Σε μετανάστη ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Στο εξωτερικό τα αποτελέσματα DNA για ταυτοποίηση

Ξεκάθαρο είναι πλέον το σκηνικό σε σχέση με τη σορό που είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή της Σωτήρας, τον περασμένο Απρίλιο και το οποίο αφορούσε πρόσωπο μικρής ηλικίας, αφού η Αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για άτομο από τρίτη χώρα, το οποίο θα έφθανε στην Κύπρο ή σε κάποια γειτονική χώρα, πιθανόν με πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν μετανάστες.

Από τις εξετάσεις DNA, που έγιναν σε ειδικό ινστιτούτο και τα αποτελέσματα των οποίων παραλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα, διαπιστώθηκε ότι κάποια χαρακτηριστικά ταιριάζουν με στοιχεία προσώπων από συγκεκριμένες χώρες.

Έτσι, η Αστυνομία, επικοινώνησε με τις Αρχές αυτών των χωρών, αποστέλλοντας τα αποτελέσματα, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί οποιοδήποτε συγγενικό πρόσωπο του θύματος και να παραδοθεί στους οικείους του.

Πλέον, οι Αρχές αναμένουν απαντήσεις από τις συγκεκριμένες χώρες για να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα, εάν και εφόσον εντοπιστούν συγγενείς του θύματος. Με βάση τις εξελίξεις, αποκλείστηκε πλέον το σενάριο το θύμα να ήταν ελλείπον πρόσωπο, όπως και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σημειώνεται ότι στο κάδρο παραμένει το ενδεχόμενο να αφορά ένα από τους δύο μετανάστες που αγνοούνται, αφού σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, πριν κάποιους μήνες, δηλώθηκαν ως ελλείποντα δύο πρόσωπα, από άλλους μετανάστες που έφθασαν τελικά στην Κύπρο.

Στη μία περίπτωση επρόκειτο για βάρκα, από την οποία μετανάστες είχαν πέσει στη θάλασσα και στη συνέχεια κάποια πτώματα ξεβράστηκαν στην ακτή, ενώ η άλλη αφορούσε τη βάρκα στην οποία επέβαινε το εξάχρονο αγοράκι που πέθανε και ρίχθηκε στη θάλασσα, από την οποία αγνοούνταν επίσης άλλα τρία πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, γύρω στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου, λήφθηκε πληροφορία στις Αρχές, για ανεύρεση ανθρώπινου πτώματος σε περιοχή της Σωτήρας.

Συγκεκριμένα, πολίτης ο οποίος μετέβη για ψάρεμα σε βραχώδη περιοχή στην περιοχή Αγίας Θέκλας, εντόπισε ανθρώπινο πτώμα.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, μέλη της οποίας απέκλεισαν τη σκηνή για εξετάσεις, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι το πτώμα βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης, ενώ δεν ήταν ολόκληρο, ήταν από τη μέση και κάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών

Δειτε Επισης

Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στην Κοιλάδα των Κέδρων στο Δάσος Πάφου
Καθίζηση οδοστρώματος σε δρόμο της Πάφου-Ανακοίνωση της Αστυνομίας
Αγόρασαν κινητά με κλοπιμαίες κάρτες στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στους Τρούλλους Λάρνακας
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Τέσσερις οδηγοί εντοπίστηκαν στο τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών-Ανάμεσα τους και οδηγός πλατφόρμας οδικής βοήθειας
Καταγγελία τεσσάρων κέντρων αναψυχής στην Πάφο για ηχορύπανση
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Δυσφορία ΥΠΑΜ για αναφορές Νεοφυτίδη για διευκολύνσεις-Ρυθμίσεις για την… λιποταξία Τζούλιου
Κλείσιμο λωρίδων λόγω έργων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού