«Εμείς θέλουμε να κάνουμε εικόνες που να σου μιλούν και όχι Μίκυ Μάους»-Τι κατέθεσε εργαζόμενη του Κτηματολογίου

Πέραν της έκθεσης του Τμήματος Φορολογίας που δείχνει φοροδιαφυγή που ξεπερνά το ποσό του ενός εκατομμυρίου από τα έσοδα του ζαχαροπλαστείου και από τα παζαράκια της Μονής Αββακούμ, στο επίκεντρο της διερεύνησης που αφορά τα τεκταινόμενα του μοναστηριού, βρίσκονται και οι μαρτυρίες των πιστών, οι οποίοι έδωσαν χρήματα, χωρίς όμως... αντίκρισμα.

Ήδη ενώπιον της Αστυνομίας υπάρχει αριθμός καταθέσεων από πιστούς, οι οποίοι μεταξύ άλλων, αναφέρουν πως έδωσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για την αγορά εικόνας ή άλλων αντικειμένων, χωρίς όμως να επιτευχθεί ο σκοπός για τον οποίο κατέβαλαν τα χρήματα, ενώ όπως ανέφερε ο ανακριτής στην διαδικασία προσωποκράτησης του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, αναμένεται να ληφθούν άλλες δεκατέσσερις καταθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Αυτοανακρίθηκε» ο Νεκτάριος-Έβγαλε στη φόρα τα χρήματα για προεκλογική, ταξίδια και οχήματα του Ησαΐα

Με βάση τα όσα κατατέθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου από την Αστυνομία, πέραν του Νεκτάριου, στο κάδρο των υπόπτων βρίσκονται τουλάχιστον άλλοι δύο μοναχοί, τους οποίους εμπλέκουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι μαρτυρίας που λήφθηκαν από τους ανακριτές.

Ενδεικτική είναι η μαρτυρία πιστής που κατέθεσε στην Αστυνομία, η οποία ανέφερε πως εργάζεται στο Επαρχιακό Κτηματολόγιο Λευκωσίας και στα πλαίσια της δουλειάς της, περί τα τέλη Οκτωβρίου του 2020, γνώρισε ένα από τους εμπλεκόμενους μοναχούς, που την είχε επισκεφθεί στο γραφείο της, ώστε να τον εξυπηρετήσει σχετικά με τις διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων.

Σε συζήτηση που είχε μαζί του, περί τα τέλη Δεκεμβρίου του 2020 με αρχές Ιανουαρίου του 2021, αυτός, όπως ισχυρίζεται, της είχε αναφέρει ότι γινόντουσαν από μέρους των μοναχών του Ησυχαστηρίου Οσίου Αββακούμ προσπάθειες για ανέγερση Μοναστηριού στο χώρο που υπήρχε μικρό εκκλησάκι του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Η εν λόγω γυναίκα, τον ρώτησε αν υπήρχε ανάγκη κατασκευής της εικόνας του Αγίου Εφραίμ και ο μοναχός της απάντησε καταφατικά, αναφέροντας της ότι χρειάζονταν μια μεγάλη εικόνα για το τέμπλο της εκκλησίας του Οσίου Αββακούμ και ότι θα επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί της ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, ο οποίος θα της έλεγε πόσα θα στοίχιζε η εικόνα.

Μετά από περίπου δεκαπέντε μέρες, όπως κατέθεσε, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της ο Νεκτάριος, ο οποίος την ενημέρωσε ότι η εικόνα του Αγίου Εφραίμ θα στοίχιζε €5.000. Ωστόσο, επειδή της φάνηκε μεγάλο το ποσό, ο Νεκτάριος υποστηρίζει πως της ανέφερε ότι «εμείς θέλουμε να κάνουμε εικόνες που να σου μιλούν και όχι Μίκυ Μάους».

