Άνοιξε πυρ κατά ΑΚΕΛ η Πινδάρου για το επεισόδιο στη Δρομολαξιά-«Αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος τρόμου»

Καταγγελτικό λόγο, κατά του ΑΚΕΛ, σε σχέση με τον βανδαλισμό του οχήματος, του δημοτικού του συμβούλου στη Δρομολαξιά, Σάββα Κυριάκου, αλλά και την επίθεση που ο ίδιος και η σύζυγος του κατήγγειλαν στην Αστυνομία, χρησιμοποιεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Η Πινδάρου, στην πρώτη της αντίδραση για το θέμα, ύστερα κι από τις χθεσινές ανακοινώσεις των Τοπικών του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, στη Λάρνακα, κάνει λόγο για απαράδεκτα και καταδικαστέα γεγονότα.

Σε ανακοίνωση του ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει πως, «τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον βανδαλισμό αυτοκινήτου που ανήκει στον Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξής μας στη Δρομολαξιά, Σάββα Κυριάκου, καθώς και τα όσα ακολούθησαν με την επίθεση και τον τραυματισμό του ιδίου αλλά και της συζύγου του, είναι απολύτως απαράδεκτα και καταδικαστέα».

Σημειώνει μάλιστα πως, «μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, τέτοιες συμπεριφορές που έχουν σκοπό την επιβολή κλίματος τρόμου, όχι μόνο δεν περιποιούν τιμή για τον πολιτικό μας πολιτισμό αλλά θα πρέπει να τύχουν της έντονης αποδοκιμασίας από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Το επεισόδιο μεταξύ δημάρχου και δημοτικού συμβούλου στη Δρομολοξιά

«Η καταδίκη της βίας πρέπει να είναι διαρκής και όχι επιλεκτική και ανεξαρτήτως δικαιολογιών. Ειδικότερα η βία κατά των γυναικών είναι άκρως καταδικαστέα και πρέπει ως τέτοια εξ ορισμού να καταδικάζεται μετά βδελυγμίας», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ.

Την ίδια ώρα, ο ΔΗΣΥ καλεί τις αρμόδιες Αρχές, να προχωρήσουν στην τάχιστη διερεύνηση των όσων έχουν επισυμβεί. «Αντί το ΑΚΕΛ να καταδικάσει το απαράδεκτο γεγονός τρέχει να στήσει τοίχο προστασίας στον δικό του Δήμαρχο, που απλά βλέπει «πολιτικές σκοπιμότητες»., πρόστίθεται

«Η πολιτική του ΑΚΕΛ, «οι δικοί μας είναι δικοί μας και τους προστατεύουμε», ασκώντας προληπτική τρομοκρατία, πρέπει να τερματιστεί. Το να μας κάνει μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και να διδάσκει από καθέδρας για την προστασία των γυναικών από τέτοιες ακραίες συμπεριφορές, αλλά όταν πρόκειται για «δικούς μας» είναι πάντοτε και εκ προοιμίου αθώοι, είναι εξίσου απαράδεκτο και καταδικαστέο.», καταλήγει η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Διερευνά η Αστυνομία

Υπενθυμίζεται πως χθες, κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει τη στιγμή του επεισοδίου σε καφετέρια της Λάρνακας, μεταξύ του δημάρχου Δρομολαξιάς Κύπρου Ανδρονίκου και του δημοτικού συμβούλου, Σάββα Κυριάκου. Νωρίτερα ο κ. Κυριάκου είχε καταγγείλει βανδαλισμό του οχήματος του το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ αυτό ήταν σταθμευμένο έξω από το γήπεδο, όπου διοργανώνονταν τα παραδοσιακά παιχνίδια της Δευτέρας του Πάσχα στη Δρομολαξιά.

Και ο δήμαρχος αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος με τη σύζυγο του προχώρησαν με καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία διερευνά την υπόθεση.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Σπύρος Χρυσοστόμου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «τη Δευτέρα του Πάσχα έγινε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου από Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού. Σύμφωνα με την καταγγελία ενώ βρισκόταν σε εκδηλώσεις για το Πάσχα στη Δρομολαξιά, εντόπισε σπασμένο το τζάμι του αυτοκινήτου του, εκφράζοντας ταυτόχρονα υποψίες εναντίον συγκεκριμένου προσώπου».

Πρόσθεσε ότι «χθες ο ίδιος Δημοτικός Σύμβουλος μετέβη εκ νέου στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου, μαζί με τη σύζυγο του και κατήγγειλαν ότι ενώ βρίσκονταν σε καφετέρια στη Δρομολαξιά, συγκεκριμένο πρόσωπο τους επιτέθηκε προκαλώντας και στους δύο σωματική βλάβη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως «καταγγελία έγινε επίσης και από τον Δήμαρχο Δρομολαξιάς – Μενεού. Ουσιαστικά και τα δύο μέρη καταγγέλλουν το ένα το άλλο» για πρόκληση σωματικής βλάβης.

Ανέφερε ακόμα ότι «τα δύο μέρη θα κληθούν για καταθέσεις στην Αστυνομία. Ταυτόχρονα στην καφετέρια, όπου φαίνεται να σημειώθηκε το περιστατικό της εκατέρωθεν καταγγελίας για επίθεση, υπήρχαν και θαμώνες, των οποίων κατέχουμε τα ονόματα και θα κληθούν επίσης για κατάθεση στην Αστυνομία».

