Δωδεκαετής ποινή στον 28χρονο για το φορτίο ναρκωτικών στο αεροδρόμιο Πάφου, αναστολή δίωξης στη σύντροφο του

Έπεσε η αυλαία με την επιβολή ποινής στην υπόθεση των 33 κιλών που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 31 Ιανουαρίου 2024, για την οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη δύο πρόσωπα. Ένας 28χρονος και μια 20χρονη, μητέρα ενός βρέφους και εγκυμονούσα, για την οποία ωστόσο, η ποινική δίωξη της αναστάλθηκε.

Υπενθυμίζεται πως τα δύο πρόσωπα, Βουλγαρικής καταγωγής, άρχισαν το ταξίδι τους από την Σόφια με πρώτο προορισμό την Μαδρίτη, εκεί όπου ο 28χρονος παρέλαβε το φορτίο με προορισμό την Κύπρο. Ακολούθως, μέσω της Αθήνας, έφθασαν στον Αεροδρόμιο Πάφου, όπου μετά από πληροφορίες, ανακόπηκαν και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις αποσκευές τους, εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την τότε ενημέρωση από την Αστυνομία, 33 κιλά κάνναβης.

Μετά την αναστολή της δίωξης της 20χρονης, η οποία εκπροσωπείτο από τον δικηγόρο Κυριάκο Πραστίτη, η υπόθεση εκδικάστηκε με μοναδικό κατηγορούμενο τον 28χρονο, που αντιμετώπιζε κατηγορίες που αφορούσαν την διακίνηση και εμπορία 28 κιλών κάνναβης και όχι 33 όπως είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία.

Το Κακουργιοδικείο Πάφου, δεδομένου πως τα γεγονότα ενέχουν τα στοιχεία της εμπορίας, ανέφερε πως είναι ήσσονος σημασίας για επιβολή αποτρεπτικών ποινών, ωστόσο έλαβε υπόψη όλους τους μετριαστικούς παράγοντες, όπως αυτοί κατατέθηκαν από τον συνήγορο υπεράσπισης του, Κυριάκο Πραστίτη.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, μεταξύ άλλων, λήφθηκε υπόψη προς όφελος του κατηγορουμένου, πως είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού και πως η σύντροφος του είναι έγκυο, καθώς τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Επιπρόσθετα, λήφθηκε υπόψη η ηλικία του και οι «όποιες δυσχέρειες στην προσαρμογή και διαμονή του στο χώρο των Κεντρικών Φυλακών», όπως επίσης και η παραδοχή του.

Ωστόσο, το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του αναφέρθηκε στην σοβαρότητα των αδικημάτων που ο κατηγορούμενος διέπραξε, τα οποία όπως είπε, «επιφέρουν πολυετή ποινή φυλάκισης», ενώ υπέδειξε την «έξαρση των εν λόγω αδικημάτων απαιτεί την επιβολή ακόμη αυστηρότερων ποινών από τα Δικαστήρια». Περαιτέρω έλαβε υπόψη της «συνθήκες υπό τις οποίες τα αδικήματα διαπράχθηκαν, κατά τις οποίες αν η παράδοση της κάνναβης δεν ανατρεπόταν, τούτη θα διοχετευόταν στην ημεδαπή».

Ως εκ τούτου, το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 12 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η δήλωση ΟΗΕ για τις επαφές Ντι Κάρλο-Συζήτησαν την μελλοντική πορεία και την προετοιμασία για πολυμερή
Έφοδος της ΕΛΑΣ στην εταιρεία φύλαξης που κατέθεσε τα νέα βίντεο για τα Τέμπη
Θέλουν να... γιατρέψουν τις στρεβλώσεις με τις άδειες ασθενείας στο Δημόσιο-Οι αλλαγές που προωθούνται
Χαραμάδα αισιοδοξίας για τους σεισμούς στην Ελλάδα-Άλλαξε η επιθετική σεισμική ακολουθία, ίσως ενεργοποιήθηκε γειτονικό ρήγμα
Η Χαμάς αναστέλλει την απελευθέρωση ομήρων στη Γάζα-Επικαλείται ισραηλινές παραβιάσεις
Μετά από δύο χρόνια μείωση κόστους ηλεκτρισμού-«Η εγκατάσταση ΑΠΕ ο μόνος τρόπος»
Υπό διήμερη κράτηση δύο πρόσωπα για επίθεση εναντίον 26χρονου ποδοσφαιριστή
Έκλεψαν εργαλεία αξίας δύο χιλιάδων ευρώ και πιάστηκαν ενώ έκοβαν βόλτες στη Λεμεσό
Συζήτησε προτάσεις με στόχο το αποτέλεσμα στη Γενεύη ο Πρόεδρος με την Ντι Κάρλο
Υπό τετραήμερη κράτηση οι πέντε για τις 10 χιλιάδες κούτες τσιγάρα