Η παραπονούμενη του ανάφερε ότι θα το σκεφτεί λίγο και μετά από περίπου μια εβδομάδα, ισχυρίζεται πως επικοινώνησε με τον μοναχό που την είχε επισκεφθεί στο γραφείο της, ενημερώνοντας τον ότι θα προχωρούσε με την εισφορά των €5.000 για την κατασκευή της εν λόγω εικόνας. Ακολούθως, περί Μαρτίου-Απριλίου 2021, ο μοναχός την επισκέφτηκε στο γραφείο της, όπου του έδωσε σε μετρητά το ποσό των €2.000 σε χαρτονομίσματα των €50.

Από τότε, είχε αρκετή επικοινωνία με τον εν λόγω μοναχό, είτε για θέματα που αφορούσαν τα ακίνητα της Μονής, είτε για το θέμα υγείας του πατέρα της.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η παραπονούμενη ανέφερε στην κατάθεση της πως γνώρισε από κοντά, για πρώτη φορά, τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, όταν αυτός είχε μεταβεί στο Κτηματολόγιο για μια δουλειά, όπου του ζήτησε να μεταβεί στο σπίτι της για να κοινωνήσει τον πατέρα της. Στις 4 Οκτωβρίου 2021, ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος την επισκέφτηκε στο σπίτι της, όπου η παραπονούμενη του παρέδωσε σε μετρητά το υπόλοιπο ποσό των €3.000, σε χαρτονομίσματα των €50, για την κατασκευή της εν λόγω εικόνας.

Περί τα τέλη Φεβρουαρίου του 2024, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατέθεσε η παραπονούμενη, συναντήθηκε με τον μοναχό στο Κτηματολόγιο, όταν μετέβηκε για μια «πράξη». Κατά την συνάντηση τους, τον ρώτησε αν έγινε η εν λόγω εικόνα, με τον μοναχό να τηλεφωνεί στον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, με τον οποίο συνομίλησε. Η παραπονούμενη, όπως αναφέρει, τον ρώτησε για την εικόνα, για την οποία έδωσε το ποσό των πέντε χιλιάδων και αυτός της ανάφερε ότι σίγουρα η εικόνα θα είναι έτοιμη πριν την γιορτή του Αγίου Εφραίμ, στις 5 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτύρησαν τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο οι πιστοί-Αποκαλύψεις για ταρίφες για εικόνες, πολυέλαιο και λειψανοθήκη

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Δεκάδες τραυματίες από σφοδρές αναταράξεις σε πτήση στη Βραζιλία
Μάχη με τις φλόγες στη Χίο, δύσκολη η κατάσταση και στην Κω-Πέντε τραυματίες (pics)
Εκνευρισμένος με Στιούαρτ ο ΠτΔ-«Δεν είναι στους όρους εντολής η μετανάστευση, όλοι γνωρίζουν ποιος παραβιάζει τη Νεκρή Ζώνη»
Μη παραδοχή απάντησαν οι δύο για τον οπλισμό σε τάφο-Υπόδικοι στις Κεντρικές
Έκανε παράπονα στην Ολγκίν για τις διώξεις σφετεριστών ο Τατάρ-«Το κοινό έδαφος έχει εξαφανιστεί»
Διευκρινίζει η Βουλή για το Πόθεν Έσχες-«Ρυθμιστικό και όχι κανονιστικό το νομοθετικό πλαίσιο υποβολής»
Ικανοποίησή υπουργού Εσωτερικών για την ομαλή έναρξη της λειτουργίας των ΕΟΑ
Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ταταρ με Ολγκίν-Εκτιμούν πως ήταν η τελευταία στα κατεχόμενα
Ξεκαθαρίζει τη θέση της για τους μετανάστες στη Νεκρή Ζώνη η Κυβέρνηση-«Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί μια νέα δίοδος»
Καλεί τον Τατάρ να επιδείξει βούληση η Κυβέρνηση-«Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση αλλαγής του συμφωνημένου πλαισίου»