Έχουμε εξασφαλίσει, κατέληξε ο κ. Χρυσοστόμου «το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της καφετέριας στη Δρομολαξιά, το οποίο θα αξιολογηθεί από τους ανακριτές της υπόθεσης για να καταλήξουν στα ακριβή γεγονότα που εκτυλίχθηκαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατήγγειλε σωματική επίθεση από τον Δήμαρχο ο Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ-Έδωσε στοιχεία στις Αρχές

Οι ανακοινώσεις των Τοπικών

Για το θέμα εκδόθηκαν ανακοινώσεις, τόσο από την Τοπική του ΔΗΣΥ Λάρνακας, όσο κι από την Τοπική του ΑΚΕΛ. Ο ΔΗΣΥ Λάρνακας, ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου Δρομολαξιάς, ενώ το ΑΚΕΛ, έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, πίσω από το επεισόδιο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τοπικής του ΔΗΣΥ, «με θλίψη αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ζητήματα που αφορούν τη συμπεριφορά του Δημάρχου Δρομολαξιάς Κύπρου Ανδρονίκου, ο οποίος συνεχίζει να συμπεριφέρεται προκλητικά και εκτός του πλαισίου του νόμου».

Ο Κύπρος Ανδρονίκου, προστίθεται, «εισήλθε σε καφετέρια όπου βρισκόταν ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ στη Δρομολαξιά, Σάββας Κυριάκου. Ο Δήμαρχος γρονθοκόπησε τον κ. Κυριάκου και άσκησε βία σε βάρος της γυναίκας του. Το συμβάν εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια αρκετών θαμώνων που βρίσκονταν στην καφετέρια. Η παράνομη συμπεριφορά του Δημάρχου Δρομολαξιάς και η ποινική έρευνα που θα πρέπει να διεξαχθεί σε βάρος του, δεν του επιτρέπουν να παραμένει στη θέση του. Πέραν του νόμου, έχει παραβιάσει βασικές αρχές του πολιτικού πολιτισμού. Ο Κύπρος Ανδρονίκου οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση του».

Από την πλευρά του το ΑΚΕΛ Λάρνακας, χαρακτηρίζει ως ανεύθυνη και με μικροπολιτικές σκοπιμότητες τη στάση του ΔΗΣΥ Λάρνακας, «με το να ζητά την παραίτηση του Δημάρχου Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρου Ανδρονίκου. Ο ΔΗΣΥ Λάρνακας, πριν να ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες σε σχέση με δύο περιστατικά τα οποία χειρίζεται από χθες η αστυνομία, εξέδωσε δύο ανακοινώσεις με στόχο την πόλωση του κλίματος, θεωρώντας πως έτσι ότι θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Καλούμε την αστυνομία να ολοκληρώσει τις έρευνες και λόγο της δημοσιότητας που πήραν τα δύο περιστατικά εκ των οποίων θύμα ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος να ανακοινώσει τα αποτελέσματα προς αποκατάσταση της αλήθειας».

Δυστυχώς, προστίθεται, «παρατηρούμε ότι στην περιοχή κάποιοι προσπαθούν εδώ και καιρό να εκτροχιάσουν τον πολιτικό πολιτισμό και να προκαλέσουν ένταση. Ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τις δημοκρατικές αρχές και την ευγενή πολιτική αντιπαράθεση ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας της πολιτικής έκφρασης που επιχειρείται και καλούμε όλους να συμβάλουν στο να μπορεί ο καθένας να εκφράζει τις απόψεις του ελεύθερα και δημοκρατικά. Τέλος αναρωτιόμαστε γιατί δεν τοποθετήθηκε ο ΔΗΣΥ σε βανδαλισμούς προεκλογικών πινακίδων του Δήμαρχου Δρομολαξιάς – Μενεού και υποψήφιου Δημάρχου Κύπρου Ανδρονίκου ή γιατί δεν τοποθετήθηκε σε επιθέσεις και δικών του στελεχών για τις πολιτικές τους προτιμήσεις υπέρ του υποψήφιου Κύπρου Ανδρονίκου από υποστηριχτές άλλων υποψηφιοτήτων».

ΓΟΔΗΣΥ: Δεν μπορεί ο αγώνας κατά της βίας να είναι επιλεκτικός.

«Η επίθεση εις βάρος του Δημοτικού Συμβούλου Σάββα Κυριάκου και της συζύγου του στη Δρομολαξιά, πρέπει να τύχει της καθολικής καταδίκης», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γυναικεία Οργάνωση Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ως ΓΟΔΗΣΥ, «καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο τη βία από όπου κι αν προέρχεται, πολύ δε περισσότερο εφόσον θύμα της υπήρξε και μια αθώα γυναίκα. Αυτή η πράξη δεν μπορεί και δεν πρέπει να τύχει αιτιολόγησης από κανέναν».

«Καλούμε όλες τις γυναικείες πολιτικές οργανώσεις του τόπου, μαζί και τη γυναικεία οργάνωση του ΑΚΕΛ, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας και να σταθούν εμπράκτως απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, τα οποία δεν πρέπει να έχουν θέση όχι μόνο στην πολιτική μας ζωή αλλά σε κάθε έκφανση της κοινωνίας μας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Δεν μπορεί ο αγώνας κατά της βίας να είναι επιλεκτικός», αναφέρει η ΓΟΔΗΣΥ.

Δειτε Επισης

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»