Παραλήφθηκε από τις Ισπανικές Αρχές η κατάθεση Λαρένα-Ξανά στην Εισαγγελία ο φάκελος για αποφάσεις

Εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Χόρχε Λαρένα, ο οποίος εδώ και πέντε χρόνια βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, μετά τις αποκαλύψεις ισπανικής ιστοσελίδας, που προέβη σε αποκαλύψεις για στημένους αγώνες, ανάμεσα στους οποίους και κάποιοι του κυπριακού πρωταθλήματος, δείχνοντας τον τότε ποδοσφαιριστή, ως μεσάζων πρόσωπο ενός κυκλώματος με δίκτυα σε Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρο.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του REPORTER, ανακριτές της Αστυνομίας, κατάφεραν, πέντε χρόνια μετά που ήρθε στο φως η υπόθεση, να μεταβούν στην Ισπανία και να λάβουν κατάθεση από τον ποδοσφαιριστή, η οποία ωστόσο παραδόθηκε στις ισπανικές Αρχές, οι οποίες θα την έστελναν στην κυπριακή Αστυνομία. Τελικά, η συγκεκριμένη κατάθεση αποστάλθηκε στις Αρχές, με τους ανακριτές να την μελετούν και να την αξιολογούν.

Αφού ολοκλήρωσαν την μελέτη της κατάθεσης, οι Αρχές την συμπεριέλαβαν στον φάκελο της υπόθεσης και την απέστειλαν εκ νέου στην Νομική Υπηρεσία, με τον Γενικό Εισαγγελέα να έχει τον τελευταίο λόγο ως προς το κατά πόσον εντοπίζονται οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα σε βάρος του ποδοσφαιριστή, ώστε να τον παραπέμψει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πάντως, όπως διαφάνηκε πολλάκις στο παρελθόν για την συγκεκριμένη υπόθεση, δεν αποκλείεται να ζητηθούν επιπλέον διευκρινίσεις για την υπόθεση από την Νομική Υπηρεσία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί και πάλι ο φάκελος να επιστραφεί στους ανακριτές της Αστυνομίας, ωστόσο όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι από το 2019, όταν προέκυψαν οι αποκαλύψεις, μέχρι και σήμερα, πολλά αρμόδια πρόσωπα σε τοποθετήσεις τους διεμήνυσαν ότι η υπόθεση βαίνει προς ολοκλήρωσή της, χωρίς όμως να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Πέντε χρόνια μετά ακόμη ανοιχτή η υπόθεση Λαρένα και στημένα-Έδωσε ανακριτική κατάθεση ο ποδοσφαιριστής

Ως εκ τούτου, ο φάκελος μετακινείται ανά τακτά διαστήματα από την Αστυνομία προς τη Νομική Υπηρεσία και πίσω, αφού συνεχώς προκύπτουν στοιχεία που χρήζουν είτε διευκρινίσεων, είτε συμπλήρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοσίευμά της για την υπόθεση, το 2019, η ιστοσελίδα El Confidencial αναφερόταν στην εμπλοκή του Λαρένα, που ήταν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ από το 2015 μέχρι το 2019, ωστόσο οι στημένοι αγώνες αφορούσαν τέσσερις περιπτώσεις, όπως ανέφεραν, της σεζόν 2017-18.

Όπως ανέφερε τότε το δημοσίευμα «η Αστυνομία της Ισπανίας έχει στοιχεία που αμφισβητούν την καθαρότητα τεσσάρων αγώνων του κυπριακού ποδοσφαίρου στο τέλος της σεζόν 2017-18. Η ομάδα του Χόρχε Λαρένα (ΑΕΚ) συμμετείχε σε όλα αυτά.

Οι πληροφορίες έφθασαν στην Ισπανία πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων. Υπολογίζεται ότι κέρδισαν, μαζί με τους ισπανικούς αγώνες που διοργανώθηκαν από το ίδιο δίκτυο, τουλάχιστον 840.000 ευρώ. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικός, αλλά απέχει πολύ από τα χρήματα που κινούνται στην Κύπρο», σημείωνε το δημοσίευμα.

Οι πληροφορίες για τα ύποπτα παιγνίδια είχαν ληφθεί κατόπιν τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στην Ισπανία, πράγμα το οποίο είναι νόμιμο στη χώρα.

Δειτε Επισης

Άλλο ένα καλοκαίρι υπό τον φόβο των τετράτροχων στα παραλιακά μέτωπα-Στα συρτάρια τα μέτρα
Έρχονται αυστηρότερες ποινές για ρίψη πυροτεχνημάτων-Επιχειρεί να βάλει τάξη στην ασυδοσία η Κυβέρνηση
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί