Πέντε μήνες μετά την κατάθεση Λαρένα στην αναμονή για εξελίξεις-Στην Εισαγγελία ο φάκελος

Χρονοβόρα και μακροχρόνια φαίνεται πως είναι η υπόθεση του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Χόρχε Λαρένα, η οποία άνοιξε πριν από πέντε και κάτι χρόνια, μετά τις αποκαλύψεις ισπανικής ιστοσελίδας, η οποία προέβη σε αποκαλύψεις για στημένους αγώνες, ανάμεσα στους οποίους και κάποιοι που αφορούσαν αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος, με τις καταγγελίες να δείχνουν τον τότε ποδοσφαιριστή ως μεσάζων πρόσωπο κυκλώματος που δρούσε σε Κύπρο, Ελλάδα και Ισπανία.

Μετά την μετάβαση ανακριτών της Αστυνομίας στην Ισπανία, όπου έλαβαν κατάθεση από τον ποδοσφαιριστή και η οποία παραλήφθηκε από την Αστυνομία, ακολούθως παραδόθηκε στην Noμική Υπηρεσία, η οποία επιχειρεί να αξιολογήσει τη μαρτυρία που έχει ενώπιόν της, ώστε να καταλήξει εάν προκύπτουν ή όχι οποιαδήποτε αδικήματα, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία που βρίσκονται στον φάκελο της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη παρέλθει τέσσερις μήνες και πλησιάζουν στους πέντε, από την ημέρα που η κατάθεση έφθασε στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν προέκυψε οποιαδήποτε νεότερη οδηγία προς την Αστυνομία για επισύναψη επιπρόσθετων στοιχείων, ούτε δόθηκαν οποιεσδήποτε νέες οδηγίες.

Ως εκ τούτου, η υπόθεση παραμένει στάσιμη και άγνωστο παραμένει το κατά πόσον τελικά θα προκύψει οποιαδήποτε εξέλιξη γύρω από την υπόθεση ή κατά πόσον ο φάκελος θα μπει τελικά στο αρχείο.

Σημειώνεται ότι από το 2019, όταν προέκυψαν οι αποκαλύψεις, μέχρι και σήμερα, πολλά αρμόδια πρόσωπα σε τοποθετήσεις τους διεμήνυσαν ότι η υπόθεση βαίνει προς ολοκλήρωσή της, χωρίς όμως να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα, μέχρι και σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Πέντε χρόνια μετά ακόμη ανοιχτή η υπόθεση Λαρένα και στημένα-Έδωσε ανακριτική κατάθεση ο ποδοσφαιριστής

Εξάλλου, ο φάκελος μετακινείται ανά τακτά διαστήματα από την Αστυνομία προς τη Νομική Υπηρεσία και πίσω, αφού συνεχώς προκύπτουν στοιχεία που χρήζουν είτε διευκρινίσεων, είτε συμπλήρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοσίευμά της για την υπόθεση, το 2019, η ιστοσελίδα El Confidencial αναφερόταν στην εμπλοκή του Λαρένα, που ήταν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ από το 2015 μέχρι το 2019, ωστόσο οι στημένοι αγώνες αφορούσαν τέσσερις περιπτώσεις, όπως ανέφεραν, της σεζόν 2017-18.

Όπως ανέφερε τότε το δημοσίευμα «η Αστυνομία της Ισπανίας έχει στοιχεία που αμφισβητούν την καθαρότητα τεσσάρων αγώνων του κυπριακού ποδοσφαίρου στο τέλος της σεζόν 2017-18. Η ομάδα του Χόρχε Λαρένα (ΑΕΚ) συμμετείχε σε όλα αυτά.

Οι πληροφορίες έφθασαν στην Ισπανία πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων. Υπολογίζεται ότι κέρδισαν, μαζί με τους ισπανικούς αγώνες που διοργανώθηκαν από το ίδιο δίκτυο, τουλάχιστον 840.000 ευρώ. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικός, αλλά απέχει πολύ από τα χρήματα που κινούνται στην Κύπρο», σημείωνε το δημοσίευμα.

Οι πληροφορίες για τα ύποπτα παιγνίδια είχαν ληφθεί κατόπιν τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στην Ισπανία, πράγμα το οποίο είναι νόμιμο στη χώρα.

Δειτε Επισης

Κλεμμένα χρυσαφικά, χρήματα και ναρκωτικά εντοπίστηκαν στην κατοχή 24χρονων
Ανησυχία για τους ηλικιωμένους πίσω από το τιμόνι, στα συρτάρια η αλλαγή της διαδικασίας έκδοσης αδειών
Άρχισε η έρευνα για την καταγγελία πρώην μάρτυρα στην υπόθεση Ανδρονίκου-Εκ διαμέτρου αντίθετες εκδοχές
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά ξέσπασε σε βουνοπλαγιά στο Πισσούρι-Επιστρατεύτηκε προωθητής γαιών
Επαναπατρίστηκαν 168 μετανάστες που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο
Τα μέτρα της Αστυνομίας ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ
Υπό οκταήμερη κράτηση ο 29χρονος που κυκλοφορούσε με συνοδηγό τα 22 κιλά κάνναβης
Ευρείες οι εξουσίες του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας επιβεβαίωσε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο
Διασωληνωμένος 45χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα στην προσπάθειά του να το προσπεράσει
Τριακόσιοι Αστυνομικοί και ο «Αίαντας» επί ποδός στη Λεμεσό την Κυριακή