Στέλνουν αεροπλανοφόρο με F-35 στην Ανατολική Μεσόγειο οι ΗΠΑ-Σε επικοινωνία για συντονισμό με Ισραήλ

Για επιχειρησιακό και στρατηγικό συντονισμό και την ετοιμότητα του ισραηλινού στρατού απέναντι στις ιρανικές απειλές συζήτησαν ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ιωάβ Γκάλαντ, και ο Αμερικανός ομόλογός του, Λόιντ Όστιν, την Κυριακή, σύμφωνα με το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας, σε σχέση με πληροφορίες για τηλεφωνική επικοινωνία των δύο αξιωματούχων.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο X, ο δημοσιογράφος του Axios, Μπαράκ Ραβίντ, ο Γκάλαντ είπε στον Όστιν την Κυριακή ότι το Ιράν προετοιμάζεται για μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση στο Ισραήλ.

Σε δήλωση τη Δευτέρα, το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η κλήση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ανέφερε ότι ο Γκάλαντ και ο Όστιν συζήτησαν για επιχειρησιακό και στρατηγικό συντονισμό και την ετοιμότητα του ισραηλινού στρατού απέναντι στις ιρανικές απειλές.

Στο μεταξύ, ο Όστιν διέταξε την ανάπτυξη ενός υποβρυχίου κατευθυνόμενων πυραύλων στη Μέση Ανατολή. Ο στρατός των ΗΠΑ είχε ήδη πει ότι θα αναπτύξει επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή για να ενισχύσει την ισραηλινή άμυνα.

Σε δήλωση μετά τη συνομιλία του Όστιν με τον Ισραηλινό ομόλογό του, το Πεντάγωνο είπε ότι ο Όστιν διέταξε την ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων υπό την ηγεσία του USS Abraham Lincoln, και εξοπλισμένο με μαχητικά F-35, να «επιταχύνουν τη διέλευση» προς την περιοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποστράτηγος Πατ Ράιντερ. Είπε ακόμη ότι ο Όστιν, ζήτησε την ανάπτυξη του υποβρύχιου κατευθυνόμενων πυραύλων USS Georgia στην περιοχή.

«Ο Υπουργός Όστιν επανέλαβε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να κάνουν κάθε δυνατό βήμα για την υπεράσπιση του Ισραήλ και σημείωσε την ενίσχυση της στάσης και των δυνατοτήτων της στρατιωτικής δύναμης των ΗΠΑ σε όλη τη Μέση Ανατολή υπό το πρίσμα της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Η Χαμάς ζήτησε εφαρμογή του σχεδίου εκεχειρίας του Προέδρου Μπάϊντεν

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία