Η Χαμάς ζήτησε εφαρμογή του σχεδίου εκεχειρίας του Προέδρου Μπάϊντεν

Η Χαμάς προέτρεψε την Κυριακή τους μεσολαβητές της να εφαρμόσουν το σχέδιο εκεχειρίας που παρουσίασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αντί να διεξάγουν περισσότερες συνομιλίες.

Η δήλωση της Χαμάς ήρθε μια ημέρα μετά από τα πιο φονικά ισραηλινά χτυπήματα στην Λωρίδα της Γάζας τους δέκα μήνες που διαρκεί ο πόλεμος.

Διεθνείς διαμεσολαβητές προσκάλεσαν το Ισραήλ και τη Χαμάς να επαναλάβουν τις συνομιλίες για συμφωνία εκεχειρίας και απελευθέρωσης ομήρων.

Το Ισραήλ αποδέχθηκε την πρόσκληση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ και την Αίγυπτο για έναν γύρο συνομιλιών που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρεις νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο

Η Χαμάς δήλωσε την Κυριακή ότι επιθυμεί την εφαρμογή ενός σχεδίου εκεχειρίας που καταρτίστηκε από τον Μπάιντεν στις 31 Μαΐου και αργότερα εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, «αντί να περάσει από περισσότερους γύρους διαπραγματεύσεων ή νέες προτάσεις».

Η Χαμάς «απαιτεί από τους διαμεσολαβητές να παρουσιάσουν ένα σχέδιο για να εφαρμόσουν αυτό που πρότειναν στο κίνημα... με βάση το όραμα του Μπάιντεν και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να υποχρεώσουν την (ισραηλινή) κατοχή να συμμορφωθεί», αναφέρει δήλωση της οργάνωσης.

Ο Μπάϊντεν μίλησε για οδική χάρτη για «μια διαρκή κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση όλων των ομήρων» που θα εφαρμοστεί σε 3 φάσεις. 

Η Χαμάς όρισε την περασμένη Τρίτη τον αρχηγό της στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, διάδοχο του δολοφονηθέντος πολιτικού ηγέτη Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε στις 31 Ιουλίου στην Τεχεράνη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ εξετάζει αποστολή ακόμη μιας συστοιχίας Patriot στην Ουκρανία
Στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Νετανιάχου η εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων
Στους τέσσερις οι νεκροί μετά την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο «Eternity C»
Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε το σκυλί του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα-Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν
Εκατοντάδες τραυματίες από τη φωτιά στη Μασσαλία-Φόβοι ότι ο Μιστράλ θα τη θέσει ξανά εκτός ελέγχου
Τουλάχιστον 161 αγνοούμενοι και 110 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Τέξας
Μυστήριο με τον θάνατο 35χρονου που τον «ρούφηξε» κινητήρας αεροσκάφους στο Μπέργκαμο
Τουλάχιστον 108 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Αγνοούνται τέσσερα παιδιά
Από φλεγόμενο όχημα ξεκίνησε η πυρκαγιά που μαίνεται στη Μασσαλία-Η νύχτα θα είναι κρίσιμη
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων Magic Seas στην Ερυθρά Θάλασσα