Πέντε χρόνια μετά ακόμη ανοιχτή η υπόθεση Λαρένα και στημένα-Έδωσε ανακριτική κατάθεση ο ποδοσφαιριστής

Πάνε ήδη πέντε χρόνια από την ημέρα που οι αποκαλύψεις της ισπανικής ιστοσελίδας El Confidencial τάραξαν τα λιμνάζοντα νερά στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, αποκαλύπτοντας χειραγωγημένους αγώνες, στο νησί. Στα δημοσιεύματα, οι καταγγελίες έδειχναν ως συνδετικό κρίκο ενός κυκλώματος με δίκτυα σε Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρο, τον Ισπανό ποδοσφαιριστή, Χόρχε Λαρένα, ο οποίος αγωνιζόταν στην ΑΕΚ.

Μπορεί στα χρόνια που πέρασαν, πολλές φορές να βρισκόμασταν κοντά στην ολοκλήρωση των ερευνών, ώστε να πάρει η υπόθεση τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ωστόσο τελικώς φθάσαμε στο 2024, με τον φάκελο να πηγαινοέρχεται από την Αστυνομία στη Νομική Υπηρεσία, καθότι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ζητούνται συνεχώς επιπρόσθετα στοιχεία, ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η τελευταία εξέλιξη που προέκυψε γύρω από την υπόθεση, αφορούσε τη λήψη κατάθεσης από τον ίδιο τον Χόρχε Λαρένα, η οποία λήφθηκε από ανακριτές της κυπριακής Αστυνομίας, οι οποίοι μετέβησαν στην Ισπανία και συνάντησαν τον πρώην ποδοσφαιριστή.

Εκεί, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, λήφθηκε ανακριτική κατάθεση, η οποία ωστόσο παραδόθηκε στις ισπανικές Αρχές, αφού η διαδικασία έγινε σε ισπανικό έδαφος και πλέον, οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένουν να τους αποσταλεί από την Ισπανία, ώστε να συμπληρώσουν για άλλη μια φορά τις έρευνες και να παραδώσουν ξανά τον φάκελο στη Νομική Υπηρεσία.

Ακολούθως θα γίνει εκ νέου μελέτη του φακέλου, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί πως τώρα είναι συμπληρωμένος και δεν θα χρειαστούν άλλα επιπρόσθετα στοιχεία. Στη συνέχεια, η Νομική Υπηρεσία αναμένεται να αποφασίσει τα επόμενα βήματα και αν η υπόθεση μπορεί να οδηγηθεί ή όχι ενώπιον της Δικαιοσύνης, με βάση το μαρτυρικό υλικό.

Σημειώνεται ότι από το 2019, όταν προέκυψαν οι αποκαλύψεις, μέχρι και σήμερα, πολλά αρμόδια πρόσωπα σε τοποθετήσεις τους διαμήνυαν ότι η υπόθεση βαίνει προς ολοκλήρωσή της, χωρίς όμως να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοσίευμά της για την υπόθεση, το 2019, η ιστοσελίδα El Confidencial αναφερόταν στην εμπλοκή του Λαρένα, που ήταν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ από το 2015 μέχρι το 2019, ωστόσο οι στημένοι αγώνες αφορούσαν τέσσερις περιπτώσεις, όπως ανέφεραν, της σεζόν 2017-18.

Όπως ανέφερε τότε το δημοσίευμα «η Αστυνομία της Ισπανίας έχει στοιχεία που αμφισβητούν την καθαρότητα τεσσάρων αγώνων του κυπριακού ποδοσφαίρου στο τέλος της σεζόν 2017-18. Η ομάδα του Χόρχε Λαρένα (ΑΕΚ) συμμετείχε σε όλα αυτά.

Οι πληροφορίες έφθασαν στην Ισπανία πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων. Υπολογίζεται ότι κέρδισαν, μαζί με τους ισπανικούς αγώνες που διοργανώθηκαν από το ίδιο δίκτυο, τουλάχιστον 840.000 ευρώ. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικός, αλλά απέχει πολύ από τα χρήματα που κινούνται στην Κύπρο», σημείωνε το δημοσίευμα.

Οι πληροφορίες για τα ύποπτα παιγνίδια είχαν ληφθεί κατόπιν τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στην Ισπανία, πράγμα το οποίο είναι νόμιμο στη χώρα.

Δειτε Επισης

Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα