τις ενέργειες των Τούρκων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες υπονομεύουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για επανένωση του νησιού, ενώ ζητούν τη βοήθειά του για επίλυση του ζητήματος και άρση των μέτρων που έλαβαν οι Τούρκοι, με τα οποία τους έθεσαν σε black list.

«Καλούμε την Πολιτεία να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες»

Έντονη είναι και η αντίδραση του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας για την υπόθεση, αφού σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί την Πολιτεία να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες, ενώ τονίζει πως «είναι λυπηρό όταν οι πρόσφυγες επισκέπτονται τα σπίτια τους, τα οποία παραμένουν κατεχόμενα επί πενήντα χρόνια και αντιμετωπίζουν την οργίλη αντίδραση του κατοχικού καθεστώτος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, «μετά λύπης έχουμε πληροφορηθεί για τις νέες προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος οι οποίες προέκυψαν ως αντίδραση στην ειρηνική μετάβαση αντιπροσωπείας του Δήμου μαζί με αντιπροσωπεία της Επιτροπής "Αδούλωτη Κάτω Δερύνεια" και πρόσφυγες της κατεχόμενης ενορίας».

Σημειώνει επίσης πως «είναι λυπηρό, όταν οι πρόσφυγες επισκέπτονται τα σπίτια τους τα οποία παραμένουν κατεχόμενα επί πενήντα χρόνια και αντιμετωπίζουν την οργίλη αντίδραση του κατοχικού καθεστώτος το οποίο προβαίνει σε αποκλεισμό αυτών των ατόμων».

Επισημαίνει ακόμα πως «καλούμε την Πολιτεία να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για άρση αποκλεισμού του Δημάρχου Παραλιμνίου - Δερύνειας και του Αντιδημάρχου Δερύνειας από τις λίστες αποκλεισμού για μετάβαση στις περιοχές του κατεχόμενου Δήμου μας, και να σταθεί στο πλάι μας σε όλες τις ενέργειες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που προβαίνουμε για την κατεχόμενη γη μας σε Κύπρο και εξωτερικό».

Καταληκτικά σημειώνει ότι «ο Δήμος μας θα συνεχίσει δυναμικά όλες τις ενέργειες εντός και εκτός συνόρων για ανάδειξη του προβλήματος της εισβολής και κατοχής καθώς και της εξακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων μας».

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»
H ώρα της κρίσης! Ανακοινώνεται η απόφαση επί της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Γενικού Ελεγκτή