Στην αντεπίθεση κατά Αναστασιάδη ο Αβέρωφ-«Πικραμένοι είναι οι χιλιάδες που σ’ εμπιστεύτηκαν κάποτε»

Στις αναφορές του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας εναντίον του, απάντησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου με ανάρτησή του στο Χ, ο οποίος επιστράτευσε στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη για να απαντήσει στο γεγονός πως ο Νίκος Αναστασιάδης τον αποκάλεσε πικραμένο.

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στο podcast του ΑΝΤ1 και κληθείς να απαντήσει σε αναφορές του κ. Νεοφύτου, ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε «δεν θέλω να ασχολούμαι με πικραμένους. Η πικρία, αν θέλετε ένα αίσθημα απογοήτευσης, δεν μπορεί να καθοδηγεί τον πολιτικό λόγο. Παρά τα όσα ακούω, έμαθα να σιωπώ». Ακολούθως τόνισε πως «δεν μπορεί από αισθήματα πικρίας να παίρνεις αποφάσεις».

Στην ανάρτησή του, ο βουλευτής και τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, έγραψε τους στίχους του Αναγνωστάκη: Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε…/Τάχα η θέλησή σου λίγη/ τάχα ο πόνος σου μεγάλος/ η ζημιά ήτανε στο ζύγι/ πάντα φταίει κάποιος άλλος.

Ακολούθως σχολίασε πως «πικραμένοι είναι οι χιλιάδες που σ’ εμπιστεύτηκαν κάποτε. Πικρό είναι το ποτήρι της διχοτόμησης, που κινδυνεύει να πιει όλος ο Ελληνισμός. Πικρό είναι το ψέμα με τον μπαμπούλα του ΑΚΕΛ. Πικρό θα είναι και το φως της ιστορίας, από το οποίο κανένα σκοτεινό πρόσωπο δεν μπορεί να ξεφύγει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταπέλτης ο Αναστασιάδης κατά Αβέρωφ-«Δεν θέλω να ασχολούμαι με πικραμένους»

Σημειώενται ότι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, σε αναφορά του δημοσιογράφου ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπονοεί ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν τον στήριξε, απάντησε ότι «αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι αντί να κάνουμε αυτοκριτική γιατί εχάσαμε μια εκλογή, προσπαθούμε να βρούμε ποιος ήταν η αιτία να χάσουμε την εκλογή». «Αν ο ίδιος ήταν πιο κοντά στον κόσμο του ΔΗΣΥ, αφουγκραζόταν τα αισθήματα του ΔΗΣΥ, σήμερα θα ήταν Πρόεδρος. Το γεγονός ότι έγινε δημοσκόπηση την οποία ο ίδιος έκανε και ο ίδιος παραδέχθηκε, που έδειχνε ότι παίρνει 6%, ήταν λόγος ενθαρρυντικός;», διερωτήθηκε.

Προέβη ακολούθως σε αναδρομή στη στήριξη που προσέφερε στον κ. Νεοφύτου, λέγοντας πως «από τον Σεπτέμβριο του 2022, ο συντονιστής του εκλογικού αγώνα, με παρουσία τους στο Προεδρικό και του κ. Νεοφύτου και μελών του Πολιτικού Γραφείου που εκείνος επέλεγε για να φέρει, ήταν ο Αναστασιάδης». Διευκρίνισε ότι αυτό με το οποίο διαφώνησε με τον κ. Νεοφύτου ήταν ότι, πριν από τον δεύτερο γύρο, ενώ συμφώνησαν για ψήφο κατά βούληση, «την ίδια ώρα είπε τους ήρωες η πατρίδα τους ξεχνά, τους προδότες ποτέ».

Τόνισε, δε, ότι «δεν μπορείς να κατηγορείς εκείνον που σε στήριζε μέχρι την πρώτη Κυριακή, γιατί δεν επέλεξε εκείνον που επέλεξες εσύ, για λόγους εκδίκησης, τη δεύτερη». «Επειδή διαφωνήσαμε, θεώρησε ότι έχασε επειδή ο Αναστασιάδης δεν ήθελε να εκλεγεί ο Νεοφύτου. Ε και μη χειρότερα!», είπε.

Δειτε Επισης

Διελκυστίνδα Κυβέρνησης-Βουλής οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τα επεισόδια
Αναμένει αντιστάσεις στη Βουλή ο ΠτΔ για αλλαγές στον εκλογικό νόμο-Υπό εξέταση και η οριζόντια ψηφοφορία
Υπουργός Δικαιοσύνης: Εργαζόμαστε με πράξεις για επανέναρξη διαπραγματεύσεων
Κηδεύτηκε με πενήντα χρόνια καθυστέρηση ο ήρωας Μιχαήλ Χατζούλα-«Αγέρωχος, περήφανος, ελεύθερος μέχρι την τελευταία στιγμή»
Επίσκεψη στην Πράγα θα πραγματοποιήσει η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων
Το μέγεθος της κυπριακής οικονομίας έχει ήδη υπερβεί τις υφιστάμενες δημογραφικές δυνατότητες
Προσχώρησε στο VOLT η Έφη Ξάνθου-«Είναι πλέον ο πολιτικός μου χώρος»
Μνεία ΥΠΕΞ για το όραμα του Γιάννου Κρανιδιώτη στο Κυπριακό, 25 χρόνια μετά τον θάνατό του
Προσπάθεια νέων τετελεσμένων από Τουρκία-Επιστολή Μόνιμης Αντιπροσώπου της ΚΔ σε Γκουτέρες
Συγκρούεται στην τουρκική αδιαλλαξία η προσπάθεια για εξελίξεις στο Κυπριακό