Νέα επιστολή Μιχαηλίδου σε ΥΚΕ για βρεφονηπιοκομικούς σταθμούς-Ζητά απαντήσεις στα ερωτήματά της

Δεν έλαβε απαντήσεις στην τοποθέτηση που προέβη, αναφορικά με τον τρόπο που οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας χειρίζονται καταγγελίες από γονείς για τους βρεφοπαιδοκομικούς σταθμούς, καθώς και κατά πόσο τηρούνται όλες οι πρόνοιες του νόμου, η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου, η οποία ζήτησε εκ νέου τη θέση των αρμοδίων για το θέμα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, πατέρας παιδιού είχε προβεί σε καταγγελία προς το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, μέσω του δικηγόρου του Δημήτρη Απαισιώτη και ανέφερε πως ο βρεφονηπιοκομικός σταθμός που επέλεξε η πρώην σύντροφός του για να φοιτά το παιδί τους, χωρίς ο ίδιος να έχει συγκατατεθεί, λειτουργούσε παράνομα. Ο πατέρας, αφού δεν είχε λάβει απάντηση, έστειλε νέα επιστολή τον Ιανουάριο, η οποία επίσης έμεινε αναπάντητη και στη συνέχεια απευθύνθηκε στην Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου, τον περασμένο Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κουνάει το δάκτυλο σε ΥΚΕ για τους βρεφονηπιοκομικούς η Μιχαηλίδου-Ζητά ενημέρωση για την τήρηση των νόμων

Η Δέσπω Μιχαηλίδου προέβη σε μία τοποθέτηση προς το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και τους κουνούσε το δάκτυλο για τον τρόπο που ενήργησαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αφού έλαβαν την καταγγελία και μετά. Ουσιαστικά, η κα. Μιχαηλίδου ζήτησε όπως λάβει ενημέρωση για τους χειρισμούς των ΥΚΕ, μετά την καταγγελία που έλαβε από τον πατέρα του παιδιού και συγκεκριμένα θέλησε να ενημερωθεί για το πότε υποβλήθηκε η αίτηση από τον βρεφονηπιοκομικό σταθμό για να λάβει έγκριση και άδεια και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εξέταση της αίτησης και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Την ίδια ώρα, η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού ζήτησε όπως απαντηθεί το ερώτημα για ποιο λόγο επιτρέπεται η λειτουργία του εν λόγω βρεφονηπιοκομικού σταθμού μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της αίτησης που υπέβαλε και κατά πόσο αυτό είναι αντίθετο με το νόμο. Πέραν τούτων, όσον αφορά στην καταγγελία, η κα. Μιχαηλίδου είχε ζητήσει από τις ΥΚΕ να την ενημερώσουν για τον τρόπο που χειρίζονται παρόμοιες καταγγελίες από γονείς για τους βρεφονηπιοκομικούς σταθμούς.

Δεν έλαβε απάντηση

Παρά το γεγονός ότι η παρέμβαση της κας. Μιχαηλίδου ήταν έντονη και έθιγε σημαντικά και καίρια ζητήματα, που άπτονταν του τρόπου λειτουργίας των βρεφονηπιοκομικών σταθμών αλλά και του τρόπου που χειρίζονται καταγγελίες οι αρμόδιοι λειτουργοί των ΥΚΕ, αφού διαπιστώθηκε μία αδικαιολόγητη καθυστέρηση και κωλυσιεργία, όπως ενημερώθηκε ο REPORTER από αρμόδια πηγή, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε οποιαδήποτε απάντηση ούτε από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο για θέματα κοινωνικής ευημερίας, ούτε από τις ΥΚΕ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Δέσπως Μιχαηλίδου, που έστειλε νέα επιστολή στις 19 Ιουνίου προς το Υφυπουργείο, στην οποία ενώ έκανε αναφορά στο παράπονο που έλαβε και στην τοποθέτηση την οποία έκανε, υπέδειξε «παρακαλώ όπως δώσετε οδηγίες να έχουμε τη θέση και τις απαντήσεις του Υφυπουργείου σας, στη βάση των ερωτημάτων που τέθηκαν στην υπό αναφορά επιστολή, για να μπορέσω να ασκήσω τις αρμοδιότητές μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελτική επιστολή σε Υφυπουργείο Πρόνοιας για παράνομο βρεφονηπιοκομικό σταθμό

Στο μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς ΥΚΕ για να απαντήσουν τόσο στον πατέρα, όσο και στην Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, ο δικηγόρος του πατέρα, Δημήτρης Απαισιώτης, ανέφερε πως «το συμπέρασμα είναι ότι για καταγγελία που έγινε πριν από οκτώ μήνες και αφορούσε ενδεχόμενη λειτουργία βρεφοπαιδοκομικού σταθμού χωρίς σχετική άδεια, το κράτος μέσω των υπηρεσιών του, δηλώνει με την απραξία του ότι δεν τους ενδιαφέρει αν είναι βάσιμη η καταγγελία ή όχι».

Τι αναφέρει η καταγγελία

Υπενθυμίζεται πως η καταγγελία έγινε στις 19 Οκτωβρίου και είχε σταλεί υπενθύμιση λίγες ημέρες αργότερα, ωστόσο από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε καμία απάντηση από πλευράς Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Έτσι, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο πατέρας του παιδιού είχε απευθυνθεί προς την υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, θέτοντας ενώπιόν της όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, για να της εξηγήσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Δημήτρη Απαισιώτη, ο οποίος προέβη στη σχετική καταγγελία, μετά την εν λόγω ενημέρωση, ο πατέρας του παιδιού προέβη σε μία έρευνα στη σελίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, ώστε να διαπιστώσει κατά πόσο ο σταθμός είχε άδεια λειτουργίας ή όχι, ωστόσο δεν κατάφερε να εντοπίσει το όνομα της μονάδας στα διατεθειμένα στοιχεία που υπήρχαν στο διαδίκτυο. Μετά από αυτό, ο πατέρας μέσω του δικηγόρου του, απέστειλε επιστολή στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ζητώντας τους να τους ενημερώσουν κατά πόσο ο εν λόγω βρεφονηπιοκομικός σταθμός ήταν παράνομος ή όχι και σε περίπτωση που ήταν, σε τι ενέργειες προτίθετο να κινηθούν.

Ο πατέρας, μέσα από την καταγγελία στην οποία προέβη, ζητά από την υφυπουργό να εξετάσει το θέμα προσωπικά, αφού δεν υπήρξε οποιαδήποτε κατάληξη μετά την αναφορά στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και στη συνέχεια να λάβει ενημέρωση. Την ίδια ώρα, ξεκαθαρίζεται πως ο ίδιος επιφυλάσσει όλα τα νομικά του δικαιώματα, για να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάληξη ούτε σε αυτή την προσπάθεια.

Δειτε Επισης

Άνοιξε τις πύλες της η 63η Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού
Στο επίκεντρο η αγροτική οικογένεια της Κύπρου-«Στόχος η νέα δυναμική για πρόοδο και ευημερία»
Αίθριος ο καιρός-Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία
Λειτουργεί εντός Οκτωβρίου το σχολείο για παραβατικούς μαθητές-Δεν πτοείται από τις φωνές το ΥΠΑΝ
Σε 24ωρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Larnaca Public Transport»
Ρίφθηκαν στα σκουπίδια 294 κιλά φαγητού ανά πολίτη το 2022-Τραγική πρωτιά στην Ε.Ε. για την Κύπρο
Απαντά στις επικρίσεις και ξεκαθαρίζει για τις ενέργειες του ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού