Νέα καταγγελία των μοναχών στην Αστυνομία για τις ροζ φωτογραφίες-Μέσα Ιουνίου συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος

Πριν προλάβουν οι ανακριτές να κλείσουν το ένα κεφάλαιο στη διερεύνηση αναφορικά με το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ, ανοίγει ένα άλλο. Εκεί που όλα έδειχναν ότι απομένουν κάποιες πινελιές ως προς την ολοκλήρωση των ερευνών, αυτές θα πάρουν ακόμα λίγο χρόνο, καθώς οι μοναχοί προχώρησαν σε νέα καταγγελία στο ΤΑΕ Λευκωσίας και στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα, αναφορικά με φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ελλαδική εφημερίδα. Στην αντίπερα όχθη, οι έρευνες της Ανακριτικής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν και μέχρι τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και να παρθεί η απόφαση για το μέλλον των μοναχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των μοναχών κάνει λόγο για ψεύτικες φωτογραφίες, οι οποίες αποτελούν προϊόν επεξεργασίας και προς αυτή την κατεύθυνση προχώρησαν σε καταγγελία στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα το οποίο ήδη επικοινώνησε με την εφημερίδα που δημοσίευσε τις φωτογραφίες, ούτως ώστε να τις λάβει για να διερευνήσει τις αναφορές των μοναχών. Την ίδια ώρα, με δεδομένο ότι πρόθεση της Αστυνομίας είναι να ολοκληρωθούν όλες οι πτυχές των υποθέσεων που διερευνώνται και ακολούθως αυτές να ομαδοποιηθούν και να σταλούν στη Νομική Υπηρεσία, η νέα καταγγελία των μοναχών πολύ πιθανόν να καθυστερήσει την ολοκλήρωση των ερευνών.

Επιπρόσθετα, η διερεύνηση από πλευράς Αστυνομίας όσον αφορά τις οικονομικές υποθέσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο, ωστόσο ακόμη αναμένεται η εξέταση από πλευράς Δικαστηρίου της ένστασης των μοναχών, ενώ στη διερεύνηση μπήκε και το Τμήμα Φορολογίας και σε συνεργασία με τους ανακριτές κάνουν φύλλο και φτερό τους λογαριασμούς των προσώπων στα οποία ανήκαν τα χρήματα και τα έδωσαν δωρεά προς τους μοναχούς. Για το ζήτημα αυτό η εκ των δικηγόρων των μοναχών, Ανδριάνα Κλαίδη, έκανε λόγο για νέα στοιχεία, μεταξύ αυτών και αρχιτεκτονικό σχέδιο, το οποίο αποδεικνύει ποιος θα ήταν ο σκοπός των χρημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα στοιχεία για τις €807.000 των Μοναχών-«Υπάρχουν αρχιτεκτονικά σχέδια που βεβαιώνουν τον σκοπό»

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι έρευνες που αφορούν τις καταγγελίες των μοναχών κατά του Μητροπολίτη Ταμασού, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ολοκληρώνεται και η διερεύνηση των ποινικών ανακριτών για τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες την 5η και 6η Μαρτίου τόσο στη Μονή όσο και στην Μητρόπολη και μέσα από τη διερεύνηση θα διαφανεί κατά πόσο προκύπτουν πειθαρχικά ή ακόμη και ποινικά αδικήματα.

Επιπλέον, από πλευράς Αστυνομίας, μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες που αφορούσαν το βίντεο με την επίθεση κατά γυναίκας, η οποία δεν προέβη ποτέ σε καταγγελία ενώπιον της Αστυνομίας, καθώς επίσης και η καταγγελία για παρενόχληση από πρώην εργαζόμενο της Μονής.

Εξάλλου, ανεξαρτήτως των ερευνών της Αστυνομίας, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, το έργο της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας έχει ολοκληρωθεί με τη λήψη καταθέσεων τόσο από τους εμπλεκόμενους όσο και από άλλους μάρτυρες που κλήθηκαν για υπεράσπιση των μοναχών. Μάλιστα, αν δεν προκύψει κάτι άλλο, ενδεχομένως και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να έχει συνταχθεί το πόρισμα.

Την ίδια ώρα, παραμένει ερωτηματικό κατά πόσο το οπτικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητης βρίσκεται ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το εν λόγω υλικό κατατέθηκε και ενώπιον της Ιεράς Συνόδου κατά την πρώτη της συνεδρία αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, ωστόσο, μετά και την καταγγελία από πλευράς μοναχών στην Αστυνομία, πιθανόν να αναμένεται να ελεγχθεί ως προς τη γνησιότητά του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει περί τα μέσα Ιουνίου, κάτι που καταδεικνύει πως μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα, που άπτονται σε έρευνες αλλά και στη σύνταξη του πορίσματος. Πάντως, η Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας τις τελευταίες μέρες βρέθηκε και στο χωριό Φτερικούδι, όπου έλαβε μαρτυρίες και από κατοίκους της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ολοκληρώνονται οι έρευνες για το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ-Δύσκολα ανατρέπεται η καθαίρεση των μοναχών

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ήδη ενώπιον της Ανακριτικής έχουν τεθεί δεδομένα ικανά για να πάρει απόφαση, επιμένοντας ότι η καθαίρεση των μοναχών πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Παράλληλα, η επιβληθείσα τιμωρία για αργία των μοναχών ολοκληρώνεται στις 5 Ιουνίου και η πλευρά τους σημειώνει ότι μετά την 5η Ιουνίου δεν μπορεί να δοθεί οποιαδήποτε παράταση στην εν λόγω ποινή και είναι ελεύθεροι να λειτουργήσουν. Από την άλλη, πηγές προσκείμενες στην Αρχιεπισκοπή σημειώνουν πως στην επιστολή που παραδόθηκε στους Αρχιμανδρίτες αναφέρθηκε πως, πέραν από την τρίμηνη αργία, αυτή θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Σε αναμμένα κάρβουνα και στο Φτερικούδι

Ανησυχία εκφράζεται και από πλευράς της κοινότητας στο Φτερικούδι. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον REPORTER ο κοινοτάρχης Μόδεστος Ιακώβου, είχε επικοινωνία και με τον Μητροπολίτη Τσαμασού Ησαΐα, στον οποίο έθεσε το θέμα που αφορά την ευημερία της κοινότητάς του, με τον Μητροπολίτη να τον διαβεβαιώνει ότι θα δει το όλο θέμα.

Όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης, «είχαμε επικοινωνία με την Μητρόπολη, ο Μητροπολίτης μου είπε ότι θα συνέχιζε το έργο. Σε κάποια στιγμή μου είπε ότι το κτίσμα της μονής θα γινόταν ξενώνες, ωστόσο αντέδρασε ο κόσμος της κοινότητας, καθώς όσοι έκαναν δωρεά την περιουσία τους, το έκαναν με την προϋπόθεση να ανεγερθεί το Μοναστήρι». Επιπρόσθετα, ο Κοινοτάρχης σημείωσε πως «δεν επηρεαστήκαμε μόνο οικονομικά, για εμάς το οικονομικό έρχεται δεύτερο. Το πιο σημαντικό ήταν η πνευματική ανάταση που υπήρχε στην κοινότητα, ερχόταν πολλής κόσμος για τη χάρη του Αγίου. Τώρα τα πάντα είναι κλειστά».

Δειτε Επισης

BINTEO: Ο Τραμπ βρίζει τον Μπάιντεν και τον αποκαλεί «κατεστραμμένο σωρό από σκ@τ@»
«Ρεκόρ παραβιάσεων στη νεκρή ζώνη και από τις δύο πλευρές» καταγράφεται στην έκθεση για ΟΥΝΦΙΚΥΠ
Βομβιστική επίθεση στο όχημα αξιωματικού των Κεντρικών Φυλάκων
Ασήμαντη αιτία πίσω από το φονικό με θύμα τον κουνιάδο στην Πέγεια-Προηγήθηκε συμπλοκή πριν τον πυροβολισμό
Ματωμένο γλέντι στην Κρήτη-Πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος 32χρονο
Χειροπέδες σε άλλους τρεις για την άγρια συμπλοκή στη Λεμεσό, καταζητούνται άλλοι δέκα
Οικογενειακή συνεστίαση κατέληξε σε φονικό στην Πάφο-Πενηντάχρονος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 43χρονο κουνιάδο του
Παλιά τα τραύματα του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου του Κωνσταντινίδη-Παίρνουν γραμμή από Εισαγγελέα για καταχώρηση
Θέλουν κουβούκλια, κάμερες και... πρόστιμα οι οδηγοί λεωφορείων-Τα μέτρα ασφαλείας που βάζουν στο τραπέζι
Επιμένει ο Σταυριανός-Καταχωρεί αίτηση και ζητά ακύρωση του πορίσματος για την δολοφονία του Θανάση