Διπλωματικές παραστάσεις Κυβέρνησης για συλλήψεις Ε/κ στην Δερύνεια-Τους κατηγόρησαν για τρομοκρατία

Tα διπλωματικά μέσα ενεργοποιήθηκαν για τις παράνομες ενέργειες του ψευδοκράτους, στην Κάτω Δερύνεια, όπου ο κατοχικός στρατός συνέλαβε, ως τρομοκράτες, Ελληνοκύπριους, οι οποίοι μετέβησαν στην περιοχή για εκδήλωση μνήμης, το περασμένο Σάββατο.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν, μέσω της διπλωματικής οδού.

«Ήδη, το Υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες για αυτές τις παράνομες ενέργειες από πλευράς του κατοχικού καθεστώτος και μέσω τής διπλωματικής οδού, πρωτίστως με την ΕΕ, αλλά και με τα ΗΕ, θα αντιμετωπίσουμε και αυτές τις προκλήσεις».

Σημειώνεται πως οι Ελληνοκύπριοι, ανάμεσα στους οποίους και ο δήμαρχος Παραλιμνίου, Γιώργος Νικολέττος και ο αντιδήμαρχος Δερύνειας, Νίκος Λίλλης, είχαν μεταβεί στο χώρο, για συμβολική εκδήλωση, ωστόσο μέλη της «αστυνομίας», προχώρησαν στη ορισμένων προσώπων, που ήταν παρόν στην εκδήλωση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το περασμένο Σάββατο, ο Δήμος Παραλιμνίου, «την κατεχόμενη περιοχή της Κάτω Δερύνειας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σήμερα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου - Δερύνειας κ. Γιώργος Νικολέττος. Ο Δήμαρχος συνοδεύτηκε από τον Αντιδήμαρχο Δερύνειας κ. Νίκο Λίλη και από μέλη της Επιτροπής Αδούλωτη Κάτω Δερύνεια και πρόσφυγες από την Κάτω Δερύνεια».

Οι πρόσφυγες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για το ιστορικό της κατεχόμενης ενορίας τους η οποία βρίσκεται περιφραγμένη πίσω από συρματόπλεγμα στον δρόμο που ενώνει το οδόφραγμα της Δερύνειας με την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου. Μετά την επίσκεψη οι πρόσφυγες της Κάτω Δερύνειας τοποθέτησαν λουλούδια στο συρματόπλεγμα που περιφράσσει τις κατεχόμενες οικίες τους».

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία την Τετάρτη εργαζομένων περισυλλογής σκυβάλλων Κοκκινοχωρίων
Εκστρατεία για προώθηση της υδατοκαλλιέργειας στην ΕΕ ξεκινά ο Καδής
Υπό έρευνα και ο Δήμος Άγκυρας για πολιτιστικές δαπάνες–Αντιδρά ο Μανσούρ Γιαβάς
Επεκτείνονται βορειότερα οι εργασίες στη Τσερίου-Συνεχίζεται κανονικά η κυκλοφορία οχημάτων (χάρτης)
Μετά το τελεσίγραφο Τραμπ, η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για «έμμεσες συνομιλίες» για την πυρηνική συμφωνία
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου η ΠΑΣΥΚΙ
BINTEO: Τρομοκράτης στο Ισραήλ μαχαίρωσε στρατιώτη και πυροβόλησε 75χρονο που οδηγούσε το αυτοκίνητό του
Συνελήφθη ξανά η φοιτήτρια στις ΗΠΑ-Είχε γίνει viral όταν πιάστηκε για υπερβολική ταχύτητα
Το ΑΚΕΛ οργανώνει πορεία διαμαρτυρίας για την ακρίβεια-«Χιλιάδες νοικοκυριά δεν βγάζουν το μήνα»
Τουλάχιστον 21 νεκροί από πλήγματα στη Γάζα-Ανήλικος κρατούμενος πέθανε σε φυλακή του Ισραήλ