Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας η πρώτη αντίδραση από τις ΥΚΕ για τις ανήλικες-Ζητήθηκε έκθεση γεγονότων

Μια εβδομάδα μετά τον σάλο που ξέσπασε με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην Λεμεσό, οι οποίες συνελήφθησαν μετά από καταγγελία για ληστεία, ενώ βρίσκονται υπό την κηδεμονία του κράτους, τοποθετήθηκε για το σοβαρότατο ζήτημα το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Όπως γνωστοποίησαν μέσω ανακοίνωσής τους οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ζήτησαν έκθεση γεγονότων, ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες, ενώ βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση με την Αστυνομία και σε καθημερινή επαφή με τις ανήλικες. Υπενθυμίζεται ότι το Υφυπουργείο έχει επικριθεί για τη σιωπή του, δεδομένου ότι είναι υπεύθυνο για τα συγκεκριμένα παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ηθικός αυτουργός στους χειρισμούς με τις ανήλικες η ανικανότητα-Εκ των υστέρων προβληματίστηκαν… εκ των προτέρων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε πλήρη συνεργασία με την Αστυνομία σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών που βρίσκονται υπό τη Νομική Φροντίδα του Διευθυντή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας».

Προστίθεται ότι έχει ήδη ζητηθεί Έκθεση Γεγονότων, ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες. «Την ίδια ώρα βρισκόμαστε σε συνεχή συνεννόηση με την Αστυνομία για την ολοκλήρωση των ερευνών, ενώ λειτουργοί των ΥΚΕ βρίσκονται καθημερινά μαζί με τις ανήλικες», αναφέρεται περαιτέρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δριμύ κατηγορώ σε Αστυνομία για την υπόθεση του 64χρονου-«Έχουν πλήρη άγνοια, δείχνει ανικανότητα»

Επιπρόσθετα, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας έχουν παραπέμψει την υπόθεση στο Σπίτι του Παιδιού, έτσι ώστε να ακολουθηθούν οι ενδεδειγμένες διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης με τη δέουσα προσοχή και προστασία και στήριξη των παιδιών μέσα από τη διυπηρεσιακή και πολυθεματική διαχείριση που παρέχεται.

«Ο χειρισμός και οι ενέργειες των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στοχεύουν παράλληλα στη διαφύλαξη της διαδικασίας και στην προστασία των δικαιωμάτων των υπό αναφορά παιδιών, αλλά και ευρύτερα των παιδιών υπό τη Νομική Φροντίδα του Διευθυντή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας σε ότι αφορά στην έκθεση και στον στιγματισμό τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά ξέσπασε σε βουνοπλαγιά στο Πισσούρι-Επιστρατεύτηκε προωθητής γαιών
Επαναπατρίστηκαν 168 μετανάστες που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο
Τα μέτρα της Αστυνομίας ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ
Υπό οκταήμερη κράτηση ο 29χρονος που κυκλοφορούσε με συνοδηγό τα 22 κιλά κάνναβης
Ευρείες οι εξουσίες του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας επιβεβαίωσε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο
Διασωληνωμένος 45χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα στην προσπάθειά του να το προσπεράσει
Τριακόσιοι Αστυνομικοί και ο «Αίαντας» επί ποδός στη Λεμεσό την Κυριακή
Επιστολή ΚΟΠ σε Θύρα 9 για αναβολή της πορείας στη Λεμεσό-Εκκλήσεις σε Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναβρασμός για το ντέρμπι και την πορεία της Θύρας 9-Επιστολή Αστυνομίας στην ΚΟΠ
Έργο εμπρηστών τελικά η φωτιά πίσω από το καμένο όχημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας