Οι κάμερες φέρνουν... κόλαση στους οδηγούς-Αμετακίνητοι στις σειρήνες πυροσβεστικών και ασθενοφόρων

Ένα πρόβλημα που δημιουργείται σε φώτα τροχαίας, όπου τοποθετήθηκαν κάμερες φωτοεπισήμανσης, με τα οχήματα να μην μετακινούνται για να δώσουν προτεραιότητα σε πυροσβεστικά οχήματα ή ασθενοφόρα, θέλει να λύσει η Τροχαία, η οποία δέχθηκε το τελευταίο διάστημα αριθμό παραπόνων, κυρίως από την Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, πολίτες που βρίσκονταν σε φώτα τροχαίας στη Λάρνακα, παρότι πίσω τους υπήρχε όχημα της Πυροσβεστικής που έκανε ηχητικό σήμα για να περάσει, δεν του έδιναν χώρο, υπό το φόβο να μην πατήσουν την γραμμή και να τους καταγράψουν οι κάμερες. Ως εκ τούτου, το όχημα της Πυροσβεστικής, που πιθανότατα να έπρεπε να μεταβεί σε μια σκηνή επεισοδίου, έμεινε εγκλωβισμένο μέχρι να ανάψει ο πράσινος σηματοδότης.

Τόσο το συγκεκριμένο περιστατικό που καταγράφηκε και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και άλλα παρόμοιας φύσης, έφθασαν ενώπιον της Τροχαίας, υπό τη μορφή καταγγελίας από την Πυροσβεστική και πλέον αξιολογούνται μέτρα τα οποία μπορούν να ληφθούν για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Από την Τροχαία διαμηνύουν ότι σε περίπτωση που όχημα της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας ή της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων ζητά προτεραιότητα, πρέπει να τους δίδεται από τους οδηγούς, καθότι εάν καταγραφούν από τις κάμερες τόσο σε φωτογραφίες, όσο και σε μικρό βίντεο, που αποθηκεύει η εταιρεία διαχείρισης, δεν θα τους εκδίδεται πρόστιμο.

Όπως εξήγησε πηγή από την Αστυνομία, είναι ευθύνη του χειριστή των καμερών να διαχειριστεί τέτοια περιστατικά και να μην εκδοθεί πρόστιμο σε βάρος του πολίτη, όταν διαπιστώνει ότι του οχήματος που παραβίασε τον φωτεινό σηματοδότη έπεται όχημα μίας εκ των τριών υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα εντοπίζεται, όταν ένα όχημα των ίδιων υπηρεσιών είναι αρκετά μακριά από το προπορευόμενο όχημα και ενδεχομένως να μην καταγραφεί από τις κάμερες την ώρα που φωτογραφίζεται το όχημα που παραβιάζει τον φωτεινό σηματοδότη. Σε εκείνη την περίπτωση προκύπτει πρόβλημα για την Αστυνομία, διότι δεν μπορεί να αντιληφθεί το λόγο που ο οδηγός του οχήματος παραβιάζει τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ωστόσο, όπως εξήγησε η ίδια πηγή, θα πρέπει ο πολίτης να υποβάλει παράπονο στην Αστυνομία μόλις λάβει το πρόστιμο, ώστε οι Αρχές να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία που κατονομάζει ο πολίτης, ώστε να διασταυρωθεί η καταγγελία μέσω των GPS και να παραγραφεί το πρόστιμο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεννόηση με την Υπηρεσία του Πολίτη, ώστε να μην καταγγέλλεται ο εκάστοτε οδηγός. Μάλιστα, υπάρχει συνεννόηση με τα μέλη της Πυροσβεστικής να καταγράφουν στις αναφορές τους τέτοια συμβάντα με τα νούμερα των οχημάτων των οδηγών, ώστε να αποφεύγονται οποιαδήποτε προβλήματα για εκείνους που διευκολύνουν το έργο των Υπηρεσιών, αλλά και για ευκολότερο εντοπισμό σε περίπτωση καταγγελίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
Κατακεραύνωσε και έπαυσε τον Οδυσσέα το Συμβούλιο-Καταπέλτης η απόφαση
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο προσωπικό της Ελεγκτικής-«Σας αγαπώ, λυπούμε»
Άλλες δυο συλλήψεις για τα επεισόδια στο στάδιο «Άλφαμέγα»-Στους επτά συνολικά οι συλληφθέντες
Χειροπέδες σε 26χρονο άστεγο στη Λεμεσό-Κτύπησε το κουδούνι οικίας και στη συνέχεια επιχείρησε να το διαρρήξει
Απορρίφθηκαν οι εφέσεις εναντίον της ανάκλησης απαλλοτρίωσης γης, για κατασκευή του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
LIVE: Οι πρώτες αντιδράσεις κομμάτων και βουλευτών μετά την παύση Οδυσσέα