ΒΙΝΤΕΟ: Το επεισόδιο μεταξύ δημάρχου και δημοτικού συμβούλου στη Δρομολοξιά

Σε καταγγελία στην Αστυνομία προχώρησαν τόσο ο δημοτικός σύμβουλος Δρομολαξιάς, Σάββας Κυριάκου όσο και ο δήμαρχος Δρομολαξιάς Σάββας Ανδρονίκου, σε σχέση με επεισόδιο που εκτυλίχθηκε με πρωταγωνιστές τους δύο, σε καφετέρια της Λάρνακας το μεσημέρι της Τρίτης. Και οι δύο κατήγγειλαν στις καταθέσεις τους πως δέχθηκαν επίθεση και πλέον η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία στη Λάρνακα. Σημειώνεται πως σε καταγγελία στην Αστυνομία, αναμένεται να προχωρήσει και η σύζυγος του δημοτικού συμβούλου, η οποία ήταν παρούσα στην καφετέρια και καταγγέλλει επίθεση από τον δήμαρχο.

Βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, δείχνει τη στιγμή του επεισοδίου μεταξύ των δύο αξιωματούχων της Δρομολαξιάς, σε καφετέρια στη Λάρνακα, όταν οι δύο έρχονται στα χέρια και χωρίζουν με την παρέμβαση τρίτων που βρίσκονταν στον χώρο. Μετά τις καταγγελίες και των δύο πλευρών, η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία. Στο μικροσκόπιο των Αρχών, θα μπουν τόσο οι μαρτυρίες, άλλων προσώπων που βρίσκονταν στην καφετέρια όσο και το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Το επεισόδιο μεταξύ των δύο, έγινε στον απόηχο της κακόβουλης ενέργειας στο όχημα του δημοτικού συμβούλου Δρομολαξιάς του ΔΗΣΥ, Σάββα Κυριάκου το απόγευμα της Δευτέρας, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο του γηπέδου.

440539433_1717508579054494_8740375021767161511_n

440492920_797201315370282_4244426839201898526_n

440735172_408222162126018_2767987567659163591_n

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατήγγειλε σωματική επίθεση από τον Δήμαρχο ο Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ-Έδωσε στοιχεία στις Αρχές

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, ο δημοτικός σύμβουλος, εκφράζει τη λύπη του για το χθεσινό συμβάν επίθεσης και εκδήλωση βίας εναντίον του με την κακόβουλη πρόκληση ζημιάς στο όχημα του, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο του γηπέδου Δρομολαξιάς, όπου ήταν η εορταστική εκδήλωση του Δήμου για τη Δευτέρα του Πάσχα.

438145788_7546606205451907_4739027004985427295.width-800

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, «έσπασαν το τζαμί του αυτοκινήτου μου προκαλώντας σημαντική ζημιά. Αν λάβουμε υπόψη ότι τίποτα δεν κλάπηκε από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, προφανώς και η ζημιά στρέφεται εναντίον μου ή και συνδέεται με την ιδιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος Δρομολαξιάς - Μενεού του ΔΗΣΥ και ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος επίσης στις επερχόμενες εκλογές».

438088261_7546607792118415_530441433919479702_.width-800

Όπως σημειώνει επίσης ο κ. Κυριάκου, «έχω δώσει πολύωρη κατάθεση στην αστυνομία η οποία ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης, διερεύνηση η οποία με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία στρέφεται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Πιστεύω ότι η αστυνομία θα ενεργήσει τάχιστα προς διαλεύκανση της υπόθεσης και τούτο επιβάλλεται αυτές τις μέρες ώστε να αποτραπούν σε μια προεκλογική περίοδο πράξεις και συμπεριφορές που δημιουργούν τοξικό κλίμα και στρέφονται ενάντια στην κοινωνία και τη δημοκρατία».

441462536_7546608585451669_2971399884235824355.width-800

Ζητά παραίτηση Δημάρχου Δρομολαξιάς ο ΔΗΣΥ Λάρνακας

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ Λάρνακας, ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου Δρομολαξιάς, μετά το επεισόδιο με τον Δημοτικό Σύμβουλο.

Όπως αναφέρεται, «με θλίψη αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ζητήματα που αφορούν τη συμπεριφορά του Δημάρχου Δρομολαξιάς Κύπρου Ανδρονίκου, ο οποίος συνεχίζει να συμπεριφέρεται προκλητικά και εκτός του πλαισίου του νόμου».

Ο Κύπρος Ανδρονίκου, προστίθεται, «εισήλθε σε καφετέρια όπου βρισκόταν ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ στη Δρομολαξιά, Σάββας Κυριάκου. Ο Δήμαρχος γρονθοκόπησε τον κ. Κυριάκου και άσκησε βία σε βάρος της γυναίκας του. Το συμβάν εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια αρκετών θαμώνων που βρίσκονταν στην καφετέρια. Η παράνομη συμπεριφορά του Δημάρχου Δρομολαξιάς και η ποινική έρευνα που θα πρέπει να διεξαχθεί σε βάρος του, δεν του επιτρέπουν να παραμένει στη θέση του. Πέραν του νόμου, έχει παραβιάσει βασικές αρχές του πολιτικού πολιτισμού. Ο Κύπρος Ανδρονίκου οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση του».

Βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες ο δήμαρχος

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δρομολαξιάς, Κύπρος Ανδρονίκου, σε γραπτή δήλωση του, εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι αναγκάζεται να εκδώσει μια τέτοια ανακοίνωση και χαρακτηρίζει καθήκον του να ενημερώσει τους δημότες και τις δημότισσες Δρομολαξιάς. «Στη μέχρι σήμερα πολύχρονη πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργώ με ειλικρίνεια, διαφάνεια, μέτρο και ήθος. Αξίες που έχω ως φάρο μου και καθοδηγούν κάθε βήμα μου τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική μου ζωή», αναφφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρονίκου.

Και προσθέτει πως, «παρά τις επανειλημμένες ενέργειες που έγιναν εις βάρος μου καθ’ όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, συνειδητά επέλεξα να κρατήσω χαμηλούς τόνους, σεβόμενος πάνω απ’ όλα τις δημοκρατικές διαδικασίες του τόπου μας, καθώς και όλους τους δημότες του νέου περιφερειακού Δήμου, θέλοντας να διατηρήσω υψηλά το επίπεδο του δημοκρατικού διαλόγου».

«Ωστόσο», σημειώνει, «δυστυχώς, τα σημερινά γεγονότα με ανάγκασαν να προβώ σε καταγγελία στην Αστυνομία μετά από προσωπική επίθεση που δέχθηκα. Έχω πίστη στις Αρχές ότι θα διερευνήσουν την καταγγελία βάσει των πραγματικών γεγονότων και το πόρισμα θα δοθεί ακολούθως στη δημοσιότητα, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, χωρίς να αφήνονται υπόνοιες και σκιές εις βάρος μου».

Την ίδια ώρα, εξαπολύει τα πυρά του κατά του ΔΗΣΥ Λάρνακας. «Η στάση του ΔΗΣΥ Λάρνακας να προβεί σε συμπεράσματα, χωρίς να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα και προτού ολοκληρωθεί η έρευνα των Αρχών, αποδεικνύει ότι κρύβει πολιτική σκοπιμότητα».

«Από πλευράς μου, θα συνεχίσω να λειτουργώ με τις ίδιες αρχές και αξίες που με καθιέρωσαν όλα αυτά τα χρόνια, σεβόμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες του τόπου μας, αλλά το κυριότερο, σεβόμενος τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μου», καταλήγει ο κ. Ανδρονίκου.

Απάντηση ΑΚΕΛ Λάρνακας στον ΔΗΣΥ Λάρνακας

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ Λάρνακας, χαρακτηρίζει ως ανεύθυνη και με μικροπολιτικές σκοπιμότητες τη στάση του ΔΗΣΥ Λάρνακας, «με το να ζητά την παραίτηση του Δημάρχου Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρου Ανδρονίκου. Ο ΔΗΣΥ Λάρνακας, πριν να ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες σε σχέση με δύο περιστατικά τα οποία χειρίζεται από χθες η αστυνομία, εξέδωσε δύο ανακοινώσεις με στόχο την πόλωση του κλίματος, θεωρώντας πως έτσι ότι θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Καλούμε την αστυνομία να ολοκληρώσει τις έρευνες και λόγο της δημοσιότητας που πήραν τα δύο περιστατικά εκ των οποίων θύμα ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος να ανακοινώσει τα αποτελέσματα προς αποκατάσταση της αλήθειας».

Δυστυχώς, προστίθεται, «παρατηρούμε ότι στην περιοχή κάποιοι προσπαθούν εδώ και καιρό να εκτροχιάσουν τον πολιτικό πολιτισμό και να προκαλέσουν ένταση. Ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τις δημοκρατικές αρχές και την ευγενή πολιτική αντιπαράθεση ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας της πολιτικής έκφρασης που επιχειρείται και καλούμε όλους να συμβάλουν στο να μπορεί ο καθένας να εκφράζει τις απόψεις του ελεύθερα και δημοκρατικά. Τέλος αναρωτιόμαστε γιατί δεν τοποθετήθηκε ο ΔΗΣΥ σε βανδαλισμούς προεκλογικών πινακίδων του Δήμαρχου Δρομολαξιάς – Μενεού και υποψήφιου Δημάρχου Κύπρου Ανδρονίκου ή γιατί δεν τοποθετήθηκε σε επιθέσεις και δικών του στελεχών για τις πολιτικές τους προτιμήσεις υπερ του υποψήφιου Κύπρου Ανδρονίκου από υποστηριχτές άλλων υποψηφιοτήτων».

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές