Ντόμινο εξελίξεων για το διπλό φονικό-Ο Κουζουπής το ένα από τα θύματα, δύο συλλήψεις από το περιβάλλον τους

Ντόμινο εξελίξεων καταγράφονται γύρω από την διπλή δολοφονία που διαπράχθηκε στη Λεμεσό, με τους ανακριτές από την μια να προχωρούν στην ταυτοποίηση των θυμάτων και από την άλλη να προχωρούν σε προσαγωγές προσώπων, τα οποία ενδεχομένως να αποτελέσουν κλειδιά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Φως στην υπόθεση άρχισε να πέφτει με την αναφορά για εξαφάνιση Ελληνοκύπριου από τον Αρακαπά, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια από επιστημονικές εξετάσεις, είναι το ένα από τα δύο θύματα. Πρόκειται για τον Ανδρέα Κουζουπή, 39 ετών, ενώ η ταυτοποίηση του δεύτερου συνεχίζεται, ωστόσο οι ανακριτές γνωρίζουν τα στοιχεία του και πως πρόκειται για πρόσωπο από την Σλοβακία, φίλο του πρώτου θύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ταυτοποιήθηκε το ένα θύμα της διπλής δολοφονίας, στοιχεία και για το δεύτερο-Ανακρίνεται ένα πρόσωπο

Από το περιβάλλον των δύο θυμάτων, προέρχονται και οι δύο ύποπτοι που κλήθηκαν για ανάκριση στο ΤΑΕ Λεμεσού, οι οποίοι θεωρούνται κλειδί, αφού ενδεχομένως τα όσα θα αναφέρουν, στην βάση των όσων προκύπτουν από τις εξετάσεις, να ξεκλειδώσουν την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται πως ο ένας εκ των δύο υπόπτων, 19 και 23 ετών, διαμένει επίσης στον Αρακαπά, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στον χώρο διαμονής του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, το οποίο θα περάσει από επιστημονικές εξετάσεις.

Σε βάρος των δύο υπόπτων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τα οποία και εκτελέστηκαν, ενώ το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κοντά στην ταυτοποίηση των θυμάτων της διπλής δολοφονίας οι Αρχές-Εξετάσεις και εκτός Λεμεσού

Υπενθυμίζεται πως και τα δύο θύματα έφεραν τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο, ενώ μετά την δολοφονία τους, ο ή οι δράστες, έκαψαν το όχημα που βρίσκονταν οι σοροί, εξαφανίζοντας στοιχεία από την σκηνή του εγκλήματος. Ωστόσο, έρευνες διενεργήθηκαν και σε άλλα σημεία, αφού εκτιμάται πως τα θύματα πιθανόν να δολοφονήθηκαν σε άλλο σημείο και μεταφέρθηκαν στην περιοχή Ληστόβουνο όπου εντοπίστηκε το φλεγόμενο όχημα από πολίτη. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι το ένα θύμα εντοπίστηκε στη θέση του συνοδηγού και το άλλο στο πίσω κάθισμα.

Επίσης, στο μικροσκόπιο βρίσκονται και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ώστε να εξακριβωθεί η πορεία του οχήματος και το χρονικό, ενώ από ανάκριση αναμένεται να περάσουν και άλλα πρόσωπα τα οποία είτε προέρχονται από το φιλικό περιβάλλον των θυμάτων, είτε είχαν συναντηθεί μαζί τους τις τελευταίες ημέρες.

Πλέον οι ανακριτές βρίσκονται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, αξιολογώντας κάθε πληροφορία και σενάριο, αφενός για να εξακριβωθούν οι συνθήκες διάπραξης του εγκλήματος και εάν αυτό ήταν εκ προμελέτης ή εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των θυμάτων με τον ή τους δράστες, και αφετέρου για να διαφανεί το κίνητρο πίσω από την εγκληματική ενέργεια. Πάντως σε ότι αφορά το κίνητρο, η Αστυνομία κατέχει διάφορες πληροφορίες σε σχέση με τις δραστηριότητες των θυμάτων, οι οποίες και αξιολογούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το βάρος στην πορεία του οχήματος για την διπλή δολοφονία-Δύσκολη εξίσωση δείχνουν πανομοιότυπα εγκλήματα

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας