Πατέντες από οδηγούς για να γλιτώσουν τα εξώδικα από κάμερες-Το σύστημα 75 ευρώ που αποκρύβει πινακίδες

Τεράστιο πονοκέφαλο στις Αρχές προκαλούν το τελευταίο διάστημα τα κόλπα τα οποία σκαρφίζονται διάφοροι οδηγοί που παρανομούν και επιχειρούν να γλυτώσουν τα πρόστιμα από τα συστήματα φωτοεπισήμανσης, καθώς ενώ «φωτογραφίζονται» από τις κάμερες, εντούτοις, δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός τους, αφού δεν διακρίνονται οι πινακίδες αναγραφής τους στο σύστημα.

Την ώρα που καθημερινώς τα φλας αναβοσβήνουν χιλιάδες φορές, μια μερίδα προστίμων, παραμένουν στα συρτάρια χωρίς αποστολέα, αφού αριθμός οχημάτων φαίνεται να έχει εγκαταστήσει ένα ειδικό σύστημα το οποίο αποκρύπτει τις πινακίδες. Όπως αναφέρεται εξάλλου από πλευράς της Τροχαίας, για να αποφύγουν το πρόστιμο οι οδηγοί κρύβουν ή και αφαιρούν τις πινακίδες εγγραφής των οχημάτων που επιβαίνουν. Οδηγοί, σύμφωνα με τις Αρχές, έχουν ειδικούς μηχανισμούς με ελατήριο, με τους οποίους γυρίζουν τις πινακίδες μόλις αντιληφθούν Αστυνομία ή μόλις πλησιάσουν σημείο που υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες. Μάλιστα, μοτοσικλετιστές, έχουν αποκρυμμένες τις πινακίδες κάτω από τη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να μην είναι επίσης ευδιάκριτες στις κάμερες.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσει κανείς πως το σύστημα που φέρονται να χρησιμοποιούν οι οδηγοί, πωλείται στην τιμή των 75 ευρώ. Μια τιμή, που εάν αναλογιστεί κανείς το ύψος των προστίμων που αγγίζει μέχρι και τα 300 ευρώ, τότε είναι κάτι που, δυστυχώς, μαγνητίζει τους παραβάτες.

220b3dc30118b1a39153bfc0e4920b81

20220610_194225-1024x475

20220610_193753

Η εν λόγω συσκευή απόκρυψης πινακίδων αυτοκινήτου μπροστά και πίσω, που λειτουργεί μάλιστα με τηλεχειριστήριο, έχει την ικανότητα να ανεβοκατεβαίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή, αφού προηγηθεί η ενέργεια του οδηγού. Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη αγγελία πάντως, το συγκεκριμένο πλαίσιο απόκρυψης πινακίδας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πίστες αγώνων αυτοκίνητου και εκθέσεις αυτοκινήτου, όπου καλύπτεται ο αριθμός κυκλοφορίας για να μη γίνεται εμφανής η πινακίδα στους επίδοξους κλέφτες.

Επίσης, σύμφωνα με τον πωλητή, το συγκεκριμένο σύστημα, έχει χαρακτήρα διασφάλισης της ιδιωτικής ζωής, όταν παρκάρει ο οδηγός το όχημά του σε ιδιωτικό παρκινγκ, σε χώρους που μπορούν παίρνοντας τον αριθμό να βρουν τη διεύθυνση του οδηγού. Πάντως, ο πωλητής τονίζει ότι, «είναι προφανές ότι η απόκρυψη των πινακίδων κυκλοφορίας είναι παράνομη και αποτελεί ποινικό αδίκημα. Σε καμία περίπτωση δεν προτρέπουμε σε πράξεις οι οποίες μπορεί να είναι ενάντια στο νόμο»..

Δείτε πώς λειτουργεί το σύστημα απόκρυψης πινακίδων:

Την ίδια ώρα, ένα άλλο κόλπο που επιστρατεύουν οι οδηγοί και είναι κάτι που συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, για να αποφύγουν τις κάμερες τροχαίας, είναι η μονωτική ταινία.

Τα αυτοκόλλητα νούμερα, με την ειδική επίστρωση, μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί από το διαδίκτυο, όπου και κυκλοφορούν ελεύθερα, αφού δεν υπάρχει κανείς έλεγχος. Κυκλοφορούν μάλιστα στο διαδίκτυο και σχετικά βίντεο επίδειξης, για να δει ο ενδιαφερόμενος τις «δυνατότητες» του προϊόντος αλλά και την επίδειξη εγκατάστασης. Φυσικά, η χρησιμοποίηση τέτοιων μέσων, είναι παράνομη, αφού ουσιαστικά παραποιείται η πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος και οι παραβάτες αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και ενός έτους.

2

1

Άλλο κόλπο που σκαρφίστηκαν στις ΗΠΑ, είναι το σύστημα No Photo, το οποίο είναι ουσιαστικά μια βάση πινακίδας κυκλοφορίας με έναν αισθητήρα, ο οποίος αντιλαμβάνεται τη φλασιά μιας κάμερας-ραντάρ και αντιδρά ακαριαία, πυροδοτώντας δύο φλας ξένων που βρίσκονται ενσωματωμένα στη βάση της πινακίδας. Οι ισχυρές αυτές φλασιές, εξουδετερώνουν τη φωτογράφηση της πινακίδας κυκλοφορίας, υπερφωτίζοντάς την τόσο, ώστε να γίνεται αντιληπτή από την κάμερα του ραντάρ σαν μια εκτυφλωτικά λευκή επιφάνεια.

NoPhoto1

Αποτέλεσμα αυτού, να είναι αδύνατο να διαβαστεί ο αριθμός κυκλοφορίας από το σύστημα φωτοεπισήμανσης.

NoPhoto2

Ένα άλλο κόλπο που κυκλοφορεί επίσης στο διαδίκτυο και φαίνεται να εφαρμόζεται από παραβάτες, είναι η προσθήκη ψεύτικών φύλλων δέντρων στις πινακίδες κυκλοφορίας, αποκρύπτοντας με αυτό τον τρόπο τον αριθμό της πινακίδας.

Με τη βοήθεια της ηλεκτρομαγνητικής, το ψεύτικο φύλλο ουσιαστικά, κολλάει στην πινακίδα, καλύπτοντας κάποια από τα ψηφία της. Παράλληλα, υπάρχει ένα τηλεχειριστήριο υπό τη μορφή ηλεκτρονικού κλειδιού, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να σημάνει τη ρίψη του φύλλου, απομακρύνοντάς το από την πινακίδα.

Με αυτό το τρικ, που ήδη έχει αρχίσει να γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία στην Ισπανία, πολλοί οδηγοί παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας, ξεγελώντας τις κάμερες ταχύτητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία διατηρεί το δικαίωμα να προχωρεί σε κατακράτηση του οχήματος του οποίου αποκρύβεται η πινακίδα εγγραφής, με τις ποινές των αδικημάτων αυτών, να προνοούν φυλάκιση ή και χρηματικό πρόστιμο μέχρι και 512 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει στο τραπέζι πρόταση για αύξηση αυτού το προστίμου μέχρι και 3.000 ευρώ.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές