Τερματισμός λειτουργίας Κλάδου Οικοδομών Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας

Ενόψει της έναρξης της εφαρμογής της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την 1η Ιουλίου 2024 και της λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ), οι εξουσίες με βάση τον περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμο, εκχωρούνται στους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, για την ομαλή μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024, στις 3 μ.μ., τερματίστηκε η παραλαβή οικοδομικών αιτήσεων από τον Κλάδο Οικοδομών καθώς και η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής οικοδομικών αιτήσεων μέσω του συστήματος «ΙΠΠΟΔΑΜΟΣ».

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του συστήματος «ΙΠΠΟΔΑΜΟΣ» αναστέλλεται μέχρι και την Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024, για σκοπούς μετάπτωσης από το παλαιό σύστημα καταχώρισης, των οικοδομικών αιτήσεων στο σύστημα «ΙΠΠΟΔΑΜΟΣ», στους πέντε Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, και για τη διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων ελέγχων για εύρυθμη λειτουργία του συστήματος από την 1η Ιουλίου 2024.

Από την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, μέχρι την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024, ο Κλάδος Οικοδομών της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας θα είναι κλειστός για το κοινό, ώστε να προωθηθούν και ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για ετοιμασία της λειτουργίας των νέων Οργανισμών από την 1η Ιουλίου 2024.

Η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας απολογείται εκ των προτέρων για τυχόν ταλαιπωρία που θα προκληθεί και ευχαριστεί το κοινό για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Δειτε Επισης

Βεβαιότητα από ΠτΔ ότι πριν από το τέλος του έτους θα υπάρξουν θετικά νέα στο Κυπριακό
Γαλλίδα Πρέσβειρα: Πάντοτε έτοιμοι να βοηθήσουμε για δίκαιη λύση Κυπριακού
Διπλωματικές Πηγές ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για το Κυπριακό
Μητσοτάκης σε Γκουτέρες: Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού
Άνθρακας η καταγγελία τουρίστριας περί βιασμού της-Ελεύθερος ο 19χρονος, ζήτησε την ποινική δίωξη της
Εμμένει στη λύση δυο κρατών ο Τατάρ-«Πρώτα επιβεβαίωση της κυριαρχίας μας και μετά διαπραγματεύσεις»
Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου ο Κοινοτάρχης Αναρίτας
Δεν επηρεάζει τη λειτουργία του Αμάλθεια η απομάκρυνση της προβλήτας από τους Αμερικανούς
Στην κρίση των γιατρών τα επόμενα βήματα για την δολοφονία του Στυλιανού από τα χέρια του γαμπρού του
Σε γραφεία διαφημιστικής εταιρείας η ρίψη πυροβολισμών-Δεν υποψιάζεται οποιοδήποτε ο ιδιοκτήτης