Αναβλήθηκε μετά από αίτημα Κατηγορούσας Αρχής η δίκη για Καλογερόπουλο-Περιμένουν Ανώτατο για τηλεπικοινωνιακά

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, οδηγήθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε στις 30 Οκτωβρίου, στη Λεμεσό.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι ηλικίας 44, 41, 22 και 21 ετών, οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου, όπου βρέθηκαν για ακόμα μια φορά, φίλοι και συγγενείς του θύματος.

Στην τελευταία δικάσιμο οι τέσσερις απάντησαν μη παραδοχή στις κοινές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, με σοβαρότερη αυτήν του φόνου εκ προμελέτης, ενώ ο 22χρονος αντιμετωπίζει, επίσης, την κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη φόνου.

Ειδικότερα το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τα αδικήματα της συνομωσίας για φόνο, φόνο εκ προμελέτης, κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α και Β, κατοχή, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών, εμπρησμό οχήματος και κλοπή. Σημειώνεται ότι στις κατηγορίες συμπεριλαμβάνεται και το αδίκημα του άρθρου 20 του Ποινικού Κώδικα Κεφ. 154, το οποίο αφορά αυτουργία.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως αναβληθεί η διαδικασία, καθώς όπως είπε, εκκρεμεί η απόφαση το Ανωτάτου σε ότι αφορά τις προσφυγές για τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, η οποία επιφυλάχθηκε από τον περασμένο Απρίλιο, ενώ ανέφερε πως ακόμη δεν έχει παραδοθεί επιπλέον μαρτυρικό υλικό από τον ανακριτή της υπόθεσης.

«Επικοινώνησα με τους συνηγόρους υπεράσπισης και η ταπεινή μου άποψη, είναι ότι στην παρούσα υπόθεση με γύρω στους 100 μάρτυρες και 280 τεκμήρια, θεωρώ πως υπάρχει έδαφος για να συμφωνηθούν παραδεκτά γεγονότα. Θεωρώ ότι θα εξοικονομηθεί χρόνος στη διαδικασία», είπε η Κατηγορούσα Αρχή.

Από την πλευρά του, ο εκ των δικηγόρων Κώστας Σιαηλής, ανέφερε πως θεωρεί ότι υπάρχει έδαφος για παραδεκτά γεγονότα, ενώ ο συνήγορος Ανδρέας Γιαλέλης συμφώνησε με το ζήτημα που προκύπτει λόγω του ότι εκκρεμεί η απόφαση του Ανωτάτου για τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Ο δικηγόρος Χρίστος Πουτζιουρής, ανέφερε πως αν και θα έφερε ένσταση στο αίτημα για αναβολή, εντούτοις, δεδομένου πως η Κατηγορούσα Αρχή είπε πως θα φέρει επιπρόσθετο υλικό, δεν φέρει ένσταση. Ωστόσο, θέλησε να σημειώνει πως «και οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι εδώ και οκτώ μήνες υπό κράτηση και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία. Μελετώντας το κατηγορητήριο, δηλώνω ότι ο κατηγορούμενος τέσσερα θα υπερασπιστεί τη θέση του. Παράκληση μας, η Κατηγορούσα Αρχή να μελετήσει το κατηγορητήριο και να προχωρήσει σε αλλαγές εκεί που χρειάζεται».

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα για αναβολή, λέγοντας πως είναι δικαιολογημένο και βάσιμο, ενώ υπέδειξε πως «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση με 126 μάρτυρες και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για εκδίκαση. Λαμβάνομαι υπόψη και το χρόνο που οι κατηγορούμενοι βρίσκονται υπό κράτηση και ενθαρρύνουμε, όταν οι κατηγορούμενοι είναι υπό κράτηση, να δηλώνονται παραδεκτά γεγονότα». Επίσης το Δικαστήριο υπέδειξε στην Κατηγορούσα Αρχή πως θα πρέπει να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό το επιπρόσθετο μαρτυρικό υλικό στους συνήγορους υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται πως η δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, διαπράχθηκε το πρωί της 30ης Οκτωβρίου, όταν ο 55χρονος δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από δυο πρόσωπα, ενώ βρισκόταν εντός του οχήματος του, σε χώρο στάθμευσης παραλιακού εστιατορίου στον Άγιο Τύχωνα.

Σε σχέση με τον ρόλο που η Αστυνομία αποδίδει στους κατηγορούμενους, ο 41χρονος και ο 21χρονος φέρονται ως οι εκτελεστές του Καλογερόπουλου, ενώ ο 44χρονος είναι ο ιδιοκτήτης έπαυλης στη Σκαρίνου, όπου εκτιμάται από τις διωκτικές αρχές πως οργανώθηκε το σχέδιο δολοφονίας του 55χρονου.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 51χρονος για κλοπές που διαρπάχθηκαν το 2022
Δεκαεξάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pics)
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 17χρονος (pic)
Δεκατετράχρονος καταζητείται για κλοπή και εμπρησμό οχήματος
Παραμένει άφαντος ο Πιερή για την απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού στη Λευκωσία (pics)
Εξελίξεις στην υπόθεση της παιδοκόμου-Στο εδώλιο για εξάσκηση επαγγέλματος χωρίς άδεια
Καταζητεί τον 40χρονο Πιερή για απόπειρα φόνου η Αστυνομία-Παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό (pic)
Συνελήφθη 30χρονη για λαθρεμπόριο μεταναστών, καταζητείται άλλος ένας Ιρανός (pic)
Αστυνομικός έκανε σήμα σε οδηγό να σταματήσει και τον παρέσυρε με το όχημα του
Χτύπησαν ξανά οι ψευτογιατροί που ξεγελούν ηλικιωμένους για δήθεν αρρώστια συγγενικών τους προσώπων