Δίπλα από Παγκύπριο το κέντρο για τους παραβατικούς μαθητές-Διαμαρτύρονται οι καθηγητές

Βρέθηκε ο χώρος, όπου θα στεγάζεται το κέντρο που θα δημιουργήσει το Υπουργείο Παιδείας και θα φιλοξενεί τους μαθητές με παραβατική συμπεριφορά. Πρόκειται για ένα υποστατικό που παραχώρησε η σχολική εφορία Λευκωσίας και γειτνιάζει με το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των καθηγητών και μαθητών, οι οποίοι προέβησαν σε διαμαρτυρία το πρωί της Πέμπτης.

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, η σχολική εφορία Λευκωσίας αποφάσισε όπως παραχωρήσει στο Υπουργείο Παιδείας ένα σπίτι που του ανήκει, ώστε εκεί να δημιουργήσει το κέντρο που θα στεγάζει τους μαθητές με παραβατική συμπεριφορά, ώστε να τους βοηθήσει και να τους παρέχει την κατάλληλη στήριξη. Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα κέντρο που θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες με τα σχολεία και εκεί θα πηγαίνουν μαθητές με εξαιρετικά παραβατική συμπεριφορά, που θα υποδεικνύουν οι διευθύνσεις των σχολείων, με βάση κριτηρίων που θα θέσει το Υπουργείο Παιδείας και θα στελεχώνεται από διάφορους επαγγελματίες, όπως παιδοψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, θεραπευτές για να παρακολουθούν το παιδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αύξηση φρουρών, κάμερες, πρόγραμμα παρακολούθησης μαθητών-Τα μέτρα κατά της παραβατικότητας

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, η σχολική εφορία Λευκωσίας είχε στείλει στο συγκεκριμένο υποστατικό εργάτες, ώστε να προβούν στις κατάλληλες τροποποιήσεις για να είναι από τη μία προσβάσιμο το κτίριο για όλους που θα το χρησιμοποιούν. Την ίδια ώρα, η σχολική εφορία διαπίστωσε ότι το εν λόγω υποστατικό γειτνίαζε με την αυλή του Παγκύπριου Γυμνασίου και προς αυτό το σκοπό, δόθηκαν οδηγίες όπως ανεγερθεί ένας τοίχος για να αποκοπεί το υποστατικό από το σχολείο.

Οι κινήσεις της σχολικής εφορίας φαίνεται, ωστόσο, ότι δεν άρεσαν στους εκπαιδευτικούς του Παγκύπριου Γυμνασίου, οι οποίοι προέβησαν σε διαμαρτυρία το πρωί της Πέμπτης, ενώ στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκαν και οι μαθητές. Ο λόγος που προέβαλαν για την εν λόγω αντίδρασή τους, ήταν ότι θα μπαίνουν στο σχολείο οι μαθητές που θα βρίσκονται στο κέντρο.

Σημειώνεται πως το Υπουργείο Παιδείας προέβη σε όλες τις ενέργειες για να σταματήσει η διαμαρτυρία και η υπουργός, Αθηνά Μιχαηλίδου, έχει συγκαλέσει μία σύσκεψη, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως καθηγητές, γονείς, μαθητές και σχολική εφορία, για να αναλύσει το πλάνο τους για το συγκεκριμένο κέντρο.

Πάντως, η αντίδραση των εκπαιδευτικών προκαλεί διάφορα ερωτήματα, καθώς αντιδρούν στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού κέντρου, που έχει στόχο να παρέχει την κατάλληλη βοήθεια σε μαθητές που παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά, οι οποίοι δεν πρέπει να νιώθουν αποκομμένοι από την μαθητική κοινωνία. Σημειώνεται πως οι μαθητές θα παρακολουθούν το πρόγραμμα για ένα τετράμηνο και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στις μονάδες τους, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να παρακολουθούν την πορεία των μαθητών και κατά πόσο ήταν βοηθητικό το πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτοιμο το πλάνο του ΥΠΑΝ για την αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία-Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Δειτε Επισης

Απέδρασε ο ισοβίτης και... σίγησε ο ασύρματος που άλλοτε ήταν στη διαπασών-Καυτή πατάτα η ανάληψη ευθυνών
Κλήρωση Τζόκερ-Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 17 εκατ. ευρώ
Ψηφίστηκε νόμος για μεγαλύτερη διαφάνεια στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας την Κυριακή στην περιοχή Μονής λόγω έργων
H πρώτη απόδραση ισοβίτη μετά την... Αλ Καπόνε εποχή-Είχαν παραιτηθεί Αρχηγός, Διευθυντής Φυλακών και Υπουργός
Στις τοπικές αρχές η αρμοδιότητα για επικίνδυνες οικοδομές μέχρι 31 Μαρτίου
Συνέχιση επιδοτήσεων για αδύναμους και πάταξη αισχροκέρδειας ζητεί η Ένωση Καταναλωτών
Θα φωταγωγηθεί με χρυσό χρώμα για τον παιδικό καρκίνο η Βουλή
Συμβουλές Δήμου Λεμεσού προς δημότες ενόψει βροχοπτώσεων
Υπέρ επιμήκυνσης πληρωμής εξωδίκων και αύξησης ορίου βαθμών ποινής ο Βαφεάδης