Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας η πρώτη αντίδραση από τις ΥΚΕ για τις ανήλικες-Ζητήθηκε έκθεση γεγονότων

Μια εβδομάδα μετά τον σάλο που ξέσπασε με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην Λεμεσό, οι οποίες συνελήφθησαν μετά από καταγγελία για ληστεία, ενώ βρίσκονται υπό την κηδεμονία του κράτους, τοποθετήθηκε για το σοβαρότατο ζήτημα το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Όπως γνωστοποίησαν μέσω ανακοίνωσής τους οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ζήτησαν έκθεση γεγονότων, ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες, ενώ βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση με την Αστυνομία και σε καθημερινή επαφή με τις ανήλικες. Υπενθυμίζεται ότι το Υφυπουργείο έχει επικριθεί για τη σιωπή του, δεδομένου ότι είναι υπεύθυνο για τα συγκεκριμένα παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ηθικός αυτουργός στους χειρισμούς με τις ανήλικες η ανικανότητα-Εκ των υστέρων προβληματίστηκαν… εκ των προτέρων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε πλήρη συνεργασία με την Αστυνομία σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών που βρίσκονται υπό τη Νομική Φροντίδα του Διευθυντή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας».

Προστίθεται ότι έχει ήδη ζητηθεί Έκθεση Γεγονότων, ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες. «Την ίδια ώρα βρισκόμαστε σε συνεχή συνεννόηση με την Αστυνομία για την ολοκλήρωση των ερευνών, ενώ λειτουργοί των ΥΚΕ βρίσκονται καθημερινά μαζί με τις ανήλικες», αναφέρεται περαιτέρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δριμύ κατηγορώ σε Αστυνομία για την υπόθεση του 64χρονου-«Έχουν πλήρη άγνοια, δείχνει ανικανότητα»

Επιπρόσθετα, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας έχουν παραπέμψει την υπόθεση στο Σπίτι του Παιδιού, έτσι ώστε να ακολουθηθούν οι ενδεδειγμένες διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης με τη δέουσα προσοχή και προστασία και στήριξη των παιδιών μέσα από τη διυπηρεσιακή και πολυθεματική διαχείριση που παρέχεται.

«Ο χειρισμός και οι ενέργειες των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στοχεύουν παράλληλα στη διαφύλαξη της διαδικασίας και στην προστασία των δικαιωμάτων των υπό αναφορά παιδιών, αλλά και ευρύτερα των παιδιών υπό τη Νομική Φροντίδα του Διευθυντή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας σε ότι αφορά στην έκθεση και στον στιγματισμό τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 25χρονο για συμπλοκή που διαπράχθηκε το 2023
Απουσιάζει από την οικία του στο Κίτι ο 44χρονος Μιχαλάκης (pic)
Δεν κλειδώνει η ληστεία πίσω από τα μαχαιρώματα 35χρονου-Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά
Ξεκαθαρίζει η Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση Κούμα-«Δεν έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση»
Φόρτωσε τη βαλίτσα του με χαβιάρι και σολομό από τα κατεχόμενα και τον ανέκοψαν στο οδόφραγμα (pics)
Νέα εκδίκαση υπόθεσης προστίμου κατά CYTA αποφάσισε το Ανώτατο Συνταγματικό
Νέα απάτη με δήθεν επενδύσεις-Παρουσιάζουν βίντεο με επώνυμα πρόσωπα
Αιματηρή διάρρηξη μέρα μεσημέρι στη Δευτερά-Τραυματίστηκε ο ένοικος, έρευνες για τις συνθήκες
Έντονη διαφωνία για την Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων-Καταγγέλλει παράνομη και παράτυπη διαδικασία ο ΠΔΣ
Άφαντος για ενάμιση μήνα 20χρονος στη Λευκωσία (pic)